ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Oktober was een goede maand op de aandelenbeurzen, ook op de onze. De AEX boekte 4,7% winst ten opzichte van de slotstand van september. De groene candle met het laagste punt vlak boven het 50% Fibonacci niveau 609,6 heeft de potentie een bodem te zijn. In november wordt duidelijk of de candle dat inderdaad is, daar is op grond van deze ene groene candle nog geen uitspraak over te doen. Neemt u als voorbeeld de lange groene candle uit juli van dit jaar, waarop in augustus een rode candle volgde. De candle uit oktober is bemoedigend, maar zegt nog niet alles. Of de dalende wig e-e' waar ik vrijdagavond over schreef verder ontwikkeld wordt kan dan ook nog niet met zekerheid worden gezegd.

  • De dagcandle van vandaag (een doji) bracht onze index net onder het 50% Fibonacci niveau rond 674 in deze daggrafiek. Het verschil  is klein. Laten we morgen daarom voor alle zekerheid kijken of zich uit de candle van vandaag eventueel een top ontwikkelt.

  • Mocht de grens rond 674 blijvend doorbroken worden dan biedt dat perspectief op een vervolg naar het 61,8% niveau rond 688,7. Dat zou dus een interessante stap zijn.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is nog steeds sprake van bewegingsruimte naar boven. De bovenste lijn is tenslotte nog niet bereikt. Een vervolg naar boven is op grond hiervan nog steeds mogelijk.

  • Doorbraakpogingen bij de top van afgelopen donderdag rond 671,4 leverden als laatste candles twee inverted hammers op in de uurgrafiek. Het gaat om een potentiŽle top. Morgenochtend zal uitkomen of het inderdaad om een top gaat. Mocht het hoogste punt 673,2 van vanmiddag uitgenomen worden dan betreffen de candles geen top en volgt een stijging naar 674 of eventueel hoger.

  • In de kwartiergrafiek heb ik lijn j getekend. Opent de AEX morgen hoger en wordt deze lijn daardoor niet doorbroken dan zorgt dat in combinatie met een stijging boven 673,2 voor een  gang naar het niveau 674 uit de daggrafiek of hoger.

  • Bij een daling let ik in eerste instantie op het koersverloop ten opzichte van het laagste punt van vandaag, waardoorheen u de stippellijn rond 667,3 getrokken ziet. Dat is een potentiŽle steunlijn. Een slot onder dit punt zou in de daggrafiek een top kunnen inhouden , wat de grens belangrijk maakt.

Resumerend: 

De maand oktober was met een stijging van 4,7% van de AEX een goede beursmaand. De groene maandcandle is bemoedigend, want hij kan in theorie een bodem worden. Het koersverloop uit juli en augustus van dit jaar toont ons echter dat het gevaarlijk is om een uitspraak te doen op grond van ťťn groene candle. Dat doe ik dan ook niet, ik ga kijken wat november brengt. 
De doji van vandaag ligt dermate dicht bij het 50% Fibonacci niveau 674 in de daggrafiek, dat de candle in theorie een top kan worden. Zou de AEX morgen dalen dan let ik dan ook in het bijzonder op het koersverloop ten opzichte van het laagste punt 667,3 van vandaag. Een slot onder dit niveau zou namelijk een top kunnen inhouden. De inverted hammers in de uurgrafiek maken van een daling een reŽle optie.
Wordt het hoogste punt 673,2 van vandaag echter blijvend doorbroken dan vormen de beide candles in de uurgrafiek geen top. De AEX gaat dan verder naar 674, potentiŽle weerstand waar topvorming mogelijk is. Van het verloop rond 674 hangt bij dat scenario veel af, bij een blijvende doorbraak zou de AEX tenslotte zoals we in de daggrafiek zagen naar 688,7 kunnen lopen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 31 okt 2022, 18.49u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Maandag 31 okt 2022: Wat is me opgevallen?

31 okt 10.00: Beursdag begon met aanval op top

31 okt 12.00: Hammers zijn een bodem gebleken

31 okt 14.00: Niet veel veranderd in de situatie

31 okt 16.00: Voortdurend doorbraakpogingen

 

De vorige analyse:

28 okt slot: Weer stap omhoog in de weekgrafiek

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven