ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De bovenkant van de deze week afgeronde candle staat net als de hoogste punten van de voorgaande candles bij de onderkant van de driehoek u-u' die halverwege vorige maand werd afgerond. De test van de onderkant van het patroon duurt voort. Normaal gesproken zal de beursindex verder dalen vanaf lijn u, iets dat uiteraard nog steeds mogelijk is. De markt vertoont echter opvallend veel veerkracht en dat maakt het spannend. De aanhoudende pogingen vanuit de markt om een herstel te bewerkstellingen maken de vermeende daling onzeker.

  • Gisteren vond de AEX steun bij lijn c en vandaag volgde een stijging van 1,85%. De markt gaat voor een voortzetting naar boven. Worden de toppen rond 675,2 en 676,1 blijvend doorbroken dan is deze voortzetting binnen. Het 61,8% niveau rond 685,8 is dan een plausibel doel, teminste zolang de beursgraadmeter niet terugvalt onder de doorbroken toppen.

  • Zou de index dalen dan wordt het een kwestie van controleren of lijn c intact blijft als steunlijn. Het verloop ten opzichte van die lijn is dan m eerste instantie bepalend voor de trend, die op dit moment naar boven is gericht.

  • De aandelengraadmeter is vanaf de middellijn van de Bollinger Bands gestegen en kan vanuit deze ontwikkeling gezien verder naar boven. Het beeld is goed zolang de index boven de middellijn noteert.

  • Vandaag steeg de beursindex niet alleen flink, maar brak ook door lijn e. Dit is een stap die een doorbraakpoging bij de toppen rond 675,2 van 8 juli en 676,1 van 28 juni jongstleden mogelijk maakt.

  • Beleggers keken vandaag vol optimisme naar het verloop van volgende week. De AEX sloot vrijwel bij het hoogste punt van de dag, een teken dat in de markt volop werd gespeculeerd op een vervolg naar boven. Aanstaande maandag zal blijken of de marktindex daadwerkelijk verder omhoog gaat of opnieuw terugvalt. Beleggers zijn de laatste tijd nogal veranderlijk in hun handelen, ook een daling acht ik mogelijk.

  • Ter hoogte van bodems in de buurt van 665 kan als de index zou dalen eventueel steun aanwezig zijn. Fibonacci niveaus waarmee we kunnen zien waar steun kan liggen plaats ik pas indien de graadmeter daalt. We hebben op dit moment namelijk geen afgetekende top in de grafiek, het zou daarom voorbarig zijn om de lijnen nu al te plaatsen.

Resumerend: 

Net als de candles van de voorgaande weken staat ook de candle van deze week bij de onderzijde van de driehoek u-u' in de weekgrafiek. Een daling zou vanaf de onderkant van deze driehoek het meest logisch zijn. De markt is echter niet van zins het van een daling te laten komen. Nadat de index gisteren steun vond bij lijn c in de daggrafiek volgde vandaag een stijging van 1,85%. Marktpartijen gaven hiermee de duidelijke boodschap af dat zij in meerderheid speculeren op een voortzetting naar boven. De steun van de middellijn van de Bollinger Bands en de doorbraak door lijn e in de uur- en kwartiergrafiek ondersteunem dit beeld. Worden de toppen rond 675,2 en 676,1 blijvend doorbroken dan maakt dat het 61,8 niveau in de daggrafiek rond 685,8 tot een aannemelijk doel. 
Beleggers hebben zich de laatste tijd echter van hun wisselvallige kant laten zien. Sluit dus niet uit dat toch weer een daling volgt. Steun kan er dan zijn in de buurt van 665, andere steunniveaus bepaal ik als het inderdaad van een daling komt. Op dit moment hebben we nog geen duidelijke top die ik daarvoor kan gebruiken. Ingeval de AEX daalt check ik of de index boven lijn c in de daggrafiek blijft, de lijn die op dit moment bepalend is voor de naar boven gerchte trend. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 15 jul 2022, 19.15u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Vrijdag 15 jul 2022: Wat is me opgevallen?

15 jul 10.00u: Een behoorlijk herstel in A'dam

15 jul 12.00u: Doorbraak lijn te veel voor markt

15 jul 14.00u: Bodem bij het eerste steunniveau

15 jul 16.00u: Voor expiratie door lijn e gebroken

Agenda van maandag 11 jul t/m vrijdag 15 jul 2021

 

De vorige analyse:

14 jul slot: Een rode candle erbij in de daggrafiek

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven