ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Vandaag is de AEX door lijn a gezakt, ik waak echter voor het trekken van een conclusie uit deze doorbraak. De markt heeft dit jaar namelijk de gewoonte om de index snel te kopen na dalingen onder trendlijnen, net als na dalingen onder voorgaande bodems overigens. De daling onder lijn a kan in theorie negatief uitpakken, maar daar hebben we dan nog wel extra bewijs voor nodig. Ik kom daar bij de uurgrafiek op terug, eerst neem ik u mee naar daggrafiek nummer twee.

  • De situatie in deze daggrafiek met Bollinger Bands is onveranderd positief. De AEX staat boven de oplopende middellijn en kan dus verder omhoog. De indicator biedt hiervoor echter helaas geen zekerheid, was dat maar anders . Het beeld ziet er echter goed uit.

  • Bij de daggrafiek vertelde ik u extra bewijs nodig te hebben om van een daling uit te kunnen gaan. Dat bewijs vinden we in deze uurgrafiek. Komt de AEX namelijk blijvend onder 565 dan veroorzaakt dat in deze grafiek de afronding van een hoofd en schouders patroon. Dat kan dan een fikse daling geven. Het koersdoel ligt namelijk rond 558,3. Ik volg het koersverloop naar beneden dan echter wel aan de hand van de potentiŽle steunniveaus (de stippellijnen in de grafiek), om te beginnen die rond 564.

  • Het loopt anders zou de stippellijn rond 568,6 in deze kwartiergrafiek doorbroken worden, dan zou namelijk een omgekeerd hoofd en schouders patroon worden afgemaakt. Het koersdoel van dat patroon zou rond 572,1 liggen. Wordt lijn j doorbroken, een weerstandlijn, dan kan dat dus een terugkeer naar de recente top rond 571,7 of wellicht hoger geven.

Resumerend: 

Vandaag deed zich een daling onder lijn a voor. Omdat de markt dit jaar de gewoonte heeft de AEX snel na dalingen onder trendlijnen te kopen trek ik nog geen conclusie uit de doorbraak door de lijn. Een conclusie trek ik wel in het geval het niveau 565 in de uurgrafiek blijvend doorbroken wordt. Dat zou namelijk de afronding van een hoofd en schouders patroon met koersdoel 558,3 inhouden. Ik volg de gang van de index vervolgens aan de hand van de potentiŽle steunniveaus in de uurgrafiek, om te beginnen die rond 564. Sterk wordt het verloop daarentegen zou de beursindex in de kwartiergrafiek achtereenvolgens door de toppen rond 568,6 en lijn j breken. Onder 568,6 zou bij een doorbraak een omgekeerd hoofd en schouders patroon met koersdoel 572,1 ontstaan. Dit wil zeggen dat de AEX bij een daaropvolgende stijging door lijn j naar 571,7 of eventueel hoger zou gaan. Dat zou dus een positieve ontwikkeling zijn. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 25 apr 2019, 18.30u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

25 apr 09.15u: Uitbraak naar beneden uit patroon

Donderdag 25 apr 2019: Wat is me opgevallen?

25 apr 10.00u: AEX na twee candles al gekocht

25 apr 11.00u: Kopers in markt sterk teruggekomen

Randstad: Klein gap en doorbraak 61,8% na cijfers

25 apr 12.00u: Opvallend, weer verdediging bij 567,5

Heineken: Vorige maand door top uit 2018 gebroken

25 apr 14.00u: AEX uiteindelijk gestegen vanaf 567,5

25 apr 15.00u: Korte termijn top in kwartiergrafiek

ING: Vorige week potentieel weerstandsniveau bereikt

25 apr 16.00u: AEX opnieuw door steun 567,5 gezakt

25 apr 17.00u: Nogmaals beweging omhoog in AEX

 

Naar boven