ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Had ik deze site niet gemaakt dan had ik vandaag niet de moeite genomen het verloop van de AEX te analyseren. Er is namelijk geen beginnen aan. Het sentiment laveert afhankelijk van uitlatingen uit de Verenigde Staten en China voortdurend tussen vrees en hoop. Vanmiddag was het hoop dat de boventoon voerde. President Trump tweette, natuurlijk tijdens beursuren, dat hij morgen in het Witte Huis de Chinese vicepremier zal ontmoeten. Het voedde de speculaties op een 'deal' en zorgde in Amsterdam voor een grote hammer. Die hammer kan in theorie een bodem worden, of het dat wordt zal morgen blijken. Het hangt af van het resultaat van het gesprek dat morgen gaat plaatsvinden en het is gissen naar de uitkomst.

  • Wordt de top rond 570,8 van afgelopen dinsdag doorbroken dan volgt een stijging naar het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 584,3 - 553,9 rond 572,7 of wellicht hoger. Volgt een daling onder de bodem rond 559,7 van vandaag dan gaat de AEX naar 553,9 of wellicht lager. De markt speculeert in ieder geval op een positieve ontwikkeling.

  • De onderste lijn van de Bollinger Bands is potentiŽle steun bij een daling, de middellijn potentiŽle weerstand bij een stijging. Meer laat zich op grond van deze grafiek niet zeggen.

  • In de uurgrafiek ziet u dat de beursindex vanaf een punt onder de bodem van gisteren steeg naar een slot boven de top van gisteren. Het hoeft geen betoog dat dit een sterke prestatie is. We zouden morgen overigens de omgekeerde beweging kunnen maken als er in het Witte Huis geen overeenkomst wordt bereikt. Het verloop van vandaag zegt dus niet meer dan dat beleggers zonder terughoudendheid speculeren op een bespreking die afgerond wordt met een akkoord. Het is casinogedrag.

  • Morgen kijk ik of de top rond 569,1 eventueel wordt uitgenomen, want een doorbraak zou zoals we in de daggrafiek zagen een vervolg naar de recente top 570,8 of eventueel hoger geven. Gaat de AEX omlaag dan zal ik zoals gewoonlijk de potentiŽle steunniveaus bepalen, maar kijk dan in het bijzonder naar het verloop ten opzichte van het laagste punt 559,7 van vandaag. De boel zou namelijk wel eens in elkaar kunnen klappen zou dat punt naar beneden doorbroken worden. Zonder overeenkomst is het niet meer dan lucht dat vanmiddag in de index is gepompt.

Resumerend: 

De AEX ging vandaag van een stand onder het laagste punt van gisteren naar een stand boven het hoogste punt van die dag. De oorzaak was de tweet van president Trump waarin hij meldde dat hij morgen de Chinese vicepremier ontmoet. De candle die door het koersverloop vandaag in de daggrafiek van de AEX werd gevormd is een hammer en dus in potentie een bodem. Op deze candle kan inderdaad een stijging volgen, namelijk als er eindelijk overeenkomst is tussen de Verenigde Staten en China. Als ik naar de reactie van beleggers van vandaag kijk dan kan de beursindex bij een akkoord best naar boven spuiten. Daar staat tegenover dat we er niet verbaasd van moeten opkijken zou de graadmeter bij het uitblijven van overeenstemming enorm dalen. Iets zeggen over het vervolg is dan ook gokken. Ik wil me daar in tegenstelling tot de vele marktpartijen die vandaag kochten niet aan wagen. Morgen kijken ik naar het verloop ten opzichte van de top rond 569,1. Wordt die uitgenomen dan gaat de index naar 570,8. Wordt de top daar gepasseerd dan komt het van een stijging naar 572,7 of wellicht hoger. Bij een daling ben ik in het bijzonder geÔnteresseerd in het verloop ten opzichte van de bodem rond 559,7 van vandaag. Een daling daaronder zou een gang naar 553,9 of wellicht lager geven. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 10 okt 2019, 18.48u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

10 okt 09.15u: Een draai van winst naar verlies

10 okt 10.00u: AEX door de bodem van gisteren

10 okt 11.00u: Behoorlijk herstel index Amsterdam

Donderdag 10 okt 2019: Wat is me opgevallen?

10 okt 12.00u: Top bij 50% bleef hoogste punt

10 okt 14.00u: Tweede keer steun bij bodem

10 okt 15.00u: Driemaal is scheepsrecht

10 okt 16.00u: Succesvolle aanval kopers

10 okt 17.00u: Tweet Trump veroorzaakte stijging

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

9 okt slot: Candle van gisteren werd niet bevestigd

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven