ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Van een sprong van 0,8% naar boven bij de opening resteerde vanavond aan het slot een winst van 0,4%. Er bleef een klein gap open tussen 527,3 en 528,3, of dat nog gesloten wordt met een daling naar 527,3 of lager moet morgen blijken. De mogelijkheid is aanwezig.

  • Op grond van de Bollinger Bands kan momenteel niets gezegd worden over het aanstaande koersverloop. De middellijn speelde vandaag geen rol, want de opening lag erboven en het slot eronder. De buitenste lijnen liggen ver weg, als we in de buurt komen van een van deze lijnen komt deze indicator pas weer in het spel. De lijnen vormen immers steun (de onderste lijn) of weerstand (de bovenste). Nu is het afwachten of een beweging naar de onderkant of bovenkant van de banden volgt.

  • Vandaag werd in de markt de hele dag actief gehandeld om het gap dat aanvankelijk tussen 527,3 en 529,2 open te houden, een vervelende ontwikkeling. De AEX laat zich tegenwoordig wel heel eenvoudig besturen en dat maakt analyseren lastig. In de laatste candle ging de index toch nog het gap in. Het zorgde er in ieder geval voor dat het gap nog voor een deel gesloten werd. Of het resterende deel ook nog gesloten wordt met een daling naar 527,3 of lager zal morgen blijken.

  • Weerstand was er rond 531, wordt die grens doorbroken dan gaat de beursgraadmeter naar het 61,8% Fibonacci niveau rond 531,7, waar in principe een top kan ontstaan. Zou dat niveau doorbroken worden dan volgt een opmars naar de onderkant van het gap van afgelopen donderdag rond 533,4 of de bovenkant ervan rond 535,2.

  • Het toestaan van emoties is verkeerd in de handel, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik stiekem blij was met het verloop van 17.15u tot 17.30u. Er is niets te beginnen met de AEX als die steeds weer actief wordt opgevangen in de buurt van eenzelfde grens, zoals dat vandaag gebeurde. Het gap had al gedurende de dag gesloten moeten worden, ware het niet dat er naarstig gehandeld werd op het voorkomen daarvan. We zijn aan het slot in ieder geval een stukje het gap in gegaan, morgen zal duidelijk worden of we de rest ook nog overbruggen.

Resumerend: 

Van een openingswinst van 0,8% van de AEX bleef vandaag 0,4% over. De winst bleef redelijk omdat kopers in de markt de gehele dag actief handelden om een terugkeer in het gap dat was ontstaan te voorkomen. Uiteindelijk moest de AEX kort voor het slot toch een stukje dat gap in. Wellicht wordt dat morgen nog gesloten met een daling naar 527,3 of lager, al is dat niet met zekerheid te zeggen. De mogelijkheid is in ieder geval aanwezig. Wordt het weerstandsniveau 531 van vandaag daarentegen doorbroken dan volgt een stijging naar het 61,8% niveau rond 531,7, een grens waar dan eventueel een top kan ontstaan. Zou 531,7 doorbroken worden dan krijgen we een gang naar 533,4 of 535,2.

En dan nog dit...

Gisteren was er in de kwartiergrafiek van de S&P500 index sprake van een stijging van een positie iets onder een vlag naar een plaats erboven, ik schreef daar gisterenavond over. U ziet de lijnen van dat patroon als u goed kijkt nog in een lichtgrijze kleur in de grafiek hieronder. Interessant is nu dat zich wederom een vlag voordoet, daar wil het u vanavond daarom met u over hebben.

  • Breekt de S&P500 naar beneden uit deze grotere vlag dan volgt alsnog de voortzetting naar beneden die gisterenavond werd afgewend. Bij een daling onder de stippellijn rond 2711 zou een hoofd en schouders patroon ontstaan, de afronding van dat toppatroon zou min of meer samen kunnen vallen met de uitbraak uit de vlag. Ik volg met grote interesse of men in de Amerikaanse markt ook deze ontwikkeling eventueel weet af te wenden, net als de daling die gisteren op de vlag had moeten volgen, of dit keer wel een daling moet toestaan. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 6 mrt 2018, 18.53u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

6 mrt 09.15u: Een 0,8% hogere opening van de AEX

6 mrt 10.00u: Vlag ontwikkeld in de kwartiergrafiek

6 mrt 11.00u: Geen stijging, steun in AEX rond 529,2

6 mrt 12.00u: Poging AEX te doen stijgen slaagde niet

6 mrt 14.00u: Een dubbele top ontstaan rond 530,9

Sligro: Stijging van 11,75% na nieuws verkoop Emtť

Aegon: Bodempatroon werd ongeldig, nu dubbele top

6 mrt 15.00u: AEX nog steeds in zijwaarts verloop

6 mrt 16.00u: Direct reactie op daling onder 529,2

6 mrt 17.00u: Amsterdamse markt teruggefloten

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven