ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De inverted hammer die bij het 161,8% Fibonacci niveau 744,8 is ontwikkeld vertelt ons dat deze week mogelijk een top is gevormd. Zeker is dit nog niet, want de candle moet nog bevestigd worden. Is de candle die komende vrijdag afgerond wordt een rode candle, dan is de inverted hammer bekrachtigd als top. U begrijpt dat ik eind volgende week zal kijken of daadwerkelijk een rode candle ontstaat.

  • Vandaag keerde de AEX terug bij de stippellijn rond 736,1 Omdat oude weerstand nieuwe steun kan worden kan hier in principe een bodem worden gevormd. Laten we dus rekening houden met een eventuele nieuwe stijging.

  • Op grond van de positie in de daggrafiek met Bollinger Bands stel ik eveneens vast dat een beweging omhoog mogelijk is. De AEX staat namelijk boven de middellijn, een potentiŽle steunlijn.

  • Vandaag besprak ik de vlag r-r'. Het koersverloop heeft me gedwongen de lijnen van dit patroon te verschuiven, de bewegingen van vandaag moeten immers worden meegenomen in de lijnen die ik teken. De conclusie is dat we op dit moment nog steeds een vlag in deze grafiek hebben. Het is een derde reden om het scenario waarin de AEX omhoog gaat serieus te nemen.

  • PotentiŽle steunniveaus zijn het 50% Fibonacci niveau rond 732,8 en het 61,8% niveau rond 729,3. Dit zijn de grenzen die van belang zijn indien de AEX aanstaande maandag daalt. Een blijvende uitbraak naar beneden uit de vlag zou die formatie ongeldig maken, een eventuele daling onder het 61,8% niveau zou een grote kans geven op een terugkeer van de AEX naar de stippellijn rond  719,3.

  • Breekt de AEX naar boven uit de vlag r-r' dan kan dat in theorie een hervatting van de opgaande koersontwikkeling zijn. Daarvoor moeten dan vervolgens nog wel het 50% niveau rond 740,8 en  het 61,8% niveau 742,3 in deze kwartiergrafiek doorbroken worden, twee mogelijke weerstandsniveaus. Zouden die doorbroken worden dan  kan de aanval worden geopend op het 161,8% niveau 744,8 dat we bij al bij de weekgrafiek zagen en eventueel ook op de top rond 747,4.

Resumerend: 

In de weekgrafiek van de AEX staat bij het 161,8% Fibonacci niveau 744,8 een potentiŽle top, namelijk een inverted hammer. Wordt de candle volgende week vrijdag gevolgd door een rode candle dan is dat de bekrachtiging van deze top. Andere zaken in de grafieken op deze pagina zeggen ons echter rekening te houden met een stijging. De AEX staat namelijk bij het potentiŽle steunniveau 736,1,  boven de middellijn van de Bollinger Bands en in een nog niet afgeronde vlag in de uur- en kwartiergrafiek. Wordt de vlag afgerond met een uitbraak naar boven dan kan dat uitmonden in een voortzetting naar boven. Daarvoor dienen vervolgens de niveaus 740,8 en 742,3 te worden doorbroken, twee weerstandsgrenzen waar een top kan volgen. Zou de AEX deze grenzen blijvend passeren dan kan de aanval worden geopend op het 161,8% niveau 744,8 en eventueel de top rond 747,4. Breekt de beursgraadmeter evenwel naar beneden uit de vlag dan heeft dat patroon geen betekenis meer. Steun kan er bij een daling zijn rond 732,8 of 729,3, daaronder zou de kans op een daling naar 719,3 groot worden. Ingeval de AEX inderdaad een daling inzet is de kans aanwezig dat de inverted hammer in de weekgrafiek waar ik deze analyse mee begon komende vrijdag bevestigd wordt als top.

En dan nog dit:

Aanstaande maandag en dinsdag zal ik geen analyses maken. Ik heb aanstaande dinsdag namelijk een tentamen voor de studie psychologie die ik naast mijn werk volg en neem maandag een vrije dag voor de voorbereiding daarvan. Woensdagochtend kunt u weer bij me terecht voor de eerstvolgende analyses. Ik vertrouw erop dat u er dan weer bent , tot woensdag dus! -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 16 jul 2021, 19.00u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Vrijdag 16 jul 2021: Wat is me opgevallen?

16 jul 10.00u: AEX bleef bij daling binnen de vlag

16 jul 12.00u: Index nog steeds binnen het patroon

16 jul 14.00u: Steun bij voormalig weerstandsniveau

16 jul 16.00u: Uitbraak gevolgd door vorming top

Agenda van maandag 12 jul t/m vrijdag 16 jul 2021

 

De vorige analyse:

15 jul slot: Mogelijk top gevormd bij 161,8% niveau

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven