ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • In de daggrafiek van de AEX ziet u een lange rode candle, de beursgraadmeter verloor vandaag bijna 1,6%. Ik hoef volgende week zaterdag bij het seminar in ieder geval niet bang te zijn dat ik te weinig te bespreken heb . De candle bracht een doorbraak door het 50% en het 61,8% Fibonacci niveau en lijn i. De index bereikte het punt waar op 3 en 29 mei van dit jaar bodems tot stand kwamen, daarom heb ik daar een stippellijn getekend. Die stippellijn ligt rond 550,7 en moet worden gezien als een potentieel steunniveau. Een eventuele daling onder deze grens zou een terugkeer naar de bodem rond 543,9 waarschijnlijk maken.

  • De grote daling bracht de AEX ruim onder de Bollinger Bands, wat wil zeggen dat we rekening dienen te houden met een eventueel herstel. De index zal op een gegeven moment namelijk moeten terugkeren binnen de banden. Wat het complex maakt is dat een terugkeer de volgende dag mogelijk is, maar ook een paar dagen op zich kan laten wachten. We hebben dus niets concreets in handen.

  • Zou de index morgen herstellen dan hebben we er behoefte aan te weten waar in theorie weerstand gevonden kan worden. Om dat te bepalen plaatste ik Fibonacci lijnen over de daling 565 - 550,7. Mogelijke weerstandsniveaus vinden we rond 554,1, 556,2, 557,9 en 559,6. Bij een stijging zal ik in de buurt van elk van deze grenzen volgen of er eventueel een top tot ontwikkeling komt.

  • Indien de bodem van vandaag rond 550,7 doorbroken wordt houdt dat een vervolg omlaag in. Er werd in het laatste deel van de dag zoals u aan twee groene candles ziet echter gespeculeerd op een aanstaand herstel. Morgen zien we of dat er ook komt, voorlopig staat er een kleine stijgende wig in de grafiek die op het tegenovergestelde wijst.

Resumerend: 

De lange rode candle van vandaag betekende in de daggrafiek een doorbraak door twee potentiŽle steunniveaus en een trendlijn. De index kreeg daarmee een flinke tik. De onderkant van de candle ligt ter hoogte van twee bodems die in mei rond 550,7 ontstonden en dat maakt het tot een grens waar in theorie een bodem tot ontwikkeling kan komen. Stijgt de index inderdaad dan kan er zoals we in de uurgrafiek zagen in potentie weerstand gevonden worden rond 554,1, 556,2, 557,9 of 559,6. Breekt de marktgraadmeter daarentegen naar beneden door 550,7 dan maakt dat een terugkeer naar de bodem rond 543,7 waarschijnlijk.

En dan nog dit...

De DAX is vandaag aangekomen bij de bodems die eind vorige maand in de daggrafiek van deze index tot stand kwamen. Het is tijd om verder te kijken en in ieder geval een mogelijk doel gereed te hebben voor het geval de Duitse graadmeter verder zou dalen.

  • Dat doel is de stippellijn rond 11.870, in de buurt waarvan dit en vorig jaar al vier bodems werden gerealiseerd. Dit is een plausibel doel, zou de DAX verder dalen. De index gaat echter niet noodzakelijkerwijs verder omlaag. Waar de index nu staat kan in theorie opnieuw steun gevonden worden omdat hier eerder een bodem tot stand kwam. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 15 aug 2018, 19.10u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

15 aug 09.15u: AEX index bij het slot van gisteren

15 aug 10.00u: Geen richting in aandelenhandel

15 aug 11.00u: Op en neer bij slot van gisteren

KPN: Het 50% Fibonacci niveau staat onder druk

15 aug 12.00u: Beursgraadmeter in een daling

15 aug 14.00u: Verder gedaald naar 61,8% niveau

15 aug 15.00u: AEX niet onder bodem vorig uur

15 aug 16.00u: Door Fibonacci niveau en trendlijn

15 aug 17.00u: Beursindex hard naar beneden

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven