ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De AEX index maakte vanmorgen een sprong naar boven, er ontstond een gap in de grafiek. Terwijl in de DAX het in die index gevormde gap vervolgens keurig gesloten werd hielden kopers in onze markt de AEX index op vakkundige wijze ver boven het gap in onze marktgraadmeter. Ik schreef hier aan de hand van kwartiergrafieken van de DAX over in diverse updates van vandaag. Wat we zagen is mogelijk doordat de AEX index een naar verhouding kleine beursindex is. Terwijl de DAX daalde  werd onze index op effectieve wijze boven het doorbroken niveau 537,7 gehouden en steeg vervolgens. Het was alsof iemand met een stuurknuppel de AEX boven het niveau hield. Het gap tussen 534,6 en 536,6 werd hiermee open gehouden, we moeten morgen kijken of dat eventueel alsnog gesloten wordt met een daling naar 534,6 of lager.

  • In de grafiek heb ik een nieuwe lijn getekend, lijn j. De opmars van de AEX is intact zolang de graadmeter boven deze lijn staat. Ik volg of de lijn eventueel de onderkant van een vlag of een stijgende wig wordt.

  • De candle van vandaag betekende een doorbraak door lijn p en het 38,2% Fibonacci niveau, met name de doorbraak door lijn p is een belangrijke stap. De AEX zal de overgebleven vier beursdagen van deze week boven lijn p moeten blijven om aanstaande vrijdag ook in de weekgrafiek een doorbraak te krijgen.

  • Het hoogste punt van de dag vinden we rond 540,2. Mogelijke doelen bij een stijging boven dit punt zijn de stippellijn rond 540,8 of het 50% Fibonacci niveau rond 544,4.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is de AEX door de middellijn gebroken. Deze lijn kan eventueel als steunlijn gaan fungeren en dat maakt de stap van vandaag ook vanuit deze grafiek gezien tot een belangrijke.

  • Morgen volg ik om te beginnen of de bodem rond 537,6 doorbroken wordt of de top rond 540,2. Bij een daling onder 537,6 gaat de AEX in de richting van het gap, bij een stijging boven 540,2 naar 540,8 of hoger (544,4, zie daggrafiek).

  • Een daling onder 537,6 zou in deze grafiek de afronding van een hoofd en schouders patroon veroorzaken. Ik neem aan dat de AEX vervolgens naar 534,6 of lager zou gaan om daarmee het gap dat vandaag open bleef alsnog te sluiten. Het gegeven dat het gap in de DAX gesloten is maakt het onze markt overigens eenvoudiger om ons gap open te houden.

Resumerend: 

De AEX maakte vandaag een sprong naar boven, waarmee het 38.2% niveau in de daggrafiek, lijn p in die grafiek en de middellijn van de Bollinger Bands doorbroken werden. Het zijn drie vliegen in één klap. De AEX moet de rest van deze week boven lijn p blijven om aanstaande vrijdag ook een doorbraak in de weekgrafiek te noteren. Tussen 534,6 en 536,6 is een gap ontstaan. Zakt de AEX morgen door het laagste punt 537,6 van van deze maandag dan betekent dat de afronding van een hoofd en schouders patroon in de kwartiergrafiek. De graadmeter gaat dan naar ik aanneem naar 534,6, waarmee dat gap dan gesloten wordt. Het hoogste punt van vandaag vinden we rond 540,2. Wordt dat doorbroken dan volgt een stijging naar 540,8, met eventueel een vervolg naar 544,4. Het gap blijft in dat geval open. Dit zal het voorkeursscenario zijn van het kopende deel van de markt, omdat het zou inhouden dat de index boven lijn p blijft. In de daggrafiek tekende ik lijn j, ik kijk de komende dagen of die lijn zich eventueel ontpopt tot de onderkant van een vlag of een stijgende wig.

En dan nog dit...

Het heeft er momenteel alles van weg dat de Amerikaanse markten van plan zijn het gehele verlies van de daling van 29 januari tot 9 februari jongstleden weg te poetsen. Vandaag braken de Dow en de S&P500 namelijk door belangrijke Fibonacci niveaus.

  • Het niveau dat in de S&P500 index doorbroken werd is het 61,8% Fibonacci niveau rond 2740. Er dient vanavond een slotstand boven dat niveau tot stand te komen om de doorbraak definitief te maken. De S&P500 zal vervolgens de komende dagen boven lijn z moeten blijven, waarmee we twee zaken hebben waarop we het Amerikaanse verloop kunnen controleren. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 26 feb 2018, 18.37u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

26 feb 09.15u: Amsterdam is sterk van start gegaan

26 feb 10.00u: De eerste rode candle van deze dag

26 feb 11.00u: Twee hammers bij doorbroken grens

26 feb 12.00u: Goede verdediging bij niveau 537,7

26 feb 14.00u: Groot verschil verloop DAX en AEX

Unilever: Koersdoel is afgelopen donderdag bereikt

26 feb 15.00u: AEX verder omhoog, DAX nauwelijks

26 feb 16.00u: Mogelijk een omslag in Amsterdam

26 feb 17.00u: Opnieuw steun bij het niveau 537,7

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven