ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De dark cloud cover van vorige week is deze week bevestigd als top, er volgde deze week namelijk een rode candle. Nu wordt het gevaarlijk. Breekt de AEX namelijk achtereenvolgens naar de beneden door de bodem 506,9 van deze week, de stippellijn rond 506,2 en de bodem rond 500,5 dan ontstaat een enorm hoofd en schouders patroon. De stippellijn rond 506,2 zou de neklijn zijn. De geleidelijke ontwikkeling van dit potentiŽle toppatroon startte in maart 2017 en we zijn nu in het stadium dat de rechterschouder afgerond zou kunnen worden. We gaan daarom een spannende tijd tegemoet.

  • In de daggrafiek werd vandaag een hammer ontwikkeld. Dat is een potentieel bodempatroon, waaruit blijkt dat niet iedereen de spanning van het mogelijke toppatroon in de weekgrafiek ervaart. Onze markt hield de mogelijkheid van een stijging open en volgende week moet blijken of beleggers hier invulling aan weten te geven.

  • Over het beeld in de Bollinger Bands is niet veel te vertellen. De indicator beweegt zijwaarts en de AEX zou zowel naar de middellijn (weerstand) als naar de onderste lijn (steun) kunnen gaan.

  • Vanmiddag ontstond een bodem bij het 76,4% niveau van de stijging 506,9 - 517,8 rond 509,5. Dat is bijzonder, tijdens een naar beneden gerichte koersontwikkeling zie je zelden een bodem bij deze grens. De markt heeft letterlijk de allerlaatste mogelijkheid gegrepen om een hogere bodem te maken.

  • er werd in de laatste fase zelfs een omgekeerd hoofd en schouders patroon afgemaakt. Beleggers speculeren dus op een vervolg naar boven. Het patroon is geldig zolang de beursindex boven de neklijn rond 513,1 blijft. De AEX zou op grond hiervan naar de stippellijn rond 516,2 of hoger kunnen gaan. Er kan nog weerstand zijn bij het 61,8% niveau rond 514,6.
  • Het verloop zou een compleet andere wending nemen bij een daling onder 509,5. Dan zou de aandelenmarktgraadmeter namelijk naar de bodem rond 506,9 of lager gaan, met het risico op de afronding van het grote potentiŽle toppatroon dat we in de weekgrafiek zagen.

Resumerend: 

Het potentiŽle toppatroon van vorige week is deze week bevestigd als top. We gaan door de daling van deze week een spannende tijd tegemoet. Breekt de AEX successievelijk door 506,9, 506,2 en 500,5 dan wordt namelijk het grote hoofd en schouders patroon afgerond dat sinds maart 2017 in de weekgrafiek in ontwikkeling is. De stippellijn rond 506,2 zou de neklijn van dit toppatroon zijn. De markt maakt zich hier nog niet zoveel zorgen om. Vandaag ontstond namelijk een hammer in de daggrafiek en een omgekeerd hoofd en schouders patroon in de kwartiergrafiek. Vooralsnog zien beleggers dus een stijging naar 516,2 of hoger, waarbij rond 514,6 trouwens nog weerstand gevonden kan worden. De ontwikkeling zou geheel anders zijn indien de AEX daalt en onder 509,5 komt. Dat zou namelijk inhouden dat de graadmeter naar 506,9 of lager gaat, met als mogelijke consequentie de afronding van het grote potentiŽle toppatroon uit de weekgrafiek.

En dan nog dit...

De koersontwikkeling van de Turkse beurs is de laatste maanden boeiend. Ik doe er niets, maar vind als technisch analist het beeld gezien het wisselende verloop interessant om te volgen. Misschien zijn er mensen onder u die er belangen hebben, daarom bespreek ik de index vanavond.

  • Bulls en bears zijn al maanden in gevecht met elkaar. De strijd draait om steun bij het 61,8% Fibonacci niveau. Een doorbraak zou een slechte zaak zijn en de index naar lijn a of eventueel lager doen gaan. Het gevecht wordt op het scherpst van de snede gevoerd. De ene maand zijn de bulls aan winnende hand, de andere maand de bears. De Turkse graadmeter komt tot nog toe echter niet weg van de klif, het risico van een val is vooralsnog dus nog aanwezig. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 23 nov 2018, 19.07u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

23 nov 09.15u: De eerste candle is een hammer

23 nov 10.00u: Hammer werd korte termijn bodem

23 nov 11.00u: Cijfers hebben markt niet beÔnvloed

23 nov 12.00u: AEX naar beneden door 38,2% grens

23 nov 14.00u: Steun gevonden bij het 50% niveau

23 nov 15.00u: AEX door 61,8% niveau gebroken

Eurocomm.: Toppatroon was in sep af en is getest

23 nov 16.00u: Bodem 76,4% door stijging futs VS

23 nov 17.00u: Onze markt volgt de Amerikaanse

 

Agenda van maandag 19 nov t/m vrijdag 23 nov 2018

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven