ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Bij de daling van vandaag vormde lijn m vanmorgen aanvankelijk steun. U heeft daarover kunnen lezen in mijn eerste update, daarin liet ik u dat zien aan de hand van de daggrafiek van de beursindex. De AEX sloot echter onder de lijn en die heeft dus geen waarde meer.

  • In de grafiek ziet u Fibonacci lijnen tussen 748,5 en 776,3. Het laagste punt van de deze dag ontwikkelde candle ligt bij het 50% niveau rond 762,4. Dit kan uitlopen op de vorming van een bodem, want het is een potentieel steunniveau. Zou het morgen blijvend doorbroken worden dan is het 61,8% niveau rond 759,1 het volgende niveau waar de marktgraadmeter steun kan vinden. Zowel bij het 50% als bij het 61,8% niveau kan dus een zogenaamde hogere bodem ontstaan, een bodem boven de laatste bodem rond 755,9. Ondanks de daling onder lijn m blijft een positief vervolg dus mogelijk, namelijk indien boven 755,9 een bodem wordt geplaatst.

  • De AEX staat op de middellijn van de Bollinger Bands. Dit is een potentiŽle steunlijn,waar bodemvorming mogelijk is. Het is dus zeer wel mogelijk dat de beursgraadmeter morgen een herstelbeweging inzet.

  • Vanmiddag werd een vlag ontwikkeld en afgerond met een uitbraak naar beneden. Het koersdoel ligt bij het 61,8% niveau rond 759,1 waarover ik bij de daggrafiek schreef. Deze situatie geeft dus een vervolg naar beneden aan, in plaats van bodemvorming.

  • Zou het 61,8% niveau rond 759,1 niet alleen bereikt, maar ook doorbroken worden, dan gaat de marktgraadmeter naar  755,9 of lager.

  • Hoewel de markt de daling in het laatste deel van de handelsdag wist te stoppen zag zij geen kans om een herstelbeweging in te zetten. Er heerst twijfel. Zou morgen toch een beweging omhoog volgen dan zou het gap dat vandaag open bleef eventueel alsnog gesloten kunnen worden met een gang naar 768,2 of hoger.

Resumerend: 

Lijn m in de daggrafiek werd bij een daling van de AEX met een slotstand doorbroken, die lijn doet er dus niet meer toe. Wel belangrijk zijn het 50% Fibonacci niveau rond 762,4 en het 61,8% niveau rond 759,1. De ontwikkeling van een bodem bij een van deze grenzen zou de vorming van een hogere bodem inhouden, wat een positief vervolg mogelijk zou houden. We mogen uit de daling onder lijn m dus nog geen negatieve conclusie trekken. De index sloot niet alleen bij het 50% niveau, maar ook bij de middellijn van de Bollinger Bands. Het is een potentiŽle steunlijn, morgen kan dus zeer wel een herstelbeweging volgen. Gaat de index omhoog dan zou de markt theoretisch het gap dat vandaag open bleef nog kunnen sluiten met een gang naar 768,2 of hoger. Een daling onder het 50% niveau rond 762,4 in de daggrafiek houdt als die zich zou voordoen daarentegen een vervolg naar het 61,8% niveau rond 759,1 in, een potentieel steunniveau. Mocht dat doorbroken worden dan zakt de index verder weg naar de bodem rond 755,9 of lager.

En dan nog dit: 

Volgende week dinsdag heb ik een tentamen van de studie Psychologie die ik als hobby naast mijn werk doe. Om dat tentamen succesvol te kunnen afronden moet ik er nog aan trekken, ik ervaar het onderwerp (ouderenpsychologie) als pittig. Ik neem morgen daarom een dag vrij en volgende week maandag en dinsdag werk ik evenmin. Zo creŽer ik wat extra tijd voor de studie. Morgen, woensdag 21 juni, krijgt u dus geen analyses van me, donderdag en vrijdag wel. Graag tot donderdagochtend. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 20 jun 2023 18.32u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Dinsdag 20 jun 2023: Wat is me opgevallen?

20 jun 10.00u: Koopbereidheid bij de trendlijn

20 jun 12.00u: Gedaald naar 61,8% niveau 763,7

20 jun 14.00u: Een stijgende wig in ontwikkeling

20 jun 16.00u: Korte termijn top bij 23,6% niveau

 

De vorige analyse:

19 jun slot: Top van afgelopen vrijdag is bevestigd

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven