ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Ook de tweede beursdag van het nieuwe jaar heeft net als de eerste een groene candle opgeleverd. De winst bedroeg 0,9%, de helft van gisteren. De stijging had groter kunnen zijn. Op het hoogste punt van de dag stond de AEX namelijk bijna 2%  hoger. Een deel van de beleggers kreeg kennelijk koudwatervrees. De candle die werd ontwikkeld heeft veel van een hammer, al is het lichaam daar wat groot voor. Het is een potentiŽle top, waarvan morgen uit het koersverloop en de al dan niet optredende bevestiging zal blijken of het inderdaad om een top gaat.

  • De middellijn van de Bollinger Bands in deze tweede daggrafiek werd vandaag doorbroken. Dat was echter maar tijdelijk, want de AEX sloot onder de lijn. Die bleef hierdoor intact als weerstandslijn, wat morgen eventueel in een daling kan resulteren.

  • Een interessant gegeven in de uurgrafiek is dat na topvorming bij het 50% Fibonacci niveau de vlag w-w' werd ontwikkeld. Wordt het morgen afgemaakt met een uitbraak naar boven dan behelst dat een voortzetting naar boven. Wordt de top rond 715 gepasseerd dan is het 61,8% niveau rond 720,9 als eerstvolgend potentieel weerstandsniveau het nieuwe doel. Daar kan eventueel een top worden geplaatst. Wordt het niveau daarentegen doorbroken dan richt ik me op een gang naar 725 of 727,7, de twee volgende hindernissen op de weg naar boven.

  • Breekt de AEX naar beneden uit de vlag w-w' dan kunnen we dat patroon niet meer gebruiken. De focus gaat in dat geval in eerste aanleg naar het verloop ten opzichte van de potentiŽle steunniveaus 704,8 (38,2%), 701,6 (50%) en 698,5 (61,8%).

Resumerend: 

Dag twee van het beursjaar 2023 bracht ons een tweede groene candle. Het brede deel van die candle bevindt zich echter aan de onderkant ervan, wat de candle de betekenis van een hammer geeft. Het is een potentiŽle top, waarvan morgen duidelijk zal worden of het inderdaad om een top gaat. Dat een daling volgt is op grond van de daggrafiek met Bollinger Bands mogelijk. De middellijn van die indicator werd namelijk niet met een slotstand doorbroken. De vlag in de uur- en kwartiergrafiek zegt ons echter iets anders. De gebruikelijke stap bij dit patroon is namelijk een uitbraak aan de bovenzijde. Volgt die stap dan kiest de markt voor een voortzetting naar boven. Wordt de top rond 715 gepasseerd dan gaat de AEX naar 720,9 waar eventueel een top kan ontstaan. Een stijging boven dit niveau zou mijn focus naar 725 of 727,7 brengen. Breekt de beursindex naar beneden uit de vlag dan heeft dat patroon geen waarde meer. De aandacht kan dan naar 704,8, 701,6 en 698,5, waarbij elk van deze drie in theorie als steunniveau kan functioneren. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 3 jan 2023 18.41u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Dinsdag 3 jan 2023: Wat is me opgevallen?

3 jan 10.00: Anderhalf procent erbij in een uur

3 jan 12.00: Gestegen naar 50% Fibonacci niveau

3 jan 14.00: Korte termijn top bij de 50% grens

3 jan 16.00: Draai net onder top van vanmorgen

 

De vorige analyse:

2 jan slot: Een positief begin van het beursjaar

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven