ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

Wat is me opgevallen?
vrijdag 9 aug 2019
   
  • De S&P500 index steeg de afgelopen dagen fors, dat is opmerkelijk. Er is niets veranderd in de omstandigheden die leidden tot de daling van vorige week en afgelopen maandag. Toch is die daling in twee dagen tijd al voor een flink deel teruggedraaid. De index is niet ver meer verwijderd van het 61,8% Fibonacci niveau rond 2.950 dat als laatste potenti๋le weerstandsniveau geldt. Het is de laatste grens die een terugkeer naar de top van vorige maand nog in de weg kan staan, de andere grenzen zijn al doorbroken. Het kan raar lopen. Ik volg uiteraard of het 61,8% niveau eventueel doorbroken wordt.

PS Klikt op de grafieken op deze pagina indien u een grotere weergave ervan wenst.

 


 

 
  • In de daggrafiek van PostNL werd half juli een stijgende wig afgemaakt. Supporters van het aandeel gaven echter niet op, er volgde een kleine stijging. Daaruit kwam echter een M-vormige top voort, het fonds leek alsnog verder te dalen. Deze week stond het aandeel na kwartaalcijfers afgelopen maandag opnieuw in de belangstelling. Het mondde gisteren uit in een stijging boven de wig en de M-vormige top. De wig werd ongeldig en dat is een belangrijke verbetering van het beeld. We kunnen nu gaan kijken naar de stappen die worden gezet ten opzichte van de Fibonacci niveaus rond € 1,82 en € 1,95. De dalende lijn n is nog belangrijker. Zolang het fonds onder deze lijn koerst is er namelijk ondanks de verbetering van het beeld sprake van een dalende lange termijn trend.


 

 
  • SBM Offshore publiceerde gisteren kwartaalcijfers. In eerste instantie waren beleggers enthousiast, want het aandeel opende 9,7% hoger. Vervolgens daalde het aandeel echter en aan het einde van de dag was nog maar 2,3% over van de winst. Het zorgde voor een opvallende candle die ik u vandaag natuurlijk moest laten zien. Het koersverloop is nu in eerste aanleg afhankelijk van de stappen die het fonds zet ten opzichte van de stippellijn rond € 16,15. Dat is een potentieel steunniveau. Belangrijker is nog de bodem rond € 15,40, zou het fonds daaronder komen dan zou dat een slechte ontwikkeling zijn. Laten we het aandeel echter het voordeel van de twijfel geven en eerst volgen of er rond € 16,15 eventueel koopbereidheid  is.
 


 

 
  • Je hoeft natuurlijk niet alleen in ons land naar mogelijkheden te zoeken, maar kunt dat ook in andere landen doen. Zo deed zich gisteren in Duitsland een omgekeerd hoofd en schouders patroon voor in de daggrafiek van Bayer. Als doel kunnen we de top rond € 73,15 nemen. het is wel zaak in de buurt van € 67,50 rekening te houden met eventuele weerstand, want daar ligt de bovenkant van het gap dat nu gesloten wordt en inmiddels is bereikt. Zou u nu nog willen instappen dan bent u overigens rijkelijk laat, want Bayer staat rond kwart voor elf vanmorgen op een winst van acht procent en iets boven de onderkant € 67,50 van het gap. De potentie is nog maar beperkt. Ik schreef er desondanks over omdat het een interessant beeld was. De les is om snel te handelen.
  • Zou van hieruit een daling volgen dan dient het fonds in verband met de geldigheid van het bodempatroon boven de neklijn rond € 62,20 te blijven. U zou ook de top rond € 61,40 van 23 juli jongstleden hiervoor kunnen gebruiken, want enige marge is bij neklijnen altijd wel verstandig. -Ad Nooten-


 

 

Geplaatst vrijdag 9 aug 2019 10.56u

Eerder verschenen in deze rubriek

Naar boven