ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Zoals u ziet keerde de AEX index deze week terug naar het laagste punt rond 663,6 van vorige week. Het hoeft geen betoog dat dit volgend op de groene candle van die week geen beste ontwikkeling is. Het enige positieve aspect is nog dat die bodem niet werd doorbroken. De candle betekende echter wel een slot onder het 61,8% Fibonacci niveau rond 671,9, op grond waarvan een vervolg naar beneden zonder meer mogelijk is. Wordt de bodem rond 663,6 alsnog doorbroken dan volgt naar ik aanneem een voortzetting naar de stippellijn rond 652,8, een potentieel steunniveau omdat daar eerder een bodem werd ontwikkeld, of naar de bodem rond 632 uit juni van dit jaar. Indien 663,6 niet permanent doorbroken zou worden is de formatie van een bodem daarentegen nog mogelijk bij deze grens.

  • De daggrafiek biedt enige hoop op een stijging. Tussen 670,1 en 673 bleef vandaag namelijk een gap open. Gaps worden doorgaans gesloten. Dit gap zou gesloten worden bij een terugkeer naar 673 of hoger. De mogelijkheid dat die stap wordt gezet moeten we dus incalculeren. Van een garantie dat het gap gesloten wordt is uiteraard geen sprake, dat blijft altijd afwachten.

  • De candle van vandaag biedt geen aanleiding om van de ontwikkeling van een bodem uit te gaan. De candlestick techniek kent verschillende vormen van candles of combinaties van candles die bodemvorming suggereren. Deze candle past daar echter niet in.

  • In deze grafiek is de onderste lijn van de Bollinger Bands de eerste potentiŽle steunlijn. Een vervolg naar deze lijn is dientengevolge mogelijk. Zou volgende week desondanks een stijging volgen dan kunnen we de middellijn (de stippellijn in de grafiek) zien als potentiŽle weerstandslijn.

  • In het voorlaatste uur deed de markt nog een poging om de beursindex in een beweging omhoog te krijgen. Die poging liep met de ontwikkeling van een inverted hammer echter op niets uit. De grafiek geeft bij het huidige beeld niet veel hoop op herstel. Een weekend kan echter veel doen, misschien verandert het sentiment nog ten goede.

  • De kwartiergrafiek voegt niets toe aan het beeld in de uurgrafiek, anders dan het gegeven dat de AEX in de slotveiling nog net boven het steunniveau 663,6 werd genouden. De deur naar boven bleef op een kier open.

Resumerend: 

Dit was geen beste week voor onze AEX index, net zo min als voor andere indices trouwens. Onze beursgraadmeter keerde terug bij de bodem rond 663,6 van vorige week. Het enige positieve punt is dat die bodem niet blijvend doorbroken werd, maar verder is het malheur. Er zijn geen aanwijzingen voor de eventuele vorming van een bodem. In het voorlaatste uur werd nog getracht een beweging omhoog op te bouwen, maar die poging mislukte. In de slotveiling hield men de deur naar een stijging nog net op een kier, maar dat was het dan ook. Wordt de bodem rond 663,6 volgende week alsnog blijvend doorbroken dan gaat de index naar 652,8 of 632. Bij de onderkant van de Bollinger Bands in de daggrafiek is het dan opletten omdat daar in theorie een bodem kan worden geplaatst. Wat nog enige hoop geeft op een herstel is het gap dat open bleef tussen 670,1 en 673. Ik kan me gezien het feit dat gaps van oudsher doorgaans worden gesloten voorstellen dat volgende week een terugkeer naar dat gap volgt. Het is gesloten zou een stijging naar 673 of hoger bewerkstelligd worden.

En dan nog dit:

De komende week ben ik er een weekje tussenuit. Van maandag 19 t/m vrijdag 23 september werk ik niet. Het wil zeggen dat de site niet ververst zal worden, nieuwe analyses zullen er niet verschijnen. Ik maak de site namelijk alleen en heb geen vervanger. Op maandag 26 september aanstaande hervat ik mijn werk. Ik hoop uiteraard dat u dan mijn site weer bezoekt, stiekem ga ik daar ook eigenlijk wel van uit . Tot dan! -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 16 sep 2022, 18.41u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Vrijdag 16 sep 2022: Wat is me opgevallen?

16 sep 10.00u: Beursgraadmeter verder gedaald

16 sep 12.00u: Grote moeite om steun te vinden

16 sep 14.00u: AEX bereikte onderkant van gap

16 sep 16.00u: Beursindex bij bodem rond 663,6

Agenda van maandag 12 sep t/m vrijdag 16 sep 2021

 

De vorige analyse:

15 sep slot: AEX met slotstand door 61,8% niveau

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven