ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De afgelopen beursdagen besprak ik een vlag die ik op dat moment in de daggrafiek had staan. Vandaag heb ik dat patroon echter verwijderd. De AEX keerde namelijk opnieuw van een stand onder het patroon terug in de formatie, die daardoor duidelijk geen rol meer speelt. Het is een ongewone ontwikkeling, maar wel een gegeven waar ik iets mee moet doen. Ik heb de vlag vervangen door lijn q. De opgaande beweging van de beursindex is intact zolang de graadmeter boven deze lijn noteert. Ik volg of lijn q eventueel de onderkant van een nieuw patroon wordt.

  • PotentiŽle eerstand vinden we om te beginnen rond de top van vorige week woensdag 543,4 en de stippellijn rond 543,9. Daarboven zouden we te maken krijgen met het 38,2% Fibonacci niveau van de daling 556,6 - 533,9 rond 546. Dit zijn indien de index stijgt de eerste drie grenzen waar ik me op richt. Als het van een daling komt let ik op het verloop ten opzichte van lijn q.

  • In de Bollinger Bands heeft de AEX zowel ruimte voor een stijging als voor een daling. Op dit moment hebben we dus niets aan deze indicator, we kunnen hem pas weer gebruiken als de middellijn of de onderste lijn worden bereikt.

  • Lijn q in de daggrafiek was niet goed over te nemen in de uurgrafiek, wel kon ik lijn r tekenen. Beide lijnen laten er geen onduidelijkheid over bestaan dat de aandelenmarkt werkt aan een vervolg omhoog. Het ontbreekt nog slechts aan een doorbraak door de stippellijn rond 543,4, dan is de volgende stap naar boven gezet.

  • In de kwartiergrafiek werd in de laatste fase van de dag een driehoek ontwikkeld. Een driehoek is een voortzettingspatroon, dit geeft dus aan dat beleggers op een voortzetting naar boven speculeren. Het patroon is nog niet afgerond, want er deed zich nog geen uitbraak naar boven voor. Het patroon wordt onbruikbaar indien de beursindex morgen naar beneden uitbreekt.

Resumerend: 

In de daggrafiek tekende ik ter vervanging van de vlag die ik de voorgaande beursdagen besprak lijn q. Deze lijn laat samen met lijn r in de uur- en kwartiergrafiek zien dat de aandelenmarkt aan een vervolg omhoog werkt. De opgaande trend is intact zolang de AEX boven lijn q noteert. De komende dagen volg ik of deze lijn eventueel de onderkant wordt van een nieuw patroon. Het ontbreekt voor een vervolg omhoog nog aan een doorbraak door 543,4. Wordt dat niveau gepasseerd dan vinden we rond 543,9 en 546 de eerstvolgende potentiŽle weerstandsniveaus. De markt speculeert gezien de driehoek in de kwartiergrafiek op deze voortzetting naar boven. De driehoek moet nog wel worden afgemaakt met een uitbraak naar boven, een uitbraak aan de onderkant zou het patroon onbruikbaar maken.

En dan nog dit...

Gisteren schreef ik dat de ontwikkeling van een dubbele top mogelijk was in de daggrafiek van de Dow Jones. Hier kwam vandaag al verandering in, de Dow heeft een nieuwe stap naar boven gezet.

  • De stippellijn rond 26.170 is doorbroken, die staat de voortgang naar boven dus niet meer in de weg. De Dow moet vanavond nog wel boven het niveau sluiten. Als dat lukt kunnen we ons gaan richten op het koersdoel 26.830 van de vorige week met een uitbraak naar boven afgeronde vlag u-u'. Zou de index opnieuw dalen en onder de laatste bodem 26.030 belanden dan verzwakt dat het momenteel sterke beeld. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 18 sep 2018, 19.42u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

18 sep 09.15u: AEX is een fractie lager geopend

18 sep 10.00u: Kopers beheersen het koersverloop

18 sep 11.00u: Bij een daling is hammer gevormd

18 sep 12.00u: AEX afgelopen uur toch gedaald

Cursus technische analyse op zaterdag 29 sep

18 sep 14.00u: Tweemaal steun bij slot van gisteren

18 sep 15.15u: De beursgraadmeter staat op verlies

PostNL: Grilligheid is troef in gedrag van beleggers

18 sep 16.00u: Plots weer kooplust in de AEX

18 sep 17.00u: Index vlak onder weerstand 543,4

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven