ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De kleine candle van deze week geeft ons door het gebrek aan beweging dat de candle met zijn beperkte formaat toont niet veel informatie. De candle is groen en dat houdt in dat de opgaande beweging binnen het stijgend kanaal y-y' intact bleef. In theorie kan de AEX verder naar de bovenkant van het kanaal, die volgende week rond 843 ligt.

  • De deze week ontwikkelde candle is echter als inverted hammer een potentiŽle top. Wat de werkelijke waarde is van de candle moet volgende week blijken. Volgt een rode candle dan maakt dat een top van de inverted hammer. Wordt het hoogste punt rond 829,7 evenwel doorbroken dan heeft de candle van deze week geen waarde meer als eventuele top. De AEX stijgt dan verder.

  • In de daggrafiek is sprake van een top bij de bovenkant van het kanaal k-k'. Negatieve gevolgen hoeft deze top niet per se te krijgen. De stippellijn rond 824,7 is weliswaar doorbroken als steunniveau, maar de markt heeft nog alle gelegenheid om op of boven de onderkant van het kanaal voor een volgende bodem te zorgen. Negatiever wordt het slechts indien een uitbraak naar beneden uit het kanaal volgt. 

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands geldt de middellijn van de indicator als potentiŽle steunlijn. Net als in de vorige grafiek laat dit zien dat de daling van dit moment niet per se negatief uit hoeft te pakken. De trend is tenslotte naar boven gericht zolang de AEX boven de middellijn blijft. Een blijvende daling onder de lijn zou hier zelfsprekend verandering in brengen, mocht het van die ontwikkeling komen.

  • Het laagste punt van vandaag kwam uit rond 820,5. Wordt dat blijvend doorbroken dan zijn het 50% Fibonacci niveau rond 819,4 of het 61,8% niveau rond 816,9 grenzen waar we eventueel bodemvorming kunnen zien. Zouden beide niveaus doorbroken worden dan zou alles aankomen op de onderkant van het kanaal k-k' in de daggrafiek. Die ligt aanstaande maandag rond 815 en stijgt iedere dag wat.

  • Beweegt de AEX aanstaande maandag naar boven dan bepaalt het verloop ten opzichte van lijn m in eerste instantie hoe we dit moeten interpreteren. Een doorbraak zou een positieve stap zijn en mogelijkheden geven voor een stijging naar 829,7 of hoger. Op weerstand en de vorming van een top bij de lijn zou daartegen vervolgens toch nog een daling kunnen volgen.

Resumerend: 

De kleine candle van deze week houdt in dat de opgaande trend binnen het kanaal y-y' in de weekgrafiek in leven bleef. In theorie kan een voortzetting naar de bovenste lijn van het kanaal y-y' worden gerealiseerd, een lijn die volgende week rond 843 ligt. Hiervoor dienen successievelijk lijn m in de kwartiergrafiek en de top rond 829,7 te worden doorbroken. Zolang 829,7 niet is doorbroken kan de inverted hammer die deze week in de weekgrafiek werd gevormd een top worden, namelijk als een rode candle volgt. Het laagste punt van vandaag vinden we rond 820,5. Wordt dat doorbroken dan kan steun gevonden worden rond 819,4 of 816,9, dat zagen we in de uurgrafiek. Zou 816,9 blijvend doorbroken worden dan wordt het letten op het verloop ten opzichte van de onderkant van het kanaal k-k' in de daggrafiek. Die vinden we aanstaande maandag rond 815 en komt doordat de lijn stijgt iedere dag wat hoger uit. In aanvulling op het voorgaande hebben we de middellijn van de Bollinger Bands nog als mogelijke steunlijn en teken dat de ontwikkeling van een top in het kanaal k-k' niet per se iets negatiefs te betekenen heeft voor het komende koersverloop. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 19 nov 2021, 18.31u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Vrijdag 19 nov 2021: Wat is me opgevallen?

19 nov 10.00u: Positief begin van de beursdag

19 nov 12.00u: Een wisselvallig koersverloop

19 nov 14.00u: AEX gedaald naar Fibonacci niveau

19 nov 16.00u: Bodem gevormd bij de 38,2% grens

Agenda van maandag 15 nov t/m vrijdag 19 nov 2021

 

De vorige analyse:

18 nov slot: Gedaald naar top van begin november

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven