ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Deze week is de top uit mei van dit jaar doorbroken, een top die op 537,84 lag. Het is een belangrijke ontwikkeling, want een doorbraak door zo'n top betekent over het algemeen een voortzetting naar boven.

  • De candle van deze week is nochtans een inverted hammer en dus een potentiŽle top. Volgende week vrijdag moet duidelijk worden of de candle bevestigd wordt met een rode candle, dat zou van de candle daadwerkelijk een top maken.

  • De doorbroken grens 537,8 is vanzelfsprekend een belangrijk potentieel steunniveau. Het zou niet getuigen van kracht zou de AEX in de week na de doorbraak al terugkeren onder het niveau. Daar ga ik de komende week dus zeker naar kijken.

  • Behalve op het koersverloop ten opzichte van 537,8 let ik volgende week ook op de stappen die worden gezet ten opzichte van lijn o. Dit is een potentiŽle steunlijn en de algehele ontwikkeling is positief zolang de aandelenindex boven deze lijn koerst.

  • De rode candle van vandaag geeft geen verandering in het beeld in de daggrafiek met Bollinger Bands. De trend is scherp omhoog gericht en is intact zolang de marktgraadmeter boven de middellijn blijft, de stippellijn in de grafiek. Vanuit het huidige punt is zowel een stijging als een daling mogelijk.

  • We hebben voor het geval de AEX volgende week verder daalt, wat onder 539,3 het geval zou zijn, potentiŽle steunniveaus nodig. Dit zijn grenzen waar we kunnen gaan kijken of de markt er eventueel een bodem realiseert. Mogelijke steunniveaus zijn in eerste instantie het 23,6% Fibonacci niveau van de stijging 526,9 - 542,9 rond 539,1, het besproken niveau 537,8, de onderkant van het gap van afgelopen maandag rond 537,1 en het 38,2% niveau rond 536,8. Verder omlaag kijk ik indien nodig wel in mijn updates, laten we aanstaande maandag eerst maar kijken of de graadmeter metterdaad verder daalt. De index wordt tegenwoordig na dalingen onder voorgaande bodems meteen gekocht, alle reden om behoedzaam te werk te gaan.

  • Gaat de marktindex maandag naar boven dan zijn de potentiŽle weerstandsniveaus achtereenvolgens 540,3, 541, 541,3, 542,5 en de top rond 542,9. Mocht die top overigens doorbroken worden dan gaat de AEX index verder naar 544, waar zoals ik u een week geleden met de maandgrafiek heb laten zien deze maand een potentiŽle weerstandslijn loopt.

Resumerend: 

De top uit mei van dit jaar 537,84 is deze week doorbroken, wat vanzelfsprekend een belangrijke ontwikkeling is. Een dergelijke doorbraak houdt over het algemeen namelijk een voortzetting naar boven in. De candle van deze week is als inverted hammer nochtans een potentiŽle top. Volgende week vrijdag is pas zeker of het een top is, dat is het als over een week een rode candle volgt in de weekgrafiek. Belangrijk is de deze week doorbroken grens 537,8. Het zou zwak zijn als de beursindex volgende week al terug zou keren onder het niveau. Daarnaast is lijn o in de daggrafiek van belang, dit vanwege het gegeven dat de trend naar boven intact is zolang de index boven deze lijn koerst. Komt de index komende maandag onder 539,3 dan hanteer ik in eerste instantie de niveaus 539,1, 537,8, 537,1 en 536,8 als mogelijke doelen, want dat zijn de eerste potentiŽle steunniveaus. Loopt de graadmeter evenwel op dan wil ik letten op het verloop ten opzichte van de potentiŽle weerstandsniveaus 540,3, 541, 541,3, 542,5 en de top rond 542,9. Mocht die laatste top doorbroken worden dan gaat de AEX verder naar 544, waar zoals u een week geleden heeft kunnen lezen in de maandgrafiek die vandaag niet aan de orde kwam een potentiŽle weerstandslijn loopt.

En dan nog dit...

Aanstaande maandag gaat het er bij onze oosterburen direct om spannen. De DAX brak afgelopen dinsdag namelijk door de top uit juni van dit jaar en sloot daar vandaag nog maar net boven.

  • De doorbroken grens vinden we rond 12.950. De DAX is daar vandaag wel onder geweest, maar het slot van de handelsdag lag erboven. Dit wil zeggen dat de doorbraak intact bleef, hetgeen impliceert dat de Duitse beursgraadmeter komende maandag verder zou stijgen. Dat is vanwege de mogelijke invloed op ons koersverloop uiteraard een gegeven waar we acht op moeten slaan. De stippellijn rond 12.950, daar draait het begin volgende week dus in eerste instantie om. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 6 okt 2017, 19.26u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

6 okt 09.15u: Verlies voor AEX in het eerste kwartier

6 okt 10.00u: Bodem gemaakt bij bekend steunniveau

6 okt 11.00u: Beeld het afgelopen uur niet veranderd

ABN AMRO: Verrassend sterk vanaf begin september

6 okt 12.00u: Rond 541,8 vloertje onder AEX gelegd

6 okt 14.00u: Door vloertje, wel boven bodem 541,3

6 okt 15.00u: AEX naar beneden door twee bodems

Arcelor: In zijwaarts verloop onder 61,8% niveau

6 okt 16.00u: Index aangekomen bij bodem 540,3

6 okt 17.00u: Geen bereidheid meer om te kopen

 

Agenda van maandag 2 okt t/m vrijdag 6 okt 2016

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven