ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De Amsterdamse markt kende met een opening 0,44% onder het slot van gisteren en een slot 0,44% erboven een sterke beursdag. Beleggers hebben veerkracht getoond en gaan gezien de kooplust waarmee op de lagere start werd gereageerd uit van een voortzetting naar boven. Men geeft daar invulling aan indien de top rond 531,2 van vandaag blijvend doorbroken wordt.

  • Net als gisteren hebben we ook vandaag niets aan de daggrafiek met Bollinger Bands. De middellijn is zowel gisteren als vandaag doorbroken en speelt dus geen rol. De andere lijnen van de indicator liggen ver weg. De banden worden pas weer belangrijk als we die lijnen naderen.

  • Mogelijke doelen bij een voortzetting boven 531,2 zijn het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 540,7 - 517,3 rond 531,7, de onderkant rond 533,4 van het gap van 1 maart jongstleden en de bovenkant daarvan rond 535,3. Verder naar boven kijk is pas indien deze drie potentiŽle weerstandsniveaus doorbroken zouden worden. Het zijn grenzen waar eventueel een top tot ontwikkeling kan komen.

  • Gisteren werd in het laatste kwartier van de handelsdag lijn m doorbroken. Vandaag ontstond lijn n, een lijn die vrijwel parallel loopt aan lijn m. Het is alsof kopers hiermee de boodschap hebben willen afgeven dat we nog niet van ze af zijn. De beweging omhoog is sowieso intact zolang lijn n intact is, daaronder hangt het af van het verloop ten opzichte van de bodem rond 524,8 van vandaag.

Resumerend: 

De stijging van een positie 0,44% onder de slotstand van gisteren naar een slot 0,44% erboven getuigt van veerkracht. Men gaat uit van een voortzetting naar boven. Met de ontwikkeling van lijn n vrijwel parallel aan lijn m in de kwartiergrafiek geeft het kopende deel van de markt bovendien de boodschap af dat we hen niet als afgeschreven mogen beschouwen. Wordt 531,2 morgen doorbroken dan hebben we in eerste instantie drie mogelijke doelen, grenzen waar eventueel een top kan ontstaan. Het gaat om de niveaus 531,7, 533,4 en 535,3. De stijging is intact zolang de AEX boven lijn n in de kwartiergrafiek koerst. Zou de lijn doorbroken worden dan hangt de vervolgbeweging af van het koersverloop ten opzichte van de bodem rond 524,8 van vandaag.

En dan nog dit...

De Amsterdamse aandelenmarkt heeft, overigens samen met de andere Europese markten, met de herstelbeweging van vandaag een zeker risico genomen. Dit blijkt uit de koersontwikkeling van de S&P500 zoals die zich na ons slot heeft voorgedaan.

  • In de kwartiergrafiek van de S&P500 is na de uitbraak uit de grote vlag die ik gisterenavond besprak een hoofd en schouders patroon afgemaakt. Het patroon heeft een koersdoel van ongeveer 2690. Daar ligt zoals u ziet ook het 50% Fibonacci niveau van de stijging die in de vlag heeft plaatsgevonden. Het is dus een plausibel doel. Bij het 38,2% niveau net onder 2700 zou eventueel nog wel steun gevonden kunnen worden. Zou het 50% niveau rond 2690 doorbroken worden dan is het 61,8% niveau rond 2680 nog een potentieel steunniveau, daaronder zou een gang naar 2647 of lager waarschijnlijk worden. Dat laatste is een ontwikkeling die zou passen bij de afgeronde vlag, ik begrijp dan ook niet wat beleggers in Europa vandaag bij de realisatie van de herstelbeweging heeft bezield. Ze nemen kennelijk aan dat het toch goed gaat komen op de Amerikaanse aandelenmarkten, een aanname die we uiteraard moeten toetsen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 7 mrt 2018, 18.43u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

7 mrt 09.15u: Geopend met een gap naar beneden

7 mrt 10.00u: Een deel van het gap is overbrugd

7 mrt 11.00u: Nog pogingen AEX te doen stijgen

Philips Lighting: Bovenkant patroon vormde weerstand

7 mrt 12.00u: Stijgende wig afgerond in kwartiergrafiek

7 mrt 14.00u: Lunchpauzestijging nog niet afgedaan

7 mrt 15.00u: Het gap van vanmorgen is gesloten

NN Group: Risico op de afronding van een toppatroon

7 mrt 16.00u: A'dam speculeert op vervolg omhoog

7 mrt 17.00u: Stoutmoedigheid in onze aandelenmarkt

7 mrt 22.00u: Hoofd schouders S&P500 werd ongeldig

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven