ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De top rond 818,3 van 26 oktober jongstleden werd vandaag doorbroken. De markt koos met deze ontwikkeling voor een vervolg naar boven. Mogelijke doelen als de AEX daadwerkelijk verder oploopt zijn het 161,8% Fibonacci niveau van de laatste correctie rond 829 of het 200% niveau rond 835. Afgelopen vrijdag gaf ik aan dat er in de weekgrafiek een stijgend trendkanaal staat, waarvan de bovenzijde deze week rond 834 ligt. Het is dus zo gek nog niet om uit te gaan van een voortzetting die ons bij het 200% brengt, want dat niveau ligt in de buurt van de bovenzijde van het genoemde kanaal.

  • De candle van vandaag geeft echter stof tot nadenken. Het betreft namelijk een doji. Een doji is een candle die je in koersgrafieken regelmatig terugziet als top. Laten we ons dus nog niet rijk rekenen door al uit te gaan van een gang naar 829 of 835, maar morgen terdege controleren of de candle van vandaag zich eventueel tot een top ontwikkelt.

  • De stijgende trend is hoe dan ook naar boven gericht zolang de AEX boven lijn w noteert. Ik stel dus voor om te volgen of de graadmeter boven die lijn blijft. We vinden de lijn morgen in de buurt van 816, dus ter hoogte van het hoogste punt van gisteren.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands kunt u zien dat zich zowel een stijging als een daling kan ontwikkelen. Voor beide ontwikkelingen is ruimte in deze grafiek. Voor het maken van een voorspelling leent deze indicator zich niet, dus hier laat ik het voor wat deze grafiek betreft bij.

  • In de uurgrafiek valt op dat de markt vandaag tussen 816,1 en 818 een gap open liet. De mogelijkheid is aanwezig dat dit morgen gesloten wordt, iets dat het geval zou zijn bij een daling van de index naar 816,1 of lager. Die optie neem ik mee. Volgt na de dubbele top die rond 822,3 is gevormd een daling onder 818 en lijn c dan neem ik aan dat het gap helemaal gesloten wordt, dus dat de AEX naar 816,1 of lager gaat.

  • Wordt echter de dubbele top rond 822,3 doorbroken dan houdt dat in dat de AEX verder beweegt in de richting van de mogelijke doelen 829 en 835 die ik bij de daggrafiek noemde. Klap ik de rechthoek 818,3 - 822,3 om naar boven dan zorgt dat voor een doel van 826,3.

  • Nadat meteen bij de opening de top rond 818,3 doorbroken werd zorgden marktpartijen maar liefst vier maal voor steun bij dit niveau. Er werd veel geld gestoken in het afwenden van een terugkeer onder deze grens. Als een doorbraak door de dubbele top rond 822,3 volgt wordt deze tamelijk arrogantie handelswijze beloond met winst voor deze onbekende kopers. Een daling onder 818 zou daarentegen een afstraffing zijn. Ook morgen zal er in de markt daarom inzet zijn om deze ontwikkeling te voorkomen. Het kan dus spannend worden.

Resumerend: 

De recent rond 818,3 gevormde top werd vandaag doorbroken en vervolgens goed bewaakt. De AEX werd hier namelijk vier keer opgevangen en teruggestuurd naar boven. Hierdoor bleef tussen 816,1 en 818 een gap open. Rond 822,3 ontstond op uur- en kwartierbasis een dubbele top. Wordt die morgen doorbroken dan gaat de beursgraadmeter verder in de richting van twee mogelijke doelen. Een eerste doel is dan 826,3. Andere doelen zijn het 161,8% niveau rond 829 en het 200% niveau rond 835 in de daggrafiek. Er is veel te zeggen voor een voortgang naar het laatste niveau, want dat ligt in de buurt van de bovenkant van een stijgend kanaal in de weekgrafiek dat ik afgelopen vrijdag besprak. De candle van vandaag kan als doji echter ook een top worden. Volgt een daling onder de bodem rond 818 vandaag en lijn c in de uur- en kwartiergrafiek dan veronderstel ik dat het gap van vandaag gesloten wordt door middel van een daling van de beursindex naar 816,1 of lager. Ter hoogte van dat niveau vinden we morgen de stijgende lijn w in de daggrafiek. Aan de hand van die lijn en dat niveau controleer ik indien de AEX zou dalen of de stijgende trend intact blijft. 
-Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 4 nov 2021, 18.45u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

 

4 nov 10.00u: Meteen doorbraak AEX bij opening

4 nov 12.00u: Zoals verwacht steun rond 818,3

4 nov 14.30u: Doorbroken grens goed verdedigd

4 nov 16.00u: Groene candles vanaf steunniveau

 

De vorige analyse:

3 nov slot: Op steenworp afstand van een record

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven