ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De AEX index stond de hele dag op verlies, maar dat werd in de laatste handelsfase omgezet in 0,17% winst. De winst is echter niet van belang. Belangrijk is dat de marktgraadmeter ruim boven lijn p bleef. De opwaartse trend bleef dus behouden. De index kan morgen dus eventueel door naar het eerstvolgend potentieel weerstandsniveau, het 50% Fibonacci niveau rond 510,9.

  • Aan de bovenzijde van de candles van de afgelopen tijd ziet u lijn p' getekend. Deze lijn vormt met lijn p een stijgende wig in wording. Omdat een uitbraak naar beneden de gebruikelijke stap is bij dit patroon lijkt het me verstandig om morgen rekening te houden met de mogelijkheid van een daling. Lijn p ligt morgen rond 494,6, een daling hieronder zou een uitbraak naar beneden en de afronding van de wig aangeven. Een voortzetting naar beneden zou daarop de meest aannemelijke toekomstige ontwikkeling worden.

  • Zolang de wig niet is afgerond met een uitbraak aan de onderzijde let ik op de geldigheid van het patroon. Het zou ongeldig worden bij een uitbraak naar boven. Dit zal mijn aandacht hebben indien de AEX morgen oploopt.

  • Logisch zou het overigens niet zijn als de beursindex morgen zou oplopen. Er volgen namelijk vier dagen waarop de beurs gesloten is, dus vier dagen waarop de markt niet kan reageren op eventuele negatieve ontwikkelingen. Ik vraag me dan ook sterk af of de beurs morgen winst zal boeken, al houd ik natuurlijk alles open. Mijn mening telt immers niet. Alleen wat beleggers doen is van belang en mag me morgen sturen.

  • Bij een voortzetting naar boven kan de bovenste lijn van de Bollinger Bands in theorie weersstand vormen en dus topvorming veroorzaken. Ik zal bij een stijging dus gefocust zijn op de koersvorming ten opzichte van die lijn.

  • De AEX vond vandaag steun ter hoogte van het hoogste punt van gisteren en steeg daarna. De opwaartse trend bleef gehandhaafd. Vanuit dit beeld is een voortzetting naar boven een kansrijke ontwikkeling.

  • Steun was er vandaag rond 491,5 en 493,3. Het zou een draai zijn mochten deze twee steunniveaus morgen doorbroken worden. Het zou overigens ook een daling onder lijn p in de daggrafiek inhouden, want die ligt morgen zoals we zagen rond 494,6.

Resumerend: 

Onze aandelenmarktgraadmeter bleef vandaag boven lijn p, waardoor de stijgende trend ervan gehandhaafd bleef. De AEX kan in principe door naar het 50% niveau rond 510,9 in de daggrafiek. Dit blijkt ook uit de stijging die vandaag in de uurgrafiek vanaf het hoogste punt van gisteren tot stand kwam. Er is echter reden voor behoedzaamheid. De lijnen p en p' vormen samen namelijk een stijgende wig en dat is een patroon dat over het algemeen wordt afgemaakt met een uitbraak naar beneden. Ik let in dit kader op het verloop ten opzichte van lijn p, die lijn vinden we morgen rond 494,6. Een slotstand daaronder zou de afronding van de wig inhouden, een daling zou dan de meest waarschijnlijke toekomstige ontwikkeling worden. Na een daling onder 494,6 kan er steun gevonden worden rond 493,3 of 491,5 in de kwartiergrafiek. Mochten die doorbroken worden dan behelst dat een draai in het verloop. Zolang de wig niet is afgemaakt met een uitbraak aan de onderkant let ik op de geldigheid van het patroon. Het zou ongeldig worden bij een uitbraak naar boven, wat een aanzienlijke versterking van het beeld zou zijn. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 8 apr 2020, 18.53u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

8 apr 09.15u: AEX gedaald naar bovenkant gap

8 apr 10.00u: Beursindex tot nog toe opgevangen

Woensdag 8 apr 2020: Wat is me opgevallen?

8 apr 11.00u: Het gap van gisteren is gesloten

8 apr 12.00u: Handel draait om voorkomen daling

8 apr 14.00u: Door stijging twee mogelijke scenario's

8 apr 15.00u: Derde scenario ontstaan in de grafiek

8 apr 16.00u: Uitbraak naar beneden uit wig gevolgd

8 apr 17.00u: Een hogere bodem in onze beursindex

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

7 apr slot: PotentiŽle weerstand 496,3 doorbroken

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven