ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een slotstand die ťťn punt onder het slot van vorige week vrijdag ligt, dat is in de AEX index het resultaat van een week handel op de Amsterdamse beurs. Het is geen basis om iets te kunnen zeggen over het komende verloop. Wat ik wel kan doen is bepalen wat het potentiŽle doel wordt indien het hoogste punt van deze week rond 799,6 doorbroken zou worden. De AEX kan dan in theorie naar de bovenste lijn van het kanaal y-y' lopen, dat komende week rond 815 ligt. Een slechter scenario zou de ontwikkeling zijn waarin de AEX naar de onderste lijn van het kanaal gaat. Die lijn vinden we volgende week in de buurt van 747. Neem de genoemde grenzen overigens niet op een punt nauwkeurig, zo precies is het bij een weekgrafiek niet te zeggen. De niveaus geven echter houvast.

  • Onze beursindex sloot vandaag hoger, maar wel met een inverted hammer. Eventueel kan hier aanstaande maandag een top uit voortkomen. Laat ik daarom aangeven wat de mogelijke doelen zouden zijn bij een daling onder het laagste punt van gisteren 782,2. Mogelijke doelen zijn dan het 50% Fibonacci niveau rond 777,4 of het 61,8% niveau rond 772,2. Beide grenzen zijn niveaus waar een bodem ontwikkeld kan worden. Een blijvende daling onder 772,2 zou een terugkeer naar de bodem rond 755,3 waarschijnlijk maken. De AEX zou met een daling naar die bodem overigens nog ruimschoots binnen het kanaal y-y' in de weekgrafiek blijven.

  • Zolang de index in de daggrafiek met Bollinger Bands boven de middellijn noteert is een vervolg omhoog een reŽle optie. Daar voldoet het verloop op dit moment aan.

  • In de uurgrafiek werd vanmiddag de vlag n-n' afgemaakt. Dit is een aanwijzing voor een voortzetting naar beneden. De index vond vanmiddag echter steun net boven het 61,8% niveau van de voorgaande stijging. In theorie is dus ondanks de vlag een nieuwe stijging een mogelijkheid. Daalt de index daarentegen verder onder 786,8 dan zijn de stippellijn rond 784,9 en de bodem rond 782,2 potentiŽle steunniveaus. We zagen in de daggrafiek dat een eventuele daling onder 782,2 een gang naar 777,4 of lager waarschijnlijk zou maken. Dat niveau 777,4 ziet u ook in deze uurgrafiek. 

  • Gaat de AEX aanstaande maandag naar boven dan kunt u volgen of de top rond 794 eventueel gepasseerd wordt, want een blijvende stap boven dat niveau zou een gang naar de top rond 799,6 of hoger tot de plausibele vervolgontwikkeling maken.

Resumerend: 

In de weekgrafiek heeft de AEX ťťn punt verloren ten opzichte van vorige week. Op basis van dit magere gegeven kan ik niets zeggen over het vervolg. Belangrijk in deze grafiek zijn wel de boven- en onderkant van het kanaal y-y' rond 815 en 747, waar respectievelijk weerstand en steun gevonden kan worden. Wordt de top rond 799,6 van deze week gepasseerd dan maakt dat 815 tot het punt waar de index in theorie naar toe kan lopen. Een verloop waarin de index naar 747 gaat zou daarentegen het slechte scenario zijn in de weekgrafiek.
In de daggrafiek ontstond vandaag een inverted hammer en die candle kan in theorie een top worden. Volgt inderdaad een daling dan gaat de index naar 782,2 of eventueel lager indien achtereenvolgens 786,8 en 784,9 doorbroken worden. Dit zagen we in de kwartiergrafiek. Komt een daling onder het laagste punt 782,2 van gisteren tot stand dan zijn mogelijke doelen achtereenvolgens 777,4, 772,2 of 755,3. Bij elk van de drie is de vorming van een bodem mogelijk. 
We zagen aan de stand boven de middellijn van de Bollinger Bands en de bodem bij het 61,8% niveau in de uurgrafiek dat een stijging echter ook mogelijk is. Loopt de AEX komende maandag op dan kunt u gaan volgen of de top rond 794 wellicht doorbroken wordt. Die doorbraak zou namelijk een stijging naar 799,6 of hoger aannemelijk maken, waarbij de index in theorie zoals we zagen naar 815 zou kunnen gaan.

En dan nog dit...

Volgende week zult u geen analyses van mij vinden op de site. Ik ben er even vandoor. Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 september 2021 werk ik niet. De agenda wordt net zo min als de analyses geplaatst en ook actuele grafieken zult u niet vinden. Op maandag 27 sep aanstaande ben ik er weer. Ik hoop dat u een goede handelsweek heeft. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 10 sep 2021, 19.00u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Vrijdag 10 sep 2021: Wat is me opgevallen?

10 sep 10.00u: AEX is gestegen binnen de vlag

10 sep 12.00u: Index bijna bij bovenkant patroon

10 sep 14.00u: AEX naar bovenzijde vlag gegaan

10 sep 16.00u: Beursindex naar beneden uit vlag

Agenda van maandag 6 sep t/m vrijdag 10 sep 2021

 

De vorige analyse:

9 sep slot: Daling kwart procent van beursindex

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven