ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Beleggers op de Amsterdamse beurs demonstreerden vandaag standvastigheid. In de AEX werd 0,65% winst geboekt en het koersverloop zorgde voor de ontwikkeling van een hammer. Dit is een potentiŽle bodem, een teken dat beleggers vandaag hebben ingezet op een vervolg naar boven. De hammer moet overigens nog bevestigd worden als bodem. Dat vervolg naar boven is dus nog onzeker.

  • De stijgende trend is intact zolang de marktgraadmeter boven lijn i koerst, daar is geen verandering in gekomen. De lijn ligt morgen rond 704,4. Behalve bij dat niveau kan eventueel steun worden gevonden rond 703,2 (top uit 2000) en de bodem rond 699,1. Een eventuele daling onder dit laatste niveau zou een draai van het sentiment inhouden in deze grafiek. Dat sentiment is momenteel positief.

  • De lijnen van de Bollinger Bands zijn vandaag nog wat dichter bij elkaar gekomen. De kans op een scherpe beweging is toegenomen. Aan de hand van deze indicator is niet aan te geven of het daarbij om een beweging omhoog of omlaag zou gaan. De markt speculeert gezien de hammer van vandaag in ieder geval op een vervolg omhoog.

  • In de uurgrafiek staat rond 706 een dubbele bodem. Zou de tussenliggende top rond 713,1 uitgenomen worden dan wordt dit een W-vormige bodem. Het koersdoel daarvan zou rond 720 uitkomen, dus iets boven de potentiŽle weerstandsgrenzen 717,7, 718,5 en 719,3.

  • Wordt 713,1 niet doorbroken dan blijft een daling een mogelijke ontwikkeling. De bodems rond 706 worden in dat geval belangrijk. Zolang de index boven die bodems blijft is een opwaarts vervolg mogelijk, terwijl een daling eronder zou inhouden dat de AEX naar het bij de daggrafiek besproken niveau 704,4 of lager zou gaan.

  • Vanmiddag tekende ik in de kwartiergrafiek een vlag. De AEX brak uit, maar keerde terug in het patroon. Dit is normaal gesproken negatief.  De laatste candle (van de slotveiling) laat echter zien dat beleggers toch optimistisch de dag uit gingen. Er wordt gespeculeerd op een vervolg naar boven. Volgt dat inderdaad en wordt de top rond 713,1 doorbroken dan kan eventueel weerstand gevonden worden bij het 61,8% niveau rond 714,2. Zou dat blijvend gepasseerd worden dan zou dat een terugkeer naar 717,7 of hoger waarschijnlijk maken.

Resumerend: 

Met een hammer in de daggrafiek hebben beleggers op de Amsterdamse beurs vandaag getoond nog steeds te geloven in en te speculeren op een vervolg naar boven. Belangrijk hiervoor is allereerst de top rond 713,1. Een blijvende stijging hierboven zou de afronding zijn van een W-vormige bodem in de uurgrafiek. Weerstand zou dan gevonden kunnen worden rond 714,2 en daarboven bij  717,7, 718,5 en 719,3. Het koersdoel van de W zou rond 720 uitkomen, de suggestie wekkend dat alle genoemde mogelijke barriŤres geslecht zouden worden. Dat kan dan nog wat worden. Daalt de beursindex echter dan wordt het verloop ten opzichte van de bodems rond 706 bepalend. Een daling onder die bodems zou de AEX naar 704,4 doen gaan, waar morgen de stijgende lijn i in de daggrafiek ligt. Mocht die lijn doorbroken worden en zou ook een daling onder 703,2 en 699,1 volgen dan zou dat een kentering zijn in het nu positieve sentiment op onze beurs. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 3 mei 2021, 18.45u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Maandag 3 mei 2021: Wat is me opgevallen?

3 mei 10.00u: Beursmaand gestart met stijging

3 mei 12.00u: AEX vanaf inverted hammer gedaald

3 mei 14.00u: Verrassend herstel tussen de middag

3 mei 16.00u: Een vlag in wording in de AEX index

 

De vorige analyse:

30 apr slot: Doorbraak bekroond met zwakke candle

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven