ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een stijging van ruim 1,1% was niet wat ik vandaag verwachtte. De Amerikaanse beurzen bleven vanwege Labor Day vandaag namelijk dicht. Het ontbreken van Amerikaanse invloed zorgt op zulke dagen op de Europese markten van oudsher voor lethargie. Er verandert over het algemeen niet veel aan de standen van de indices. Vandaag was dat geheel anders, alle Europese markten boekten alleszins behoorlijke dagwinsten. Aandelen zijn een hype en beleggers voelen zich onoverwinnelijk bij deze speculatiegolf. De AEX boekte met een hoogste stand van 799,56 een nieuw record, vlak onder de grens van 800 punten. Het is nog maar een kleine stap naar dat niveau, al biedt dat simpele feit natuurlijk geen garantie dat we 800 of hoger op de borden krijgen. De kans daarop is bij het huidige sentiment uiteraard wel groot.

  • Het slot van de dag lag op de bovenste lijn van de Bollinger Bands. De AEX blijft voortdurend in de buurt van deze lijn en dat representeert de sterkst mogelijke trend die je kunt hebben. 

  • Aan het eind van de ochtend tekende ik lijn m in de uurgrafiek, echter met een iets andere ligging dan nu. De lijn werd doorbroken, maar vervolgens daalde de index wat. Dat zorgde voor een top die relevant is voor het koersverloop. Omdat ik die top vanwege de relevantie ervan mee wilde nemen in het lijnenspel heb ik lijn m iets verplaatst. Morgen bekijk ik of de lijn doorbroken wordt of intact blijft. Bij een doorbraak wordt mijn doel 802.9, dat ik heb bepaald door het koersverloop onder 784,9 om te klappen naar boven. Wordt de lijn niet doorbroken dan kan dat eventueel een daling geven.

  • In de kwartiergrafiek ziet u vijf grenzen die indien de AEX morgen daalt betekenis krijgen als potentiŽle steunniveaus. Het gaat achtereenvolgens om de niveaus 797,2, 796,1 (23,6%), 793,9 (38,2%), 792,2 (50%) en 790,4 (61,8%).

  • Een doorbraak door de top van vandaag zou een aanval op lijn m inluiden, met als mogelijk gevolg een doorbraak en een voortzetting naar 802,9 of hoger. De AEX zou met zo'n stap verder oplopen in de richting van de bovenste lijn van een trendkanaal in de weekgrafiek waar ik afgelopen vrijdag in mijn slotanalyse over schreef. De lijn ligt deze week rond 812.

Resumerend: 

De koersontwikkeling van vandaag strookt niet met wat ik verwachtte. Dagen dat de Amerikaanse beurzen gesloten blijven zijn over het algemeen dagen met een saai koersverloop, waarin niet veel verandert aan de stand van de beursgraadmeters. Vandaag was echter een uitzonderlijke dag. In de AEX werd zonder Amerikaanse invloed zelfs een nieuw record geboekt. In de uurgrafiek ziet u lijn m, om die lijn draait het morgen allereerst. Wordt de lijn doorbroken dan gaat de beursindex naar 802,7 of hoger, verder in de richting van de bovenkant van een kanaal in de weekgrafiek rond 812. Daalt de index dan kunnen we het verloop beoordelen aan de stappen ten opzichte van vijf grenzen waar eventueel steun kan worden gevonden. Dat zijn achtereenvolgens 797,2, 796,1, 793,9, 792,2 en 790,4. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 6 sep 2021, 19.00u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Maandag 6 sep 2021: Wat is me opgevallen?

6 sep 10.00u: Dank aan Klaas Knot bij nieuw record

6 sep 12.00u: Beursindex nog wat verder gestegen

6 sep 14.00u: Lijn speelde geen rol in het verloop

6 sep 16.00u: Na daling al snel een bodem gevormd

 

De vorige analyse:

3 sep slot: Winst van 0,3% geboekt in deze week

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven