ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze beursindex stond vandaag het grootste deel van de dag op winst. De winst wekte al vroeg mijn verbazing. Even na negenen brak de Amerikaanse 10jaars rente namelijk door de top van gisteren, een ontwikkeling waar ik over schreef in mijn rubriek "Wat is me opgevallen?". Beleggers hebben deze doorbraak of gemist of ervoor gekozen deze te negeren. Onze markt bleef positief. De Amerikaanse markten reageerden er echter wel op, waardoor de AEX aan het eind van de dag toch nog onder het slot van gisteren belandde. Dat slot lag er overigens maar 0,01% onder. In onze markt gaat de meerderheid er gezien dit uiterst kleine percentage dus van uit dat het morgen wel weer goed komt. Ik ben benieuwd wat het wordt. De candle van vandaag is net als die van gisteren niet de ontwikkeling die je wilt zien na de vorming van een bodem bij een 61,8% Fibonacci niveau. Vanaf zo'n bodem is een nieuwe stijgingsfase mogelijk, maar dan moet er wel meer op de mat worden gelegd dan de slotstanden van gisteren en vandaag. Morgen kijk ik uiteraard of het er eventueel beter uit ziet, veel vertrouwen geeft de grafiek me echter niet. 

  • De Bollinger Bands daggrafiek biedt echter nog steeds mogelijkheden voor een vervolg naar boven. De AEX staat immers nog altijd boven de middellijn en die lijn moeten we zien als potentiŽle steunlijn. Ik wil de markt daarom nog het voordeel van de twijfel geven.

  • In de uurgrafiek kwam vandaag een top tot stand bij het 50% Fibonacci niveau rond 671,6. Topvorming bij een 50% niveau kan in principe uitlopen op een daling onder de voorgaande bodem. In theorie kan de AEX morgen dus naar 653,9 of lager gaan.

  • Het slot van de dag lag echter bij een potentiŽle steunlijn, dat is lijn u. Dit is een tweede punt op grond waarvan ik de mogelijkheid dat de beursindex morgen stijgt serieus moet nemen. Zou de graadmeter inderdaad stijgen en blijvend door het 50% niveau 671,6 breken dan hebben we twee mogelijke doelen in deze grafiek. Dit zijn de top rond 673,1 van afgelopen maandag en het 61,8% niveau rond 675,8.

  • Daalt onze aandelenbeursgraadmeter morgen dan zijn het 50% niveau rond 662,7, het 61,8% niveau rond 660,6 en de stippellijn rond 659,6 potentiŽle steunniveaus waar een bodem kan ontstaan. Wordt 659,6 blijvend doorbroken dan volgt een daling naar de bodem rond 653,9 of lager.

Resumerend: 

Na het grootste deel van de dag op winst te hebben gestaan eindigde de AEX vandaag een fractie onder het slot van gisteren. Het is niet het gedroomde verloop dat je wilt zien na een bodem bij een 61,8% niveau, zo constateerde ik bij de daggrafiek. Vanaf zo'n grens is een nieuwe opgaande fase mogelijk, daarvoor moet de markt echter meer voor elkaar brengen dan zij gisteren en vandaag toonde. De wil was er gezien de positieve start echter wel. De AEX koerst bovendien nog boven de middellijn van de Bollinger Bands en eindigde de dag bij lijn u, een potentiŽle steunlijn. Dit wil zeggen dat een beweging omhoog technisch mogelijk is gebleven. Stijgt de index daadwerkelijk en wordt het weerstandsniveau 671,6 in de uurgrafiek doorbroken dan gaat de AEX naar 673,1 of 675,8. Daalt de beursindex dan kan steun gevonden worden rond 662,7, 660,6 of 659,6. Zou de graadmeter blijvend onder 659,6 geraken dan ligt een daling naar 653,9 of eventueel lager voor de hand. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 25 feb 2021, 18.33u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Donderdag 25 feb 2021: Wat is me opgevallen?

25 feb 10.00u: AEX naar boven uit vlag gebroken

25 feb 12.00u: Tot nog toe steun bij 23,6% niveau

25 feb 14.00u: Beursgraadmeter is verder gedaald

25 feb 16.00u: Markt kreeg even impuls van cijfers

 

De vorige analyse:

24 feb slot: Minieme stijging, vlag in de uurgrafiek

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven