ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Vandaag zijn de grenzen 549,1, 550 en 551,1 doorbroken. Bij elk van deze grenzen gebeurde het volgende, er trad een versnelling op waardoor een doorbraak werd bewerkstelligd en vervolgens werd voorkomen dat de AEX terugkeerde onder het niveau. De versnellingen wijzen op de invoer van extra of grotere orders bij die niveaus, die dus specifiek waren gericht op de realisatie van de doorbraken. Ter voorkoming van een terugkeer werd de beursindex bij elk van deze grenzen opgevangen, bij 551,1 gebeurde dit zelfs vijf keer achter elkaar. Een ontwikkeling als deze ontstaat niet spontaan, maar wordt met handel op de juiste momenten gecreŽerd. Het gaat daarom niet om een natuurlijk, maar om een gemaakt verloop. Dit is in het verleden geen goede basis gebleken voor een houdbare stijging, maar juist een voorbode voor een top. Het is namelijk de omgekeerde wereld. De AEX stijgt door rechtstreekse handel met derivaten op de index, de onderliggende aandelen in de index gaan doordat zij deel uitmaken van die index mee. Bij een houdbare stijging gaat het andersom. De aandelen stijgen, waardoor de AEX omhoog gaat. Dit laatste is de natuurlijke ontwikkeling. Draai je de ontwikkeling om door het koersverloop met doelgerichte handel rechtstreeks op de index te creŽren (zoals vandaag bij weerstandsniveaus gebeurde) dan is dat eigenlijk de omgekeerde wereld. Zulke stijgingen houden over het algemeen niet lang stand, we zullen zien hoe dat deze keer loopt.

  • Dat doe ik in eerste instantie aan de hand van het verloop ten opzichte van het 61,8% Fibonacci niveau 551,1. De AEX is er maar een fractie boven gesloten. Ter bevestiging van de doorbraak is een weekslot boven het niveau nodig, zodat ook in de weekgrafiek een doorbraak tot stand komt. Ik controleer dus of de beursindex de rest van de week boven 551,1 blijft. Een terugkeer onder het niveau kan resulteren in topvorming, ook al zijn we er vandaag iets boven gesloten. Bij een voortzetting naar boven wordt het 76,4% niveau rond 559,4 het doel.

  • In de Bollinger Bands zien we een fraaie stijgende trend, de AEX en de bovenste lijn trekken samen op naar boven. Vanuit deze indicator gezien kan de stijging aanhouden. De potentiŽle top van gisteren is overigens ongeldig geworden, laat ik er dat omdat ik dat bij de vorige grafiek vergat te vermelden nog aan toevoegen.

  • In de uur- en kwartiergrafiek tekende ik lijn z, ik let morgen uiteraard op de koersontwikkeling ten opzichte van deze lijn. Blijven we erboven dan betekent dat vanzelf een vervolg omhoog.

  • Bij een daling onder lijn z en het niveau 551,1 kan rond de vandaag doorbroken stippellijnen 548,2, 549,1 of 550 eventueel steun gevonden worden.

Resumerend: 

Dit was een opmerkelijke beursdag. De AEX werd namelijk met een op exact de juiste momenten uitdijende orderstroom door 549,1, 550 en 551,1 gestuurd en daar vervolgens ook boven gehouden. We zullen zien wat het waard is. Het belangrijkste niveau dat werd doorbroken is het 61,8% Fibonacci niveau 551,1 in de daggrafiek. Ik volg de rest van de week of de beursindex boven dat niveau blijft. Een terugkeer onder het niveau kan resulteren in topvorming, ook al zijn we er vandaag iets boven gesloten. Bij een voortzetting naar boven wordt het 76,4% niveau rond 559,4 daarentegen het doel. Morgen is eerst het verloop ten opzichte van lijn z in de uur- en kwartiergrafiek relevant. Blijft de AEX boven de lijn dan betekent dat automatisch een vervolg omhoog. Komt de index onder lijn z en 551,1 dan kan eventueel steun gevonden worden bij de vandaag doorbroken grenzen 548,2, 549,1 of 550.

En dan nog dit...

In de S&P500 index is een bodempatroon gevormd en een wig ongeldig geworden, het is een positieve ontwikkeling die ik vanavond met u wil delen.

  • Het patroon is een omgekeerd hoofd en schouders patroon, u ziet het onder de stippellijn rond 2672. Het koersdoel is 2790 en dat blijft geldig zolang de S&P500 boven die stippellijn blijft. Het patroon dat ongeldig werd is de stijgende wig a-a' die in ontwikkeling was. Een stijgende wig wijst op een daling, de uitbraak naar boven is dus een positieve ontwikkeling. Het enige minpunt op dit moment is dat het 61,8% Fibonacci niveau rond 2707 nog niet doorbroken is en dat is een niveau in de buurt waarvan theoretisch dus nog een top tot ontwikkeling kan komen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 17 apr 2018, 19.05u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

17 apr 09.15u: Stemming goed bij start van handel

17 apr 10.00u: Hogere bodem in de kwartiergrafiek

WDP: Twee teruggedraaide doorbraken naar boven

17 apr 11.00u: Doorbraak door top van eerste uur

Heineken: Niet ver verwijderd van de top uit februari

17 apr 12.00u: AEX boven top rond 549,1 gebracht

17 apr 14.00u: Steun rond het doorbroken niveau

17 apr 15.00u: AEX gestegen naar 61,8% Fibonacci

17 apr 16.30u: Beursindex boven Fibonacci niveau

17 apr 17.00u: Vijf keer steun bij doorbroken grens

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven