ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Dit was een beursdag om snel te vergeten. De markt calculeerde het Amerikaanse koersverloop van gisteren in en dat zorgde voor een lagere opening. Dat was het vervolgens, de AEX bewoog de hele dag zijwaarts. De candle van vandaag heeft daardoor geen waarde. Het is een pauze en ik wil er verder geen betekenis aan verbinden. Als de Amerikaanse markten gesloten zijn weten we hier als in de ochtend eenmaal de Amerikaanse ontwikkeling is ingeprijsd niet meer wat te doen. De handel werd gekenmerkt door afwachtendheid. Morgen geeft hopelijk meer duidelijkheid, al zal er door de halve dag dat Wallstreet maar open is ook dan sprake zijn van dunne handel en wellicht dus van dezelfde lusteloosheid. Het koersverloop wordt volgende week pas weer belangrijk.

  • De AEX staat in de daggrafiek met Bollinger Bands in het midden van de onderste band. Zowel een stijging naar de middellijn als een daling naar de onderste lijn is mogelijk. De middellijn kan weerstand vormen, de onderste lijn steun.

  • Gisteren tekende ik een stijgende wig in de uur- en kwartiergrafiek. Deze wig werd afgerond met een uitbraak naar beneden, een ontwikkeling waarop normaal gesproken een daling zou zijn gevolgd. Dit keer ontstond echter een armetierig zijwaarts koersverloop, wat te danken aan het gegeven dat er vandaag in verband met Thanksgiving geen Amerikaanse beurshandel is. Morgen moet blijken of dan eventueel alsnog de daling volgt die vandaag aangekondigd werd met de afronding van de stijgende wig.

  • Wordt het laagste punt van deze dag rond 513,7 doorbroken dan maakt de AEX alsnog een beweging die aansluit bij de stijgende wig s-s'. Steun kan de marktgraadmeter in dat geval nog vinden rond 513, 512,4 (50%) of 511,1 (61,8%).
  • Een stijging boven de toppen rond 516,2 zou een aanval op de top van gisteren inhouden. Deze ontwikkeling zou zich kunnen voordoen indien de S&P500 futures vannacht of morgen voorbeurs stijgen.

Resumerend: 

Het was een beursdag om snel te vergeten, ik had beter kunnen gaan zwartepieten . De stijgende wig in de uur- en kwartiergrafiek werd afgemaakt met een uitbraak naar beneden en daarmee was het gedaan. De AEX bewoog de rest van de dag zijwaarts. Morgen moet blijken of we dan eventueel alsnog de daling krijgen die vandaag werd aangekondigd met de uitbraak naar beneden uit de wig. Breekt de index door de bodem rond 513,7 dan sluit dat aan bij de wig. Steun kan er dan zoals we in de kwartiergrafiek zagen echter nog zijn rond 513, 512,4 of 511,1. Worden de toppen rond 516,2 doorbroken dan houdt dat in dat de aanval op de top van gisteren wordt geopend. Het is een ontwikkeling die we zouden kunnen zien als de S&P500 futures vannacht of morgen voorbeurs zouden oplopen.

En dan nog dit...

Amsterdam verloor 0,6%, een iets negatievere ontwikkeling (-1,1%) deed zich voor in Brussel. De BEL20 eindigde de dag op een interessant punt.

  • Het slot van de dag lag op het 61,8% Fibonacci niveau van de voorgaande stijging. Wordt het doorbroken dan mogen we veronderstellen dat de BEL20 vervolgens naar 3.330 (de bodem van vorige maand) of eventueel lager gaat. Bodemvorming bij het 61,8% niveau is bij deze slotstand echter ook nog een mogelijkheid, dat is het interessante aan dit slot. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 22 nov 2018, 18.22u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

22 nov 09.15u: AEX naar beneden uit stijgende wig

22 nov 10.00u: Onder het 23,6% Fibonacci niveau

22 nov 11.00u: Opnieuw een steunniveau minder

22 nov 12.00u: Zet naar boven had geen effect

22 nov 14.00u: Beurs had beter dicht kunnen blijven

Ahold: Onlangs doorbroken grens Ä 22,10 is belangrijk

22 nov 15.00u: AEX staat nu onder de stijgende lijn

22 nov 16.00u: Handel is min of meer dood vandaag

22 nov 17.00u: Laten we deze dag snel vergeten

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven