ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een nieuw kwartaal en een nieuwe maand, ik kijk er naar uit. Er was in het eerste half jaar goed te handelen op de koersontwikkelingen, al was het soms uitdagend. Uitdaging hoort echter onlosmakelijk bij de beurs, net als onzekerheid. Voor wat de site betreft wil ik opmerken dat de reclame-inkomsten gelukkig verbeterd zijn en beter opwegen tegen de kosten. Hopelijk houdt dit stand.

  • Gisteren besprak ik de kwartaal- en maandgrafiek, vandaag komt de weekgrafiek aan bod. Deze week is de onderkant van de driehoek u-u' getest. De inverted hammer die is gevormd geeft aan dat weerstand werd ondervonden bij deze onderkant. Normaal gesproken volgt nu een daling, al moeten we dat uiteraard wel controleren. Dat doe ik volgende week. Gaat de AEX inderdaad omlaag dan is de bodem rond 632 van belang. Een daling daaronder zou namelijk een voortzetting naar het 50% Fibonacci niveau rond 609,6 aannemelijk maken. Het 61,8% niveau rond 557,7 zou het doel worden mocht de 50% grens doorbroken worden.

  • Een stijging boven het hoogste punt 676,1 van deze week zou de inverted hammer onbruikbaar maken en het beeld wat sterker maken. Dat zou overigens nog niet het einde van de dalende trend van dit jaar betekenen, of die eindigt valt dan nog te bezien.

  • Uit de daggrafiek blijkt dat in principe nog een hogere bodem kan worden neergezet, een bodem boven die rond 632. Die heeft zich echter nog niet aangekondigd. Verderop zal ik u bij de kwartiergrafiek laten zien wat daar voor nodig is.

  • De trend in de daggrafiek met Bollinger Bands is naar beneden gericht. Zou de index omhoog gaan dan is de middellijn volgende week een potentiŽle weerstandslijn. Vanaf de positie van dit moment kan het echter ook van een daling naar de onderste lijn van de banden volgen.

  • Vandaag vond de AEX steun bij het 61,8% Fibonacci niveau in deze uurgrafiek. Het maakt een herstelfase mogelijk. Mocht het laagste punt van deze dag rond 648,7 evenwel blijvend doorbroken worden dan maakt dat een gang naar 632 of lager waarschijnlijk. Dit laagste punt is dus van belang indien er maandag weer druk zou staan op de aandelenindex.

  • De andere grens van belang is aanstaande maandag de stippellijn rond 660,9. Wordt de stippellijn op dat niveau blijvend doorbroken dan wordt een omgekeerd hoofd en schouders patroon afgerond. Dit bodempatroon zou voor een koersdoel van ongeveer 673 zorgen.  Het 50% Fibonacci niveau van de daling 676,1 - 648,7 rond 662,4, het 61,8% niveau rond 665,6 en de stippellijn rond 669,4 zouden potentiŽle barriŤres zijn op de weg naar dat doel. Het is het verloop ten opzichte van deze grenzen dat in dat geval bepaalt of het doel wordt bereikt, want die kunnen dat in de weg staan.

Resumerend: 

Deze week is in de weekgrafiek de onderkant van de driehoek u-u' getest. De candle die daarbij werd ontwikkeld is een inverted hammer die aangeeft dat een vervolg naar beneden vooralsnog het meest waarschijnlijke scenario is. Hier zou verandering in komen zou de top rond 676,1 doorbroken worden. Een daling onder 632 zou daarentegen de bevestiging van het dalingsscenario vormen en een voorzetting naar 609,6 of 557,7 aannemelijk maken.
Voor de korte termijn let ik echter op de koersontwikkeling ten opzichte van de grenzen 648,7 en 660,9. Op een daling onder  648,7 zou naar alle waarschijnlijkheid een gang naar 632 of lager volgen. Dat zou negatief zijn. Sterker is het als de grens 660,9 blijvend doorbroken wordt. Dan zou namelijk een omgekeerd hoofd en schouders patroon worden afgemaakt, een bodempatroon met een koersdoel van ongeveer 673.  De grenzen 662,4, 665,6 en 669,4 zouden in dat geval de opmars naar dat doel nog in de weg kunnen staan, want dat zijn potentiŽle weerstandsniveaus waar we in dit positieve scenario mee te maken zouden krijgen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 1 jul 2022, 18.45u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Vrijdag 1 jul 2022: Wat is me opgevallen?

1 jul 10.00u: Steun bij 61,8% Fibonacci niveau

1 jul 12.00u: Markt wist stijging op te bouwen

1 jul 14.00u: Beursindex heeft terrein verloren

1 jul 16.00u: Index de afgelopen uren gestegen

Agenda van maandag 27 juni t/m vrijdag 1 jul 2021

 

De vorige analyse:

30 jun slot: Tweede kwartaal met een rode candle

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven