ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Bij een daling vond de AEX deze week steun bij een lijn door bodems uit maart en juni van dit jaar. De steunlijn is de onderkant van de grote dalende wig e-e' die ik als nieuw patroon in wording in de grafiek heb gezet. We gaan volgende week kijken of eventueel een koersbeweging wordt opgestart naar boven, in de richting van de bovenkant van de wig.

  • Een uitbraak naar beneden uit het patroon zou de wig onbruikbaar maken en tevens een doorbraak door het 50% Fibonacci niveau van de stijging 389,6 - 829,7 rond 609,7 inhouden. Het 61,8% niveau rond 557,7 zou dan het volgende lange termijn doel worden.

  • De vandaag in de daggrafiek ontwikkelde candle is een zogenaamde dark cloud cover. Dit is een potentiŽle top, opvallend snel ontstaan omdat er immers maar ťťn stijgingsdag aan voorafging. Maandag zal blijken of de candle inderdaad een top wordt.

  • De dalende middellijn van de Bollinger Bands in deze tweede daggrafiek werd vandaag niet doorbroken. Het impliceert dat de dalende trend waarin onze beursgraadmeter verkeert gehandhaafd bleef. De AEX kan op grond hiervan in theorie verder dalen.

  • In de uurgrafiek is een  lagere top ontwikkeld. Daar wil ik echter nog geen consequentie aan verbinden. Er kan tenslotte aanstaande maandag een hogere bodem op volgen, waardoor toch zich nog een stijging zou kunnen voordoen. Wordt de top rond 644,8 doorbroken dan kan bij de 61,8% grens rond 647,6 eventueel alsnog een top ontstaan. Zou die grens blijvend doorbroken worden dan mogen we gevoeglijk uit gaan van een vervolgstijging naar de stippellijn rond 661,9 of de toppen rond 669.

  • Bij een daling onder het laagste punt 629,7 van vandaag zijn de overgebleven potentiŽle steunniveaus de grenzen 628,3 (50%), 627,4 en 624,3 (61,8%). Zou bij deze grenzen geen bodem worden ontwikkeld dan maakt dat een terugkeer naar 611,7 aannemelijk. 

Resumerend: 

Bij een daling vond de AEX index deze week in de weekgrafiek steun bij een punt in het verlengde van bodems uit maart en juni van dit jaar. Lijn e die ik door deze bodems heb kunnen tekenen en lijn e' door toppen in dezelfde grafiek vormen samen een dalende wig in wording. Volgende week gaan we kijken of eventueel een beweging naar boven, dus een verloop in de richting van de bovenkant van de wig wordt opgebouwd. Dan zou de wig zich namelijk verder ontwikkelen. Het patroon zou bij een uitbraak naar beneden niet meer bruikbaar zijn. Gezien het gegeven dat daarmee ook het 50% niveau doorbroken zou worden zou dan een gang naar het 61,8% niveau rond 557,7 in het verschiet liggen.
In de daggrafiek is een potentiŽle top ontwikkeld, een dark cloud cover. Aanstaande maandag gaan we zien of dit patroon als top bevestigd wordt door middel van een daling. Dat is uiteraard van belang voor de vervolgbeweging.
Het laagste punt van de dag lag rond 629,7. Wordt dat blijvend doorbroken dan wordt het volgen of ter hoogte van een van de potentiŽle steunniveaus 628,3, 627,4 en 624,3 wellicht steun wordt gevonden. Mocht het laatste niveau van de drie doorbroken worden dan keert de beursindex naar we mogen aannemen terug naar 611,7.
Ontstaat evenwel een hogere bodem in de uurgrafiek en wordt volgend daarop de top rond 644,8 uitgenomen dan kunnen we gaan kijken of bij 647,6 eventueel een top tot ontwikkeling komt. Zou dat niet het geval zijn dan geeft dat uitzicht op een terugkeer naar 661,9 of 669.
Met deze uitgewerkte scenario's zijn we voorbereid en is het volgende week een kwestie van kijken welk scenario de markt kiest.
-Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 14 okt 2022, 18.50u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Vrijdag 14 okt 2022: Wat is me opgevallen?

14 okt 10.00u: AEX vanmorgen fors hoger geopend

14 okt 12.00u: Gap gesloten, dalende wig gevormd

14 okt 14.00u: Top en stijgende wig bij 50% niveau

14 okt 16.00u: Eerst driehoek, daarna dubbele top

Agenda van maandag 10 okt t/m vrijdag 14 okt 2021

 

De vorige analyse:

13 okt slot: Krachtig herstel na een grote daling

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven