ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De kleine inverted hammer van gisteren is met een rode candle bevestigd als top. Daarbovenop vormen de laatste drie candles een evening star en dat is een potentieel toppatroon waarvan we morgen gaan zien of dat bevestigd wordt met een volgende rode candle. Dat is punt een.

  • Punt twee is dat ik nieuwe lijnen in de grafiek heb gezet, de lijnen r en r'. Ze vormen samen een wig en dat wil zeggen dat we de komende tijd kunnen gaan kijken of dat binnenkort wellicht de bij dit patroon gebruikelijke uitbraak aan de onderzijde geeft. In eerste instantie volg ik of de AEX naar de onderkant van de wig gaat (lijn r). Deze lijn ligt morgen rond 668,8. Mocht de beursindex naar boven uit de wig breken dan heeft de wig geen nut meer, dan gaat het om een voortzetting naar boven.

  • Na drie dagen boven de Bollinger Bands gesloten te zijn eindigde de index deze dag binnen de banden. Ik achtte dit al waarschijnlijk, maar je moet altijd nog afwachten of je gelijk krijgt van de markt. Het blijft immers altijd een inschatting en het is de markt die bepaalt wat het werkelijk wordt. Nu we terug zijn binnen de banden is in deze grafiek alles weer mogelijk en hebben we er dus even niets aan.

  • Gisterenavond kwam ik in mijn slotanalyse tot de volgende rij mogelijke steunniveaus: 681, 679,1, 677,2, 676, 671,9 en 667,8. Het eerste niveau uit deze rij is bereikt, wat wil zeggen dat we morgen in theorie meteen bodemvorming zouden kunnen krijgen. Daalt de AEX verder dan kunnen we de focus richten op het verloop ten opzichte van de andere vijf grenzen. Bij ieder van de niveaus kan in theorie een bodem worden geplaatst, daar hebben we rekening mee te houden.

  • De markt raakte in het tweede deel van de middag haar vertrouwen in een goed vervolg kwijt. Dat zegt echter niet veel voor morgenochtend, dan wordt het verloop immers weer bepaald door ontwikkelingen in de avond en nacht elders en eventueel nieuws. Het wordt in dit verband interessant om te zien hoe de Amerikaanse en Aziatische markten zich gedragen, waar tot dusverre sprake is geweest van een nogal ongebreideld optimisme. Als het gedrag van beleggers van vanmiddag maatgevend is wordt het morgen echter niet veel en daalt de graadmeter verder.

Resumerend: 

De inverted hammer in de daggrafiek van onze AEX index is bevestigd als top en we hebben bovendien een evening star in die grafiek gekregen die op de vorming van een top wijst. Morgen zien we of dat uit drie candles bestaand toppatroon bevestigd wordt. In de grafiek heb ik naar aanleiding van de daling de wig r-r' getekend. Ik volg de komende tijd of dat patroon eventueel afgerond wordt met een uitbraak naar beneden. De onderkant ervan ligt morgen rond 668,8. Zou het van een uitbraak naar boven komen dan kunnen we de wig ter zijde schuiven, dat houdt dan een vervolg naar boven in. De rij potentiŽle steunniveaus die ik gisteren noemde is nog steeds actueel. Het gaat om de grenzen 681, 679,1, 677,2, 676, 671,9 en 667,8. Het slot lag bij het eerste niveau uit deze rij, eventueel kan morgenochtend dus direct een stijging volgen. Daalt de index verder dan gaat de focus naar de vijf overgebleven grenzen en eventueel 668,8 uit de daggrafiek, waarbij ik dan steeds bij ieder niveau zal kijken of daar een bodem tot stand komt of een vervolg naar beneden. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 17 feb 2021, 18.50u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Woensdag 17 feb 2021: Wat is me opgevallen?

17 feb 10.00u: Direct reactie op daling van AEX

17 feb 12.00u: Steun bij steunniveau van gisteren

17 feb 14.00u: AEX is gestegen tussen de middag

17 feb 16.00u: Geen peil te trekken op beleggers

 

De vorige analyse:

16 feb slot: Derde slot boven de Bollinger Bands

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven