ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Beleggers zijn opportunisten, hun mening kan van de ene op de andere dag geheel veranderen. Dit schreef ik vanmorgen in mijn eerste update, zonder het besef dat zich vandaag al een mogelijke omslag voor zou doen. Wat we in de grafiek zien is om twee redenen een potentiële kentering. De eerste is de vorm van de candle. Die maakt de candle tot een engulfing bearish line en dat is een potentieel toppatroon. Morgen zal blijken of de candle bevestigd wordt als top. Een tweede reden om rekening te houden met een eventuele kentering is de omgekeerde driehoek o-o' in de grafiek. Dit is eveneens een potentieel toppatroon, dat afgerond wordt als toppatroon zodra zich een uitbraak naar beneden voordoet. Ik kijk morgen dus naar de bevestiging van de candle van vandaag en de komende tijd naar bevestiging in de vorm van de afronding van de driehoek met een uitbraak naar beneden uit dit patroon. Verwacht overigens veel strijd tussen kopers en verkopers, want dat is karakteristiek voor deze formatie.

  • De candle van vandaag in de daggrafiek met Bollinger Bands had de bovenste lijn als weerstand en de middellijn als steun. Dit laatste houdt in dat de stijgende trend intact is. De AEX moet stijgen wil dit morgen nog het geval zijn.

  • In de uurgrafiek plaatste ik vanmiddag Fibonacci lijnen over de stijging 567,3 - 584,3. Een potentieel steunniveau dat voortkomt uit deze lijnen is het 61,8% niveau rond 573,8. Hier kan in theorie een bodem ontstaan en ik zal morgen dus kijken of dat wellicht gebeurt.

  • Daalt de index verder dan is de stippellijn rond 572,4 een potentieel steunniveau, ook daar kan een bodem tot ontwikkeling komen. Zou ook dat doorbroken worden dan volgt naar ik aanneem een terugkeer naar 567,3.

  • De kwartiergrafiek leert ons dat aan het slot van de handelsdag werd geprobeerd een bodem te maken bij het 61,8% niveau rond 573,8. Dat was echter geen succes, want het slot lag vlak bij de grens. Morgen moet blijken of hier al dan niet een bodem wordt ontwikkeld.

Resumerend: 

We zagen deze beursdag een verloop dat in theorie een omslag kan zijn in het koersverloop van de AEX. In de daggrafiek ontstond een engulfing bearish line en dat is een potentieel toppatroon. Morgen moet duidelijk worden of het ook een top wordt, want daarvoor is nog bevestiging in de vorm van een nieuw lager slot noodzakelijk. Verder is in de daggrafiek nu de omgekeerde driehoek o-o' te zien. Ook dit is een potentieel toppatroon, dat afgerond wordt bij een uitbraak naar beneden. Ik volg de komende tijd van dag tot dag of die uitbraak inderdaad tot stand komt. Hierbij houd ik rekening met veel strijd tussen kopers en verkopers, want dat is karakteristiek voor het patroon. Het slot van de dag lag bij het 61,8% Fibonacci niveau 573,8 in de uur- en kwartiergrafiek. Hier is in theorie de vorming van een bodem mogelijk. Wordt de grens daarentegen doorbroken dan is het niveau 572,4 een ander mogelijk steunniveau. Zou ook dat doorbroken worden dan gaat de AEX naar ik aanneem naar 567,3. Ik volg het van grens tot grens, waarbij ik morgenochtend allereerst kijk wat de aandelenmarktgraadmeter ten opzichte van het 61,8% niveau 573,8 doet. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 1 okt 2019, 18.27u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

1 okt 09.15u: Optimisme voert de boventoon

1 okt 10.00u: Markt is het gap aan het sluiten

1 okt 11.00u: Nog steeds verkoopdruk op AEX

1 okt 12.00u: Gap gesloten en hammer gevormd

1 okt 14.00u: De hammer werd niet bevestigd

1 okt 15.00u: AEX onder 580,5 en 50% niveau

Dinsdag 1 okt 2019: Wat is me opgevallen?

1 okt 16.15u: Daling na sterk tegenvallend cijfer

1 okt 17.00u: Op weg naar 61,8% Fibonacci grens

 

De analyse van gisteren:

30 sep slot: AEX bij top van vrijdag 20 sep 580,5

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven