ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een daling van maar liefst 2,8%, dat is waar we naar kijken bij de lange rode candle die in de daggrafiek is gevormd. De AEX brak vandaag al naar beneden uit de omgekeerde driehoek o-o', het potentiŽle toppatroon waar ik gisterenavond over schreef. Dat is ongewoon snel afgerond. Een koersdoel is helaas niet verbonden aan dit patroon, dat is jammer.

  • De vraag waar de huidige negatieve ontwikkeling stopt kan ik niet beantwoorden, dat kan in mijn optiek niemand. Elke dag, elk moment op de aandelenmarkten is uniek, met ander facturen die de ontwikkeling sturen en andere marktpartijen met andere verwachtingen in de markt. Wat je ziet mag wel lijken op omstandigheden die je wel eens hebt gezien, maar is toch anders. Ik kan slechts de potentiŽle steunniveaus noemen en praten in termen van waarschijnlijkheid. Niveaus waar eventueel steun gevonden kan worden zijn het 50% Fibonacci niveau van de stijging 528,7 - 584,3 rond 556,5 of het 61,8% niveau rond 549,9. Aan de hand van de ontwikkeling te opzichte van die grenzen zal ik het komende koersverloop beoordelen.

  • De AEX sloot vandaag ruim onder de Bollinger Bands in deze tweede daggrafiek. Het is een situatie die een enkele keer drie dagen duurt, maar soms ook de volgende dag al met een terugkeer binnen de banden wordt teruggedraaid. We mogen een herstel dat ons morgen al terugbrengt in de indicator niet uitsluiten, dat is een reŽle mogelijkheid.

  • We sloten vandaag op het laagste punt van de dag, er is dus geen enkele indicatie van eventuele bodemvorming. Was er die wel geweest dan  had ik Fibonacci lijnen kunnen plaatsen om de potentiŽle weerstandsniveaus te bepalen, dat kan ik nu nog niet doen. Ik kan wel zeggen dat er weerstand kan zijn rond 567,3, 572,4 en 576,9, grenzen waar eerder steun lag. Die zal ik dus zeker meenemen bij een eventueel herstel.

  • U ziet het eerstvolgend doel al in beeld dat we kunnen gebruiken bij een vervolg naar beneden. Het gaat om het 50% Fibonacci niveau rond 556,5 dat ik heb overgenomen uit de daggrafiek.

Resumerend: 

Een lange rode candle waarmee de AEX 2,8% daalde bracht ons vandaag naar beneden uit de omgekeerde driehoek o-o'. De driehoek, gisteren nog een potentieel toppatroon, is nu een afgerond toppatroon. Een koersdoel geeft dit patroon helaas niet. Ik heb dus geen houvast om iets te zeggen over het niveau waar de AEX naar toe zou kunnen gaan. PotentiŽle steunniveaus kan ik wel benoemen, dat zijn het 50% Fibonacci niveau rond 556,5 en het 61,8% niveau rond 549,9 in de daggrafiek. Daalt de index verder dan zijn dat de grenzen waar ik mijn aandacht op richt. Bij een vervolg naar beneden gaat de marktgraadmeter naar 556,5 of lager. Een eventueel herstel is gezien de situatie in de daggrafiek met Bollinger Bands overigens een reŽle mogelijkheid. De beursgraadmeter moet een van de komende beursdagen immers terugkeren binnen de banden en dat zou in theorie morgen al kunnen gebeuren. Weerstand kan er bij zo'n eventueel herstel zijn rond 567,3, 572,4 en 576,9. Andere mogelijke barriŤres kan ik op dit moment gezien het gegeven dat we nog geen bodem hebben niet bepalen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 2 okt 2019, 18.32u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

2 okt 09.15u: Beursgraadmeter is verder gedaald

2 okt 10.00u: AEX index beweegt in richting 567,3

2 okt 11.00u: Het niveau 567,3 is bijna bereikt

Woensdag 2 okt 2019: Wat is me opgevallen?

2 okt 12.00u: Wellicht een bodem bij 567,3

2 okt 14.00u: AEX index vond steun bij 566,1

2 okt 15.00u: Weer een steunniveau doorbroken

2 okt 16.00u: AEX bij onderkant van de driehoek

2 okt 17.00u: Index naar beneden uitgebroken

 

De analyse van gisteren:

1 okt slot: Kentering in koersverloop van de AEX

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven