ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze AEX index bereikte deze week het 50% Fibonacci niveau van de daling 632,1 - 389,5 rond 510,9. Dit is een potentieel weerstamdsniveau, hier kan volgende week in theorie dus een top worden gevormd.

  • Wordt de grens doorbroken dan zijn de onder- en bovenkant van het begin maart gevormde gap rond 513,2 en 528,7 potentiŽle hindernissen die we als mogelijke doelen kunnen benutten. Zowel bij 513,2 als bij 528,7 is dan topvorming mogelijk.

  • In de daggrafiek tekende ik eerder deze week de stijgende wig p-p'. Dit patroon zal normaal gesproken afgerond worden met een uitbraak naar beneden en dat is dan de start van een nieuwe dalingsfase. De onderste lijn van de wig, lijn p, vinden we aanstaande dinsdag (dan is de beurs pas weer open) rond 501,7. Een slotstand onder dat niveau houdt een uitbraak in.

  • De wig is nog niet afgerond met een uitbraak naar beneden en kan in theorie dus nog ongeldig worden. Dit zou het geval zijn bij een uitbraak naar boven. De bovenste lijn van de wig, lijn p', ligt dinsdag rond 518. Een doorbraak door 518 met een dagslot zou een belangrijke positieve stap zijn.

  • Indien de AEX verder stijgt kan eventueel weerstand gevonden worden bij de bovenkant van de Bollinger Bands. Daar let ik dus op ingeval van een vervolg omhoog.

  • Vandaag is nogmaals een hogere bodem tot stand gekomen in de uurgrafiek van de AEX. Het patroon van hogere bodems en hogere toppen bleef intact, waarmee de stijgende trend in onze beursindex dus behouden bleef. Op grond hiervan is een vervolg omhoog zonder meer mogelijk. Dat wordt ingevuld indien de top rond 511,9 van vandaag doorbroken zou worden.

  • Er zou een eind komen aan het patroon bij een daling onder de bodem rond 499 van vandaag. Dat zou in deze grafiek dus een negatieve koersontwikkeling zijn.

  • In de kwartiergrafiek werd vanmiddag een bodem neergezet bij het 50% Fibonacci niveau rond 505,4. De markt heeft de voortzetting in optie genomen, want vanaf een bodem bij een 50% niveau is een vervolg omhoog mogelijk.

  • Bij een daling onder 505,4 kan in deze grafiek nog steun gevonden worden bij het 61,8% niveau rond 504. Daar kan dus een bodem worden neergezet. Een eventuele daling onder 504 zou een terugkeer naar lijn p in de daggrafiek rond 501,7 of wellicht lager aangeven. 

Resumerend: 

Onze AEX bereikte deze week het 50% Fibonacci niveau rond 510,9 in de weekgrafiek. Hier kan volgende week in theorie een top ontstaan, met die mogelijkheid moeten we rekening houden. In de daggrafiek is de stijgende wig p-p' nog steeds in ontwikkeling. Bij dit patroon doet zich over het algemeen een uitbraak naar beneden voor. Dit wil zeggen dat ik aanstaande dinsdag, als de beurs weer open gaat, let op het verloop ten opzichte van de onderzijde van de wig. Die vinden we dinsdag rond 501,7. We gaan naar dat punt indien de beursgraadmeter achtereenvolgens onder de potentiŽle steunniveaus 505,4 en 504 uit de kwartiergrafiek geraakt. Een eventuele daling onder 501,7 zou de focus doen verschuiven naar het verloop ten opzichte van de bodem rond 499 van vandaag. Mocht de AEX onder deze bodem komen dan zou het patroon van hogere bodems in de uurgrafiek gestopt worden, waarmee een einde zou komen aan de huidige stijgende trend. 
Gaat de index naar boven en wordt de top van vandaag rond 511,9 uitgenomen dan vinden we zoals we in de weekgrafiek zagen rond 513,2 het eerstvolgend potentieel weerstandsniveau. Hier kan een top worden neergezet. Stijgt de index ook dan echter verder dan volgt een gang naar de bovenkant van de stijgende wig p-p', die dinsdag rond 518 ligt. De wig zou ongeldig worden bij een doorbraak naar boven, wat een sterke ontwikkeling zou zijn. Het vizier zou dan naar het niveau 528,7 uit de weekgrafiek gaan. 
De mogelijke scenario's staan nu klaar, het lange weekend kan beginnen. Ik wens u fijne Paasdagen, graag tot aanstaande dinsdag. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 9 apr 2020, 18.27u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

9 apr 09.15u: Gap naar boven na winst beurzen VS

9 apr 10.00u: Weerstand bij de top van gisteren

Donderdag 9 apr 2020: Wat is me opgevallen?

9 apr 11.00u: Gap van vanmorgen wordt gesloten

9 apr 12.00u: Pogingen om AEX op winst te houden

9 apr 14.00u: Hogere bodem, markt blijft positief

9 apr 15.00u: AEX is naar boven uit vlag gebroken

9 apr 16.00u: Verder gestegen naar 50% niveau

9 apr 17.00u: Gedaald, maar al snel steun gevonden

Agenda van maandag 6 apr t/m vrijdag 10 apr 2020

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

8 apr slot: Stijgende wig in wording in daggrafiek AEX

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven