ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De winst die deze week werd geboekt is maar 0,2%, maar de ontwikkelde candle was net als de candle van vorige week wel genoeg om de stijgende trend van de AEX index te handhaven. Er is weer een groene candle bijgekomen en de afstand tot de top rond 777,6 is verder verkleind. Het gaat met kleine stappen, maar we gaan nog omhoog. Het hoogste punt van de week lag rond 769,1. Passeert de beursindex dat punt dan wordt naar ik aanneem de stap naar 777,6 of hoger gezet.

  • In de daggrafiek lijkt rond 757 een bodem te zijn gezet. De candle van gisteren is namelijk bevestigd met een groene candle. Krachtig oogt het verloop met een dagwinst van 0,1% overigens niet. Laten we dus de handen aan het stuur houden, bereid om mee te draaien mocht de AEX van richting veranderen. Voor een gang naar boven moet de top rond 763,6 van vandaag doorbroken worden.

  • Indien de bodem rond 757 doorbroken worden dan moet de markt op zoek naar een volgende bodem voor de AEX, waarvoor dan de bodem rond 753,3 in aanmerking komt.

  • Bij de daggrafiek met Bollinger Bands gelden mijn opmerkingen van gisteren nog steeds. De AEX kan vanaf de positie van dit moment zowel dalen naar de middellijn als omhoog gaan naar de bovenkant van de banden. Als na-ijlende indicator geeft dit gereedschap geen duidelijkheid  omtrent de richting waar de index volgende week gaat. 

  • Het beeld in de uurgrafiek is positief zolang de beursgraadmeter boven lijn z noteert. Mocht de lijn doorbroken worden dan verschuift mijn focus naar het verloop ten opzichte van de bodem rond 757. Een eventuele daling daaronder zou neerkomen op de afronding van een hoofd en schouders patroon met een koersdoel van ongeveer 746. Ik ga dan echter eerst uit van een daling naar 753,3, want dat is een potentieel steunniveau.  Daar lag immers al eerder steun.

  • Wanneer de beursindex aanstaande maandagochtend stijgt let ik op het verloop ten opzichte van de top rond 763,5. Wordt dat uitgenomen dan kijk ik bij het 61,8% Fibonacci niveau rond 764,5 of de stippellijn rond 765,5 wellicht een top ontstaat. Een blijvende doorbraak door 765,5 zou me doen rekenen op een gang naar de top rond 769,1 of hoger.

Resumerend: 

Net als vorige week boekte de AEX deze week maar een kleine winst  De in de weekgrafiek ontwikkelde candle betekende echter behoud van de stijgende trend. De candle van gisteren in de daggrafiek werd vandaag bevestigd met een groene candle. De dagwinst van 0,1% doet me echter niet overlopen van enthousiasme. Die is dusdanig klein dat het me raadzaam lijkt om komende maandag de ogen op de weg te houden, bereid om eventueel te draaien mocht de markt dat doen. 
Dit zou overtrokken lijken ingeval de top rond 763,5 van vandaag doorbroken wordt. In dat geval kijk ik rond 764,5 en 765,5 uit voor eventuele topvorming, maar een stijging boven 765,5 zou me doen rekenen op een vervolg naar 769,1. Mocht ook dat niveau doorbroken worden dan neem ik aan dat op een zeker moment 777,6 op de borden komt te staan.
Komt de index onder lijn z die in de uur- en kwartiergrafiek staat dan ben ik erg benieuwd naar het daaropvolgende verloop ten opzichte van de bodem rond 757. Een doorbraak door die bodem zou namelijk de afronding van een hoofd en schouders patroon met koersdoel 746 inhouden. Ik zou dan overigens eerst uit gaan van een daling naar 753,3, want dat is doordat daar eerder steun lag een potentieel steunniveau. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 14 apr 2023 18.32u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Vrijdag 14 apr 2023: Wat is me opgevallen?

14 apr 10.00u: Nog geen doorbraak in eerste uur

14 apr 12.00u: De markt heeft nog niets besloten

14 apr 14.00u: Het besluit is er nog steeds niet

14 apr 16.00u: Omgekeerd H&S patroon afgerond

Agenda van maandag 10 apr t/m vrijdag 14 apr 2023

 

De vorige analyse:

13 apr slot: De grafieken bieden geen duidelijkheid

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven