ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De candle die vandaag is ontwikkeld is weliswaar groen, maar de winst van de AEX is met 0,16% geen resultaat om over naar huis te schrijven. De index opende vanmorgen 1,1% hoger, dat was een hoopgevende start. Aan het einde van de dag was er weinig meer over van de veelbelovende openingswinst. Er zit dus nog veel angst in de markt.

  • De hele candle van deze tweede beursdag van de week ligt onder de Bollinger Bands. Onze index is in het verleden meermaals drie dagen achter elkaar buiten de banden gesloten, eventueel kan morgen dus opnieuw een slot onder de indicator volgen. De beursgraadmeter zal normaal gesproken echter morgen of overmorgen terugkeren binnen de banden. Zou dat niet gebeuren dan is het sentiment extreem slecht. Morgen zal ik daarom zeker opnieuw kijken of zich wellicht een stijging ontwikkelt waarmee de index terugkeert boven de onderste lijn van de Bollinger Bands.

  • Aan het eind van de dag vond de index steun ter hoogte van de bodem van gisteren. Zou het laagste punt 734,4 van vanmiddag morgen doorbroken worden dan kiest de markt voor een vervolg naar beneden. De graadmeter beweegt dan verder in de richting van het 23,6% Fibonacci niveau van de stijging 389,6 - 829,7 rond 725,8 waar ik afgelopen vrijdagavond over schreef. U ziet het niveau in de daggrafiek, het is de magenta stippellijn in die grafiek.

  • De dubbele bodem biedt echter mogelijkheden voor de verwezenlijking van een herstelbeweging. Worden de tussenliggende toppen rond 747,1 bij het 38,2% Fibonacci niveau doorbroken dan wordt de dubbele bodem een W-vormige bodem. Hieraan zou een koersdoel van ongeveer 759,5 gekoppeld zijn. Mogelijke weerstanden zijn dan echter 749,8 (50%), 751,1, 753,3 (61,8%) en 755,6. De laatste grens is cruciaal, het gaat namelijk om de neklijn van het gisteren afgeronde hoofd en schouders patroon in de daggrafiek. Normaal gesproken zal dat niveau niet doorbroken worden, althans niet blijvend. Zeg echter nooit nooit, je kunt op aandelenmarkten niets uitsluiten. Bij elke grens van de genoemde reeks zal ik neutraal volgen of er een top verschijnt of een doorbraak, ook bij de genoemde neklijn 755,6. Dat is de gebruikelijke opdracht die ik mezelf bij elke hindernis naar boven of beneden geef.

Resumerend: 

Het overgrote deel van de openingswinst van 1,1% is vandaag verdwenen, wat restte was een schamele winst van 0,16%. De conclusie is dat er nog veel angst leeft onder beleggers. We zagen een tweede slot onder de Bollinger Bands. Hoewel een derde slot onder de banden mogelijk is kijk ik morgen of de AEX eventueel terugkeert binnen de banden. Vandaag werd een dubbele bodem ontwikkeld. Worden vervolgens de toppen rond 747,1 in de kwartiergrafiek doorbroken dan wordt dit een W-vormige bodem met als koersdoel 759,5. Weerstand kan dan echter achtereenvolgens gevonden worden rond 749,8, 751,1, 753,3 of 755,6. Dat zijn de niveaus waar ik dan specifiek naar de ontwikkeling kijk. Ter hoogte van elk van deze vier is topvorming mogelijk, in het bijzonder rond 755,6. Wordt de bodem rond 734,4 van vandaag evenwel doorbroken dan impliceert dat een voortzetting naar beneden, een vervolg in de richting van het 23,6% niveau rond 725,8 in de daggrafiek. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 25 jan 2022, 18.38u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Dinsdag 25 jan 2022: Wat is me opgevallen?

25 jan 10.00u: Eerste uur een wisselend beeld

25 jan 12.00u: Fibonacci grens nog steeds barrière

25 jan 14.00u: Aantal hammers in daling van AEX

25 jan 16.00u: Na inverted hammer opnieuw druk

 

De vorige analyse:

24 jan slot: Daling 3,3% van beursgraadmeter

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven