ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze aandelenmarkt kende vandaag met een stijging van 1,1% van de AEX index een sterke dag. Het in onze vroege zaterdag goedgekeurde belastingplan van president Trump zette deelnemers aan onze handelsmarkt aan tot kopen. Voor de AEX betekende dit een terugkeer in de vlag j-j'. Het patroon is ongeldig geworden. Het gegeven dat de uitbraak van afgelopen vrijdag een valse uitbraak is geworden kan in theorie uitlopen op een voortzetting naar boven. U begrijpt dat ik naar deze mogelijkheid kijk. Het is de top rond 546,6 die doorbroken moet worden voor de realisatie hiervan. 

  • Zou de beursindex daartegen opnieuw dalen en onder het steunniveau 535,4 belanden dan hebben we een toppatroon in deze grafiek. Dit is een optie zolang de top rond 546,6 niet doorbroken is.

  • De candle van vandaag staat met het lichaam, het brede deel, onder de middellijn van de Bollinger Bands. Deze lijn behield daardoor zijn status als weerstandslijn, hetgeen de index morgen in theorie opnieuw kan doen dalen. Zou de lijn in tegenstelling hiermee doorbroken worden dan wordt de kans op een voortzetting naar de bovenste lijn daarmee groot.

  • Het hoogste punt van de dag lag rond 543,6. Wordt die top gebroken dan leidt dat tot een poging om de toppen van vorige week woensdag rond 546,6 te bereiken en eventueel te doorbreken.

  • Een daling onder 540 zou in deze kwartiergrafiek de vorming van een hoofd en schouders patroon betekenen. Het zou een patroon zijn met koersdoel 536,5. Steun zou er kunnen zijn bij het 50% Fibonacci niveau rond 539,6, het 61,8% niveau rond 538,6 of de stippellijn rond 537,8 die we eerder als steun- en weerstandsniveau zagen in de koersontwikkeling.

Resumerend: 

Het was een sterke beursdag, het belastingplan van president Trump zorgde voor kooplust. De AEX sloot 1,1% hoger, binnen de vlag die afgelopen vrijdag met een uitbraak naar beneden werd afgerond. Die uitbraak is een valse uitbraak geworden, wat kan uitmonden in een vervolg naar boven. Dit wordt verwezenlijkt indien de top rond 546,6 doorbroken wordt, waarvoor eerst de top van vandaag 543,6 gepasseerd zal moeten worden. Een daling onder 540 zou zwak zijn, het zou namelijk de afronding van een hoofd en schouders patroon in de kwartiergrafiek inhouden, een patroon met het koersdoel 536,5. Steun zou er dan kunnen zijn rond 539,6, 538,6 of 537,8. Mocht de AEX onder de bodems rond 535,4 komen dan zou dat negatief zijn en in de daggrafiek de vorming van een toppatroon inhouden.

En dan nog dit...

Niet alleen de Amsterdamse beursindex steeg flink, andere indices deden dat ook. Het zorgde in Frankfurt voor een ongeldig geworden toppatroon.

  • Afgelopen vrijdag schreef ik over het hoofd en schouders patroon dat was ontstaan. De terugkeer ruim boven de neklijn van het toppatroon heeft het ongeldig gemaakt. Worden de toppen rond 13.210 doorbroken dan slaan kopers een volgende slag, dan gaat men in de Duitse markt proberen de DAX terug te brengen naar de top van begin vorige maand. Daalt de index toch weer en belandt de graadmeter met een slotstand onder lijn n dan kunnen we het hoofd en schouders patroon toch nog gebruiken, zeker als de bodem rond 12.810 naar beneden doorbroken zou worden. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 4 dec 2017, 18.39u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

4 dec 09.15u: Fors hogere opening aandelenbeurs

4 dec 10.00u: Voor steun gezorgd rond 540,3

ASR NL: Patroon hogere bodems nog steeds intact

4 dec 11.00u: Iets omlaag, maar dat zegt nog niets

4 dec 12.00u: Dalende wig afgemaakt in de grafiek

4 dec 14.00u: AEX terug bij top van vanmorgen

4 dec 15.00u: Amsterdam verwacht sterke dag in VS

4 dec 16.00u: Volgende korte termijn top in AEX

4 dec 17.00u: Onze beursgraadmeter is gedaald

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven