ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Op een lange rode candle die afgelopen vrijdag werd ontwikkeld volgde vandaag bij een herstelpoging een slot 0,2% boven de slotstand van afgelopen vrijdag. Het heeft niet veel om het lijf en de vraag is of het genoeg is voor het opstarten van een herstelbeweging. De stippellijn rond 632 door de junibodem van dit jaar lokt. Het zou voor een eventuele positieve ontwikkeling het beste zijn als die lijn getest zou worden en daarbij steun zou vormen. Dat zou een betere basis zijn voor een eventueel herstel dan een bodem op dit punt.

  • In mijn analyse van de weekgrafiek op de pagina Maandag 26 sep 2022: Wat is me opgevallen? heeft u kunnen lezen dat een doorbraak door de bodem rond 632 een gang naar 607,9 tot een aannemelijke daaropvolgende ontwikkeling zou maken. Het belang van de grens 632 is dus hoog, een gegeven om in gedachten te houden als het niveau daadwerkelijk getest zou worden.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands zijn twee slotstanden onder de banden gerealiseerd. Een terugkeer binnen de banden is daarom iets om rekening mee te houden. De AEX zal normaal gesproken morgen of overmorgen terugkeren binnen de banden, dat is althans wat in het verleden meestal is gebeurd bij slotstanden onder deze indicator.

  • De laatste drie candles in de uurgrafiek vormen een evening star en dus in potentie een top. Morgenochtend zal blijken of het patroon bevestigd wordt als top, want dat is nodig om ervan op aan te kunnen.

  • Wordt de top rond 647,8 doorbroken dan betekent de evening star niets meer. Weerstand kan er dan zijn rond 649,2 (38,2%), 652,8 (oude bodem), 653,4 (50%) of 657,5 (61,8%)

  • Boeiend en mogelijk relevant voor het verloop is verder de omgekeerde driehoek b-b' in de kwartiergrafiek. Dit is een potentieel bodempatroon, dat af is indien een uitbraak naar boven volgt. Een uitbraak naar beneden zou het patroon waardeloos maken en een daling naar 632 of wellicht lager waarschijnlijk maken.

Resumerend: 

Op een lange rode candle volgde vandaag bij een herstelpoging een beperkt herstel. De vraag is of de markt voldoende kracht heeft om een herstelbeweging op te bouwen. De grafieken geven gemengde signalen. Uit de daggrafiek met Bollinger Bands blijkt dat we rekening moeten houden met een terugkeer binnen de banden en dus met een stijging. De omgekeerde driehoek b-b' in de kwartiergrafiek zegt hetzelfde, want dat is een potentieel bodempatroon. Het is af indien na een stijging boven de top rond 647,8 een uitbraak naar boven uit de driehoek tot stand komt. Weerstand kan vervolgens gevonden worden rond 649,2 (38,2%), 652,8 (oude bodem), 653,4 (50%) of 657,5 (61,8%)
De top rond 647,8 is evenwel het hoogste punt van een potentiŽle top in de uurgrafiek van de AEX, een patroon waarop een daling kan volgen. Een daling met een uitbraak aan de onderkant van de driehoek b-b' zou dit patroon onbruikbaar maken en op een gang naar 632 of lager wijzen. Die grens is in dat geval van cruciaal belang, want een doorbraak met een slot zou een gang naar 609,7 waarschijnlijk maken. Mocht dat niveau 632 getest worden dan is de uitkomst van die test dan ook van groot belang voor de vervolgbeweging. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 26 sep 2022, 18.55u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Maandag 26 sep 2022: Wat is me opgevallen?

26 sep 10.00u: Dubbele bodem in kwartiergrafiek

26 sep 12.00u: Bodem van vrijdag is doorbroken

26 sep 14.00u: Toch stijging tussen de middag

26 sep 16.00u: Weer een verrassende ontwikkeling

 

De vorige analyse:

16 sep slot: Deze week was geen beste beursweek

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven