ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een rode candle heeft gezorgd voor de ontwikkeling van een evening star, een potentiŽle top. Het koersverloop van morgen moet aangeven of het inderdaad een top wordt. Het patroon heeft zoals elk candlestick patroon namelijk bevestiging nodig en het is altijd weer afwachten of die bevestiging volgt. Het gaat hier om een rode candle, als die volgt wordt het daadwerkelijk een top.

  • Vanuit de daggrafiek met Bollinger Bands hoeft het niet per se een top te worden. De middellijn en de bovenste lijn stijgen en de AEX staat niet ver onder de bovenkant van de indicator, waardoor een vervolg omhoog in deze grafiek mogelijk is.

  • In de uurgrafiek hebben we voor de korte termijn te maken met twee mogelijke steunniveaus. Die grenzen 546,2 en 545,5 kunnen voor steun zorgen.

  • Vraagt u me wat een logisch doel is dan noem ik het 38,2% Fibonacci niveau van de stijging 521,7 - 549,1 rond 538,6. Ik koos deze stijging omdat deze uit vijf Elliott Wave golven bestaat die ik in de grafiek heb aangegeven (i, ii, iii, iv, v). Ik ben overigens geen expert op dit gebied, het kan dus zijn dat ik me vergis. Dat risico neem ik dan maar. Er was vanmorgen bovendien een storing bij Euronext, waardoor het koersverloop niet compleet is weergegeven in de grafiek. Er werd in dat half uur namelijk wel gehandeld in aandelen. Ook dit accepteer ik noodgedwongen dan maar, ik wil toch graag wat richtpunten hebben. PotentiŽle steunniveaus zijn het 23,6% niveau rond 542,6 en, belangrijker, de stippellijn rond 540,7 die op de tiende doorbroken werd.

  • Wordt de top rond 547,9 van vanmiddag morgen uitgenomen dan is dat een teken dat de aandelenmarkt opnieuw probeert een vervolg omhoog te bewerkstelligen. Dit vervolg komt daadwerkelijk tot stand bij een doorbraak door 549,1. Mogelijke doelen zijn dan 550 of 551,1, grenzen die in mijn slotanalyse van afgelopen vrijdag ter sprake kwamen.

Resumerend: 

In de daggrafiek is een potentieel toppatroon ontwikkeld, morgen zal uit de volgende candle duidelijk worden of het om een top gaat. PotentiŽle steunniveaus zijn 546,2 en 545,5. Het zijn twee grenzen waar een bodem tot ontwikkeling kan komen, het eerste hebben we gisteren bereikt. Gaat de index omhoog en worden achtereenvolgens 547,9 en 549,1 doorbroken dan houdt dat in dat de aandelenmarkt kiest voor een vervolg naar 550 of 551,1. Bij een daling onder 545,5 gaan we in de richting van het 38,2% niveau rond 538,6, een doel waarvan ik zoals u heeft kunnen lezen niet zeker ben. Boven dat doel ligt potentiŽle steun rond 542,6 of, het belangrijkst, de recent doorbroken barriŤre 540,7. In de buurt van die grenzen is bodemvorming mogelijk. 

En dan nog dit...

Na de candle van vandaag in de daggrafiek van de BEL20 ben ik erg benieuwd naar het koersverloop van de komende dag. Ik wil u aan de hand van de grafiek hieronder laten zien waarom.

  • In deze grafiek is een stijgende wig afgerond met een uitbraak naar beneden, iets waar normaliter een vervolg omlaag op zal volgen. De candle van vandaag staat met de onderkant echter op een potentieel steunniveau, namelijk een grens waar eerder bodems tot ontwikkeling kwamen. De vorming van een nieuwe bodem is mogelijk. Morgen blijkt of die bodem volgt of de daling die aansluit bij de wig. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 16 apr 2018, 19.19u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

16 apr 09.15u: Storing Euronext, geen indices

16 apr 09.45u: Een eerste candle in de kwartiergrafiek

16 apr 10.00u: Voorzichtig met oordeel over het beeld

16 apr 11.00u: Twee punten boven bodem van vrijdag

Ahold: Door ex-dividend gedaald van bovenkant gap

16 apr 12.00u: Steun rond 546,2 voor de AEX index

16 apr 14.00u: Uiteindelijk toch door steun gebroken

16 apr 15.00u: Bodem gevormd bij bodem vrijdag

16 apr 16.00u: AEX bij volgend mogelijk steunniveau

16 apr 17.00u: Groene candle, vervolgens weer druk

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven