ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

Sligro Food Group

Update maandag 1 okt 2018: Stijgende rechthoekige driehoek in wording
 
 • In de daggrafiek rechts ziet u een gap naar beneden dat op 24 juli jongstleden ontstond, naar aanleiding van de uitkering van een speciaal dividend in verband met de verkoop van Emtι. Na het ontstaan van dat gap is geleidelijk een stijgende rechthoekige driehoek tot ontwikkeling gekomen, met de bovenkant rond € 37,20. Deze formatie is een potentieel bodempatroon, dat afgerond wordt zou het aandeel naar boven uitbreken. Het koersdoel zou € 39,60 worden. 
 • Het zou een aanzet zijn tot het sluiten van het gap, waarvan ik omdat het om gap is veroorzaakt door een speciaal dividend overigens niet weet of dat inderdaad gesloten wordt. Dat zal het verloop ons moeten leren.
 • Na een uitbraak naar boven uit de driehoek zou het zaak zijn niet voetstoots uit te gaan van een stijging naar € 39,60, maar het verloop te controleren op de eventuele vorming van een vlag met lijn j als onderste lijn. In de praktijk gaat een rechthoekige driehoek namelijk wel eens over in dit patroon.
 • Een uitbraak naar beneden uit de driehoek zou een vervolg naar € 31,80 aannemelijk maken, dat leert de weekgrafiek links ons. Dit is de andere kant van de medaille, de keuze voor de uitbraakrichting is aan de markt.  -Ad Nooten-

 

Update dinsdag 6 mrt 2018: Stijging 11,75% na nieuws verkoop Emtι
 
 • Sligro maakte gisteren bekend een koper te hebben gevonden voor de supermarktketen Emtι en steeg daarop met 11,75%. Het fonds was in de daggrafiek rechts afgelopen donderdag naar beneden door lijn i gebroken en staat er nu weer ruim boven.
 • Vorige keer noemde ik een koersdoel van ongeveer € 46. Daar kwam het fonds gisteren dichtbij, ik houd het dus nog maar even bij dat doel.
 • Wat ik wil wel volgen is of beleggers zo positief blijven als gisteren het geval was. Soms komt een markt namelijk nog wel eens terug op de oorspronkelijke reactie, wat zich dan manifesteert als een daling. Er zou steun moeten liggen bij de gisteren doorbroken toppen tussen € 43,70 en € 44,15 of daaronder bij € 41,60. Hoe lager het aandeel komt, hoe slechter dat is. Vooralsnog is de conclusie echter dat de ontwikkeling ten goede is gedraaid. -Ad Nooten-

 

Update maandag 29 jan 2018: Doorbraak gerealiseerd na kwartaalcijfers
 
 • Het aandeel Sligro is vorige week na kwartaalcijfers door het weerstandsniveau € 41,75 gebroken en heeft vervolgens het koersdoel € 42,75 uit mijn vorige update hieronder bereikt. Het is zoals altijd als een koersdoel is bereikt uitkijken voor eventuele topvorming.
 • De doorbraak geeft overigens aan dat we verder omhoog moeten kijken. Klap ik het koersverloop onder  € 41,75 in de weekgrafiek links om naar boven dan geeft dat namelijk een koersdoel van ongeveer € 46. Dat is het richtpunt indien in het fonds geen top wordt gevormd rond € 42,75, maar een voortzetting naar boven wordt gerealiseerd. 
 • Het is voor de verwezenlijking van een vervolg omhoog wenselijk dat het aandeel boven de doorbroken stippellijn € 41,75 blijft en absoluut noodzakelijk dat het fonds zich boven lijn i handhaaft. -Ad Nooten-

 

Update maandag 2 okt 2017: Een mooi voorbeeld van patroontransformatie
 
 • Sligro is zoals u in de daggrafiek rechts ziet afgelopen vrijdag met kracht naar boven door de neklijn van het eerder gevormde hoofd en schouders patroon gebroken. Dat is hierdoor ongeldig geworden. De dag ervoor was de dalende wig h-h' afgerond. Dit betekent dat er sprake is van patroontransformatie. Deelnemers aan de cursus van afgelopen zaterdag zullen dit herkennen. In die cursus zat een voorbeeld waarin een hoofd en schouders patroon een vlag werd, dit is een vergelijkbare ontwikkeling. De stijging verloopt met kracht, ook vandaag, wat altijd het geval is bij het ongeldig worden van een hoofd en schouders patroon. Veel partijen zitten scheef en de kracht van de stijging is het gevolg van een short squeeze
 • In de weekgrafiek links ziet u Fibonacci lijnen. Vandaag gaat naar het zich laat aanzien het 61,8% niveau worden doorbroken,want daar staat het fonds rond vieren ruim boven. Het aandeel zou dus naar de top rond € 41,75 of hoger gaan. 
 • Voor alle zekerheid heb ik het 76,4% niveau toegevoegd, bij die grens rond € 40,50 kijk ik of er wellicht een top tot stand komt. Dat gebeurt namelijk wel eens na een short squeeze.
 • De wig geeft ons een koersdoel van ongeveer € 42,75, daar gaat het fonds naar toe indien € 40,50 en € 41,75 doorbroken zouden worden. -Ad Nooten-

 

Update dinsdag 29 aug 2017: Daling gister betekende afronding toppatroon
 
 • Een daling onder de stippellijn rond € 38 heeft gezorgd voor de afronding van het hoofd en schouders patroon waarover ik vorige keer schreef. Het patroon is geldig zolang de koers onder de stippellijn rond € 38 blijft, want dat is de neklijn van het toppatroon. Ik neem wat speling en gebruik bodems die deze maand rond € 38,40 zijn ontstaan hiervoor, in plaats van € 38.
 • Het koersdoel van het patroon vinden we rond € 34,30. Ik wil dat niveau echter nog niet als doel gebruiken. De stippellijn rond € 36 is namelijk een potentieel steunniveau. Het niveau was weerstand in mei en augustus 2015 en in maart 2016. Oude weerstand kan nieuwe steun worden. Op € 34,30 richt ik me zou € 36 niet alleen bereikt, maar ook doorbroken worden. -Ad Nooten-

 

Update dinsdag 8 aug 2017: Potentieel toppatroon in wording in daggrafiek
 
 • Sligro heeft het dit jaar tot dusverre goed gedaan. In februari brak het aandeel door lijn g en vervolgens in april door de toppen rond € 36. U ziet dit in de linkse grafiek. Half juni startte een correctie en daarin bevindt het fonds zich nog steeds.
 • In de rechtse grafiek, de daggrafiek, ziet u de contouren van een hoofd en schouders patroon in wording. Het zou afgerond worden bij een dagslot onder de stippellijn rond € 38. Het aandeel zou vervolgens naar het eerstvolgende potentiλle steunniveau gaan, dat is de eind april doorbroken grens € 36, of wellicht lager.
 • Het is momenteel nog niet zeker dat dit toppatroon daadwerkelijk wordt afgemaakt, want er is een nieuwe bodem ontstaan rond € 38. Er is echter een stijging boven de top rond € 41,75 nodig om de ontwikkeling van het patroon geheel te stoppen. Dat vraagt nogal wat koopbereidheid van beleggers. Laten we de komende tijd kijken of men die op weet te brengen. Waarschijnlijker is het dat het hoofd en schouders patroon binnenkort wordt afgerond met een doorbraak naar beneden. -Ad Nooten-

 

Eerder van dit aandeel verschenen analyses:

160117: Dalende rechthoekige driehoek in maandgrafiek

310816: Spannend, aandeel staat op stijgende trendlijn

270716: Toppen te doorbreken voor behoud van trend

260116: Grote dalende wig in koersverloop van aandeel

180914: Valse uitbraak maakt lagere koersen mogelijk

030614: Uitbraak naar boven uit stijgend trendkanaal

280314: Iets onder bovenkant groot stijgend kanaal

 

Nieuwsoverzicht Sligro Food Group

Naar boven