ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Met een vers kopje Napolitaanse espresso kan ik er aan het einde van de week nog even tegenaan en schrijf ik de weekanalyse. Het was een week met twee gezichten, een flinke stijging aan het begin van de week en een daling aan het einde. Vanavond bleef een weekwinst van 1% over, van een winst die na twee dagen handel 4,5% bedroeg. De weekcandle is echter groen en houdt de vorming in van een bodem ter hoogte van de bodem uit juni rond 632. Hoewel de markt veel terreinwinst verspeelde is de verwezenlijking van een stijging volgende week op grond van deze bodem doenbaar.

  • Zou het laagste punt van vorige week rond 627,4 komende week daarentegen doorbroken worden dan maakt dat een neerwaarts vervolg naar het 50% Fibonacci niveau rond 609,7 waarschijnlijk.

  • Door de dalingen van gisteren en vandaag is een top ontwikkeld bij het 38,2% Fibonacci niveau rond 669. In theorie kan hierdoor de bodem van vorige week worden doorbroken.

  • Laten we ons echter nog niet gedragen alsof de daling onder 632 een feit is en kijken of wellicht een hogere bodem tot ontwikkeling komt, een bodem boven 632. Dat kan theoretisch tenslotte ook nog gebeuren.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands heeft de AEX geen goede zaken gedaan. De beursindex is namelijk onder de middellijn beland. Die lijn kan in het geval van een stijging op papier voor weerstand zorgen. Uit het gegeven dat de lijn doorbroken is kan goed een dalende trend voortkomen.

  • Uit de uurgrafiek blijkt dat het gap van dinsdag jongstleden aan het einde van de handelsweek gesloten is. De AEX keerde namelijk terug bij het hoogste punt van afgelopen maandag rond 647. Het werd tijd. De onderkant van een gap is een potentieel steunniveau, hier gaat mogelijk steun gevonden worden. De graadmeter zou omhoog kunnen gaan vanaf dit punt.

  • Wordt het in tegenstelling hiermee aanstaande maandag doorbroken dan hebben we in het 61,8% Fibonacci niveau rond 645,8 en de stippellijn rond 642,2 twee volgende potentiŽle steunniveaus. Zouden die doorbroken worden dan keert onze beursgraadmeter naar ik veronderstel terug naar 632 of lager.

  • Beleggers durfden het aan het einde van de handel niet aan om de AEX op te pakken. Ze zijn klaarblijkelijk bang voor een eventueel vervolg naar lagere regionen.

Resumerend: 

Deze week liep de AEX naar een winst van 4,5%, waarvan aan het einde van de week nog 1% over was. Het zorgde echter wel voor een groene candle, dus voor een bodem in de weekgrafiek bij 632. Een stijging is op basis hiervan volgende week realiseerbaar. Zou de AEX evenwel toch dalen en het laagste punt van vorige week rond 627,4 daarbij doorbroken worden, dan is  het plausibele vervolg een afdaling naar het 50% Fibonacci niveau rond 609,7 in de weekgrafiek.
In de daggrafiek is een top ontwikkeld bij het 38,2% Fibonacci niveau 669 en daar kan in principe een daling onder de bodem van vorige week op volgen. De komende week zal ik echter eerst bekijken of de markt er wellicht in slaagt tot de ontwikkeling van een hogere bodem te komen. Dat is nog een optie. Het beeld in de daggrafiek is gezien de ontwikkelde top echter negatief.
Dit geldt ook voor het beeld in de daggrafiek met Bollinger Bands. In die grafiek is de middellijn namelijk doorbroken. De middellijn kan nu weerstand gaan vormen en dit kan uitlopen op een dalende trend. Het wordt goed opletten of de AEX naar 632 of lager gaat.
Dat kunnen we doen aan de hand van drie potentiŽle steunniveaus in de uurgrafiek, zijnde de grenzen 647. 645,8 en 642,2. Een herstel is mogelijk indien bij een van deze niveaus een bodem wordt gevormd. Een blijvende daling onder 642,2 zou een slecht signaal zijn, de waarschijnlijke ontwikkeling  zou dan een gang naar 632 of lager worden. Beleggers zien het gezien het gegeven dat zij de neergeslagen AEX tegen het einde van de handel niet oppikten met zorg tegemoet, maandag zien we of de zorg terecht was. Hiermee is alles uitgewerkt, de espresso heeft zijn werk gedaan .
-Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 7 okt 2022, 18.59u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Vrijdag 7 okt 2022: Wat is me opgevallen?

7 okt 10.00u: Negatieve start van deze beursdag

7 okt 12.00u: Er zit nog veerkracht in de markt

7 okt 14.00u: Naar beneden uit de stijgende wig

7 okt 16.00u: Markt is het gap aan het sluiten

Agenda van maandag 3 okt t/m vrijdag 7 okt 2021

 

De vorige analyse:

6 okt slot: Kans op top door daling toegenomen

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven