ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De stijgende trend van de AEX index bleef vandaag behouden, want de beursgraadmeter bleef boven lijn w. Morgen controleer ik uiteraard opnieuw of de index boven de lijn blijft. Deze bevindt zich morgen rond 810. 

  • We hebben twee potentiële barrières in de grafiek, dat zijn de toppen rond 817 en 818,3. Worden beide grenzen doorbroken dan houdt dat een voortzetting naar boven in. De taak waar de markt dus voor staat,wil zij die voortzetting tot stand brengen, is de verwezenlijking van een doorbraak door deze twee niveaus.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands zijn er in de buurt van de stand van dit moment geen barrières voor de AEX. Zowel een stijging naar de bovenste lijn als een daling naar de middellijn is mogelijk. De trend is naar boven gericht, want de beursgraadmeter staat boven de middellijn. Vanuit deze optiek is de kans op een vervolg omhoog groot. Dat zegt echter niet veel bij dit gereedschap. Het is namelijk een na-ijlende indicator die zich niet goed laat gebruiken om te voorspellen welke ontwikkeling volgt.

  • In de uurgrafiek zorgden twee bodems rond 808,3 en 812,5 vandaag voor een rechthoek. Ik schreef in mijn updates over dit patroon. Aan de rechthoek ging een daling vooraf. Dat gegeven maakt een uitbraak naar beneden, dus een daling onder 808,3 aannemelijk. Bij die stap zou de stippellijn rond 804,5 het doel worden, met de kanttekening dat bij het 61,8% Fibonacci niveau rond 806,7 eventueel steun gevonden zou kunnen worden. Dat niveau zou dus doorbroken moeten worden voordat we van een daling naar 804,5 uit kunnen gaan.

  • De markt denkt echter aan een stijging, dat wil ik aan de hand van de kwartiergrafiek hieronder toelichten.

  • De markt denkt aan stappen naar boven. Dit blijkt uit de stijgende lijn c die deze beursdag is ontwikkeld. Deze lijn vormt samen met de stippellijn rond 812,5 een stijgende rechthoekige driehoek die aangeeft dat de markt speculeert een uitbraak naar boven. Die volgt daadwerkelijk indien 812,5 en het 61,8% niveau rond 812,8 blijvend worden uitgenomen. De AEX gaat dan naar 815,6 of hoger. Een doorbraak door 815,6 zou vervolgens een gang naar bij de daggrafiek besproken toppen 817 of 818,3 inhouden, die dan ook doorbroken zouden kunnen worden.

  • Aan een eventuele daling naar of onder 808,3, een optie besproken bij de uurgrafiek, zou een daling onder lijn c voorafgaan. Op het verloop ten opzichte van die lijn moeten we morgen dus zeker letten. 

Resumerend: 

De opwaartse trend van de AEX bleef intact, want de graadmeter bleef in de daggrafiek boven lijn w. Morgen check ik of de beursindex ook dan boven de lijn blijft. Deze ligt morgen rond 810, dat is een niveau waar de index voor behoud van de stijgende trend niet doorheen mag zakken.
Weerstand vinden we rond 812,5 en 812,8 in de kwartiergrafiek. Het gaat bij 812,5 zowel om de bovenkant van een rechthoek als die van een stijgende rechthoekige driehoek. Een doorbraak door beide niveaus zou de AEX naar 815,6 doen gaan. Na een eventuele stijging boven dat niveau zou de gang naar 817 of 818,3 worden gemaakt. Een doorbraak door de toppen daar zou voortzetting van de naar boven gerichte trend betekenen. Dit zijn de mogelijke stappen naar boven, die naar beneden werk ik ook uit. Een eventuele daling onder lijn c in de kwartiergrafiek zou inhouden dat de bodems rond 808,3 eventueel doorbroken kunnen worden. Een daling onder dat niveau zou van de stippellijn rond 804,5 mijn doel maken. Hierbij merk ik op dat voor een daling naar dat doel eerst ook het 61,8% niveau rond 806,7 in de uurgrafiek doorbroken zou moeten worden. Dit is namelijk een potentieel steunniveau, dat een daling naar 804,5 in theorie in de weg zou kunnen staan. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 2 nov 2021, 18.31u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Dinsdag 2 nov 2021: Wat is me opgevallen?

2 nov 10.00u: Steun bij de bodem van gisteren

2 nov 12.00u: Top bij die van gisterenmiddag

2 nov 14.00u: Markt koos nog geen richting

2 nov 16.00u: AEX nog steeds binnen het patroon

 

De vorige analyse:

1 nov slot: Kleine stijging op eerste novemberdag

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven