ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Na welgeteld één rode candle sloot de AEX vandaag al weer hoger en werd in de daggrafiek een groene candle geplaatst. De top rond 823,8 van afgelopen dinsdag werd niet doorbroken, al werd dat wel geprobeerd. De poging houdt in dat een aardig deel van onze markt geld stak in een voortzetting naar boven. Het hoogste punt van deze dag kwam uit rond 824,7. Wordt dit blijvend doorbroken dan wordt de afstand naar de stippellijn op 829,66 waarschijnlijk overbrugd. Die stippellijn is afkomstig van de top uit november 2021, het hoogste punt ooit bereikt in de AEX. Gezien de kracht die de markt de laatste tijd etaleert is het dan voorstelbaar dat zij zich aan een doorbraakpoging waagt.

  • De weg naar boven in de daggrafiek met Bollinger Bands is vrij. De bovenste lijn gaat nog steeds als een streep naar boven. Het is een zonderlinge ontwikkeling. Dat de weg omhoog vrij is houdt overigens geen garantie in voor een vervolg op die weg. 

  • Een daling onder de bodem rond 818,3 van afgelopen maandag werd vanmorgen teruggedraaid, wat positief is. De markt kwam echter ook terug op een doorbaak door de top rond 823,8 en dat is negatief. Per saldo is het beeld echter goed. De stippellijnen rond 818,3 en 823,8 vormen samen namelijk een rechthoek, waaruit zich in een stijgende trend veelal een uitbraak aan de bovenzijde voordoet. Een voortzetting naar boven is dus zeker mogelijk en vindt plaats bij een blijvende stijging boven de top rond 824,7.

  • Ingeval van een daling onder de korte termijn bodem rond 820,5 van vanmiddag moet de markt bepalen waar de volgende bodem komt te staan. Potentiële steunniveaus waar dit kan gebeuren zijn het 61,8% Fibonacci niveau rond 819,8, de stippellijn rond 818,3 en de bodem rond 816,8. Een eventuele daling onder deze bodem betekent dat ondanks de stijging van vandaag toch nog een vervolg wordt gegeven aan de correctie, mocht het verloop zich op die manier ontwikkelen.

  • De bodem die is geplaatst bij het 50% niveau maakt dat een beweging naar boven echter zeer wel mogelijk is.

Resumerend: 

Na één rode candle die gisteren ontstond koos onze markt vandaag al weer voor de vorming van een groene candle in de daggrafiek van de AEX. Omdat in de uurgrafiek een rechthoek in wording is en in de kwartiergrafiek een bodem is geplaatst bij het 50% Fibonacci niveau is een voortzetting naar boven een optie die ik reëel acht. Daar komt het van indien achtereenvolgens de toppen rond 823,8 en 824,7 blijvend worden doorbroken. De AEX loopt dan naar ik aanneem naar de hoogste stand ooit bereikt in de AEX op 829,66 en wellicht ook hoger. Bij een daling onder de korte termijn bodem rond 820,5 moet de markt daarentegen beslissen waar de volgende bodem komt te staan. Punten in de buurt waarvan dat vervolgens kan gebeuren zijn 819,8, 818,3 en 816,8. Mocht de AEX door de bodem rond 816,8 van vandaag zakken dan krijgt de correctie die gisteren leek te zijn gestart en vandaag afgewend alsnog een vervolg. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 1 feb 2024 18.36u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Donderdag 1 feb 2024: Wat is me opgevallen?

1 feb 10.00u: Direct reactie op daling onder vlag

1 feb 12.00u: Kopende partijen domineren handel

1 feb 14.00u: AEX terug bij top van eergisteren

1 feb 16.00u: Strijd tussen kopers en verkopers

 

De vorige analyse:

31 jan slot: Positieve eerste beursmaand 2024

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven