ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een daling van 2,6% van de AEX zoals vandaag op het laagste punt van de beursdag zie je niet iedere dag. De pap werd echter niet zo heet gegeten als zij werd opgediend. Aan het einde van de dag resteerde 'slechts' een verlies van 1,4%. Dat toont veerkracht in de markt, veerkracht die de markt gisteren ook al in grote mate liet zien. De candle die werd gevormd is bovendien een potentiŽle bodem. Het is namelijk een hammer. Morgen zal blijken of de candle daadwerkelijk een bodem wordt.

  • Het slot van de dag valt binnen de Bollinger Bands in deze tweede daggrafiek. Zowel een daling als een stijging zijn morgen op grond van deze indicator mogelijk. We zoomen verder in door naar de uurgrafiek te gaan.

  • In deze grafiek zien we een interessant patroon, namelijk de omgekeerde rechthoekige driehoek gevormd door de stippellijn rond 771,6 en lijn t. Het patroon kan zich zowel ontwikkelen tot een voortzettingspatroon als tot een omkeerpatroon. Het is een voortzettingspatroon bij een daling onder lijn t, maar een omkeerpatroon (dus een bodempatroon) bij een stijging boven 771,6.

  • Binnen de driehoek staan Fibonacci lijnen. Het hoogste punt vandaag bereikt ligt bij het 61,8% niveau, reden om rekening te houden met een daling. Dat zou een kans geven op een daling onder lijn t, waarmee de driehoek afgerond zou worden als voortzettingspatroon. Mocht het 61,8% niveau alsnog doorbroken worden dan wordt een stijging naar 771,6 aannemelijk, wat een doorbraak door dat niveau mogelijk zou maken. Bij een doorbraak door die grens zou de driehoek worden afgemaakt als bodempatroon.

  • Aan de hand van Fibonacci  lijnen geplaatst in de kwartiergrafiek kunnen we zien waar morgen indien de AEX daalt eventueel steun kan worden gevonden. PotentiŽle steunniveaus waar eventueel een bodem kan ontstaan zijn dan 759 (38,2%), 757,5 (50%) of 756 (61,8%).

  • Het slot van de dag lag op het 23,6% niveau, alwaar een kleine kans aanwezig is op bodemvorming. Het is op basis hiervan mogelijk dat in de beursindex morgen direct een stijging wordt opgestart.

Resumerend: 

De hammer waarmee deze turbulente beursdag werd afgesloten is een potentiŽle bodem. Sluit de index morgen met winst dan wordt de hammer bevestigd als bodem. Zo'n stijging is mogelijk, dat laat de kwartiergrafiek ons zien. Het slot lag namelijk op het 23,6% niveau in die grafiek en daar is een kleine kans op steun en dus de start van een stijging. Daar staat tegenover dat in de uurgrafiek van de beursgraadmeter een top werd gevormd bij het 61,8% niveau. Vanaf deze top is een nieuwe dalingsfase mogelijk. Gaat de index omlaag dan zijn de niveaus 759, 757,2 eof 756 te beschouwen als potentiŽle steunniveaus, waar dan eventueel een bodem kan ontstaan. Het belangrijkst morgen is echter de omgekeerde rechthoekige driehoek in de uurgrafiek, het patroon dat bestaat uit de stippellijn rond 771,6 en lijn t. Wordt dit patroon afgerond met een uitbraak naar beneden dan wordt het een voortzettingspatroon. De AEX daalt dan verder, waarschijnlijk ook met kracht. Komt een uitbraak naar boven tot stand dan wordt de driehoek daarentegen een bodempatroon. De keuze die de markt morgen te maken heeft is hiermee van een wezenlijk belang voor de vervolgbeweging. Het is de keuze tussen herstel of een vervolg naar beneden. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 6 okt 2021, 18.39u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Woensdag 6 okt 2021: Wat is me opgevallen?

6 okt 10.00u: Een verlies van 2,1% op de borden

6 okt 12.00u: Verlies beursindex verder opgelopen

6 okt 14.30u: Herstelbeweging beursgraadmeter

6 okt 16.00u: De beursindex kent een fors herstel

 

De vorige analyse:

5 okt slot: Een stevig herstel van de AEX index

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven