ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze markt heeft deze week een groene candle toegevoegd aan de weekgrafiek. De stijgende trend bleef intact. Als handvat kunnen we lijn e gebruiken. De ontwikkeling is hoe dan ook positief zolang de aandelenmarktindex boven deze lijn koerst. Mocht de index onder druk komen dan let ik dan ook in het bijzonder op het verloop ten opzichte van deze lijn.

  • Lijn e ziet u ook in de daggrafiek getekend. Daarboven vinden we echter lijn d nog als steunlijn. Het laagste punt van vandaag lag in de buurt van die lijn, die niet doorbroken werd en ons dus moet doen uitgaan van een vervolg omhoog. De hammer die vandaag is ontstaan is daar ook een aanwijzing voor. Volgende week bekijk ik uiteraard of die stijging volgt en lijn d ook dan intact blijft.

  • De candle van vandaag betekende een terugkeer binnen de Bollinger Bands. Vandaag moesten we zoals ik gisterenavond schreef specifiek rekening houden met een eventueel terugkeer binnen de banden. Nu die terugkeer heeft plaatsgehad is alles weer open.

  • In het patroon van hogere toppen en hogere bodems lijkt vandaag een hogere bodem te zijn ontwikkeld, namelijk rond 647,6. Weet de markt komende maandag een stijging op te zetten dan blijft deze bodem intact en mogen we uit gaan van een voorzetting naar boven. Die is een feit ingeval de top rond 656,7 wordt uitgenomen.

  • Eerder vandaag stelde ik er van uit te gaan dat het gap van gisteren geheel of gedeeltelijk gesloten zou worden. Het is uiteindelijk voor een deel gesloten, het stuk tussen 645,4 en 647,6 bleef open. Dit leidt tot de conclusie dat beleggers ondanks de daling van vandaag nog steeds met een optimistische blik naar het koersverloop kijken. Ik kan niet zeggen of het resterende deel van het gap nog gesloten wordt. Zou de index onder 647,6 komen dan neem ik aan dat het alsnog gebeurt, wat neerkomt op een daling naar 645,4 of lager.

  • Gaat de index omhoog dan zijn de Fibonacci niveaus rond 652,2 en 653,2 potentiŽle weerstandsniveaus.

Resumerend: 

Aan de weekgrafiek is een groene candle toegevoegd. De stemming is nog steeds positief en de trend is omhoog gericht. Dit blijft het geval zolang de AEX in de week- en daggrafiek boven lijn e koerst. Boven lijn e zien we in de daggrafiek lijn d als steunlijn. Die werd vandaag niet doorbroken en kan volgende week dus eventueel opnieuw voor steun zorgen. In de uurgrafiek is een hogere bodem ontwikkeld, daar heeft het verloop althans alles van weg. Weet de markt aanstaande maandag een stijging neer te zetten dan blijft deze bodem die rond 647,6 ligt intact. Achtereenvolgende doorbraken door de niveaus 652,2 en 653,2 en de top rond 656,7 zouden een vervolg omhoog inhouden. 
Vandaag bleef een deel van het gap van gisteren open. Mocht de beursindex onder de bodem rond 647,6 komen dan neem ik aan dat dit overgebleven deel alsnog gesloten wordt, namelijk met een gang naar 645,4 of lager van de AEX. Dat zou de graadmeter onder lijn d brengen, wat mijn aandacht naar de koersontwikkeling ten opzichte van lijn e zou brengen. Doet die ontwikkeling zich voor dan wil ik immers weten of de stijgende trend vervolgens intact blijft. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 15 jan 2021, 18.35u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Vrijdag 15 jan 2021: Wat is me opgevallen?

15 jan 10.00u: AEX is door stijgende lijn gebroken

15 jan 12.00u: Stijgende wig in de kwartiergrafiek

15 jan 14.00u: AEX aangekomen bij 61,8% niveau

15 jan 16.00u: Tijdelijke bodem gevormd rond 651

Agenda van maandag 11 jan t/m vrijdag 15 jan 2021

 

De vorige analyse:

14 jan slot: Ineens ging vandaag het gas erop

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven