ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • China gaf vanmorgen aan dat een kleine overeenkomst met de Verenigde Staten gesloten kan worden, met afspraken over een deel van de onderwerpen waarover wordt onderhandeld. De cruciale zaken kunnen dan volgend jaar worden besproken. De markten reageerden positief, ook de Amsterdamse markt. De AEX steeg met een half procent. Het gevolg is dat de potentiŽle top van gisteren, een engulfing bearish line, niet bevestigd werd. Die candle ontstond door negatieve berichten over de handelsperikelen, namelijk over nieuwe maatregelen door de Verenigde Staten tegen Chinese bedrijven. Zo gaan we op en neer bij ieder woord dat over de besprekingen wordt gezegd. Er zit geen lijn in het gedrag van beleggers. Feit is dat de top van gisteren niet bevestigd is, waardoor deze eventueel doorbroken kan worden. Een doorbraak door 570,8 zou een gang naar het 61,8% niveau rond 572,7 veroorzaken. Een daling onder het laagste punt 561,5 van vandaag zou daarentegen inhouden dat de candle van gisteren toch nog een top wordt, de AEX daalt dan toch nog verder.

  • Vanuit de grafiek met Bollinger Bands beoordeeld zijn beide opties realiseerbaar. Bij een daling is de onderste lijn een potentiŽle steunlijn, bij een stijging de middellijn een potentiŽle weerstandslijn.

  • Vandaag is in de uurgrafiek tweemaal een hogere bodem neergezet, eerst vanmorgen met de eerste candle en vervolgens vanmiddag met de laatste candles. Wordt nu de top rond 567,6 doorbroken dan volgt een stijging naar 570,8 of hoger.

  • Rond 564,4 is een dubbele bodem ontstaan, de laatste candle maakte er een W-vormige bodem van. Het Damrak stuurt aan op een vervolg naar boven.
  • Zou de bodem rond 564,4 doorbroken worden dan verandert dit. In dat geval kan er nog wel steun gevonden worden bij het 61,8% Fibonacci niveau rond 563,8. Mocht het van een daling onder dat niveau komend dan ligt een daling naar de bodem rond 561,5 of lager voor de hand.

Resumerend: 

Een stijging van een half procent van de AEX maakte het beeld vandaag wat positiever. De potentiŽle top van gisteren werd namelijk niet bevestigd en dat laat ruimte voor een stijging. Wordt morgen de top rond 567,6 in de uurgrafiek doorbroken dan neem ik aan dat dit een stijging naar de top rond 570,8 van gisteren veroorzaakt. Een doorbraak door deze top zou een verdere verbetering van het beeld zijn. De AEX zou dan naar het 61,8% niveau in de daggrafiek rond 572,7 gaan. Voor wat het waard is, de markt stuurt met twee hogere bodems in de uurgrafiek en een W-vormige bodem in de kwartiergrafiek op dit moment in ieder geval aan op hogere koersen. Een daling onder 564,4 zou dit veranderen. Er zou dan eventueel nog wel steun kunnen zijn rond 563,8 in de kwartiergrafiek. Mocht het van een daling onder dat niveau komend dan ligt een daling naar de bodem rond 561,5 of lager voor de hand. Zou dat doorbroken worden dan wordt de candle van gisteren in de daggrafiek alsnog een top en daalt de AEX dus toch nog verder in die grafiek. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 9 okt 2019, 18.28u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

9 okt 09.15u: De eerste candle is een hammer

9 okt 10.00u: Slechts tijdelijk door dalende lijn

9 okt 11.00u: AEX alsnog door de lijn gebroken

9 okt 12.00u: Kopende partijen plaatsten aanval

9 okt 14.00u: Verloop nog steeds omhoog gericht

9 okt 15.00u: Tweede stijgende lijn is doorbroken

Woensdag 9 okt 2019: Wat is me opgevallen?

9 okt 16.00u: Terug bij eerder gevormde bodem

9 okt 17.00u: Korte termijn bodem bij 50% niveau

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

8 okt slot: Potentieel toppatroon bij 50% Fibonacci

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven