ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • In de daggrafiek is bij het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 576,9 - 472,2 een rode candle tot ontwikkeling gekomen. Daarnaast hebben we rond 538,6 een dubbele top in de grafiek. De inverted hammer van gisteren is bevestigd als top. De combinatie van factoren maakt een daling aannemelijk. Gaat de index inderdaad omlaag dan let ik op het koersverloop ten opzichte van lijn b. De stijgende trend is namelijk intact zolang de graadmeter boven deze lijn blijft. We vinden de lijn morgen rond 532,8.

  • Verder is de bodem rond 526,7 tussen de toppen van belang. Een eventuele daling onder deze bodem zou van de dubbele top namelijk een M-vormig toppatroon maken.

  • Op dit moment koersen we echter nog boven lijn b en is de trend dus naar boven gericht. De markt heeft bovendien dit jaar met dusdanig veel overtuiging aan een stijging gewerkt dat ik de mogelijkheid van een vervolg naar boven zeker moet meenemen. Wordt het hoogste punt 538,8 van vandaag blijvend doorbroken dan wordt lijn d het doel van de stijging. Die loopt morgen rond 543,5.

  • Het oordeel over het beeld in de daggrafiek met Bollinger Bands is gelijk aan dat van gisteren. De AEX staat in het bovenste deel van de banden en dat zijn banden die bovendien snel stijgen. Het straalt nog steeds kracht uit.

  • Voor wat het patroon van hogere toppen en bodems in de uurgrafiek betreft wordt het morgen oppassen. De AEX bereikte namelijk het niveau 533,6 waar de index eergisteren steun vond. Zou die steun doorbroken worden dan eindigt het patroon van hogere bodems, wat een verzwakking van het beeld zou inhouden.

  • Een daling onder 533,6 zou inhouden dat een hoofd en schouders patroon met koersdoel 528,4 wordt afgemaakt. Lijn b in de daggrafiek rond 532,8 zou doorbroken kunnen worden en de AEX zou bij een doorbraak door die lijn naar 530,2 of lager kunnen gaan.
  • Een doorbraak door de laatste top rond 535,8 zou daarentegen een poging van de markt aangeven om de AEX door het weerstandsniveau 536.9 en toppen rond 538,6 en 538,8 te brengen. Zo'n poging zou geen verbazing mogen wekken in het licht van de kracht en de vastberadenheid die onze aandelenmarkt dit jaar tot nog toe heeft gedemonstreerd. 

Resumerend: 

De rode candle die vandaag is ontstaan heeft de inverted hammer van gisteren bevestigd als top. We hebben bovendien een dubbele top in de daggrafiek en het 61,8% niveau rond 536,9 is nog altijd niet doorbroken. Het zijn factoren die in een normale markt een daling aannemelijk zouden maken. Het is echter geen normale markt. De beurs presteert exceptioneel goed dit jaar en demonstreert een enorme vastberadenheid. De trend is bovendien naar boven gericht, want dat is het geval zolang de AEX boven lijn b in de daggrafiek staat. Een vervolg naar boven blijft dus mogelijk. Wordt de top van vanmiddag rond 535,8 uitgenomen dan volgt een poging om de AEX door 536,9 en de toppen rond 538,6 en 538,8 te brengen. Zou die poging slagen dan wordt lijn d in de daggrafiek het doel. Die lijn loopt morgen rond 543,5. Een daling onder 533,6 zou in de kwartiergrafiek de afronding van een hoofd en schouders patroon met koersdoel 528,4 geven. Lijn b in de daggrafiek, morgen rond 532,8, zou eventueel doorbroken kunnen worden, net als de bodem rond 530,2. Mocht het van een daling onder 526,7 komen dan gaat de dubbele top in de daggrafiek over in een M-vormig toppatroon, wat de meest zwakke ontwikkeling van de mogelijkheden zou zijn.

En dan nog dit...

In de DAX is na een stijging van een paar dagen vandaag een potentieel toppatroon gevormd. Ik neem u mee naar de daggrafiek van die index.

  • De candle van vandaag in de daggrafiek van de Duitse DAX is een engulfing bearish line. De candle omvat niet een, maar zelfs twee voorgaande candles. Het gaat om een potentieel toppatroon, dat morgen bevestiging nodig heeft voordat zeker is dat het om een top gaat. Een volgende rode candle zou die bevestiging vormen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 14 feb 2019, 19.05u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

14 feb 09.15u: Poging om doorbraak te creŽren

14 feb 10.00u: Kopende partijen openden de aanval

14 feb 11.00u: AEX is even boven 538,6 geweest

14 feb 12.00u: Voor tweede keer steun bij 537,4

14 feb 14.00u: AEX index niet verder gestegen

KPN; Te maken met weerstand bij 61,8% niveau

14 feb 15.00u: Abrupt einde aan doorbraakpogingen

14 feb 16.00u: Steun bij candles van eergisteren

14 feb 17.00u: Gestegen naar een Fibonacci niveau

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven