ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het 0,6% hogere slot dat vandaag in Amsterdam is gerealiseerd betekent dat de stijgende trend van de beursindex in stand bleef. De AEX koerst immers nog steeds boven lijn b en dat is een potentiŽle steunlijn. De ontwikkeling is positief zolang de aandelenindex boven deze lijn koerst.

  • De candle van deze dag is echter een inverted hammer en biedt dus geen garantie voor een vervolg naar boven. Op deze candle kan in theorie een daling volgen. Hoewel de winst van vandaag gezien het behoud van de trend een vervolg naar boven zeker mogelijk maakt kunnen we hier op grond van deze grafiek dus niet geheel zeker van zijn. 

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands schijnt echter de zon. De AEX staat in de buurt van de bovenste lijn van de banden en kan dus verder oplopen. Die bovenste lijn mag overigens niet verder naar beneden krullen, want dan zou het beeld iets zwakker worden.

  • In de uurgrafiek is rond 526,7 een nieuwe hogere bodem ontwikkeld in het patroon van hogere toppen en hogere bodems. De volgende stap voor behoud van dit patroon moet een stijging boven de top rond 538,6 worden. We kunnen gaan controleren of deze volgende stap daadwerkelijk wordt gezet. 

  • Een eventuele daling onder 526,6 zou in dit verband een negatieve ontwikkeling zijn, dat zou namelijk het einde van het patroon van hogere bodems zijn en dus de stijgende trend zoals die wordt aangegeven door dit patroon stoppen. Dit is iets om op te letten zou de beursindex onder het vanmiddag uitstekend en langdurig verdedigde steunniveau 530,2 geraken.

  • Rond 530,2 ziet u een dubbele bodem. Een stijging boven de top rond 532,3 zou een aanval betekenen op de top rond 533,6 en het 61,8% Fibonacci niveau rond 534 waar dan eventueel weerstand zou kunnen liggen. Een doorbraak door 534 zou een vervolg naar de weerstandsgrens 536,9 of de top rond 538,6 waarschijnlijk maken. Die laatste moet zoals we zagen worden doorbroken om een nieuwe hogere top toe te kunnen voegen aan de reeks toppen in de uurgrafiek.

Resumerend: 

De stijgende trend van de AEX bleef vandaag intact.  De index bleef in de daggrafiek namelijk boven lijn b en aan het patroon van hogere bodems in de daggrafiek werd met met de bodem rond 526,7 een nieuwe bodem toegevoegd. Het wordt volgen of hier een nieuwe hogere top aan wordt toegevoegd, waarvoor achtereenvolgens de niveaus 532,3, 534, 536,9 en 538,6 moeten worden uitgenomen. Gaat de AEX omhoog dan kunnen we stap voor stap controleren of deze grenzen worden bereikt en doorbroken. Een daling onder het steunniveau 530,2 zou inhouden dat de nieuwe bodem rond 526,7 onder druk komt te staan. Een eventuele daling onder deze bodem zou negatief zijn, dat zou namelijk een einde maken aan het patroon van hogere toppen en hogere bodems in de uurgrafiek. De candle van vandaag is als inverted hammer een candle waar een daling op kan volgen, dit negatieve scenario is dus ondanks het positieve beeld van vandaag een reŽle mogelijkheid.

En dan nog dit...

De groene candle van afgelopen vrijdag in de daggrafiek van de S&P500 en de kleine winst die vandaag tot dusverre werd geboekt in deze graadmeter geven aan dat men in de Amerikaanse markt op dit moment aanstuurt op een vervolg naar boven.

  • De groene candle van vrijdag betekende een bodem net boven de recente top rond 2.675. Oude weerstand is nieuwe steun geworden. Om hieraan een vervolg te geven dient de S&P500 vandaag en de komende dagen verder te stijgen. De winst van 0,2% van de index van dit moment is echter mager, er is immers niet veel voor nodig om hier een verlies van te maken en de bodem van vrijdag in gevaar te brengen. De Amerikaanse belegger moet vanavond dus nog wel wat meer brengen dan hij tot dusverre heeft gedaan. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 11 feb 2019, 19.39u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

11 feb 09.15u: Voortvarend begin van beursweek

11 feb 10.00u: De markt heeft er zin in vanmorgen

11 feb 11.00u: Doji ontwikkeld in uurgrafiek AEX

11 feb 12.00u: Rode candle gevolgd op de doji

11 feb 14.00u: Daling onder bodem kopers te gek

Vopak: Op en neer in een band in de maandgrafiek

11 feb 15.00u: Vlag afgemaakt met een uitbraak

11 feb 16.00u: Een dubbele bodem rond 530,2

11 feb 17.00u: AEX nog niet los van dubbele bodem

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven