ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze markt begon de week met een verlies van 2% ten opzichte van vorige week vrijdag, om de week vandaag vervolgens af te sluiten met 2,4% winst ten opzichte van die dag. Het is een opmerkelijke draai. Er leeft gezien de koopbereidheid klaarblijkelijk nog heel wat optimisme onder beleggers. De ontwikkelde candle is als piercing line een potentiŽle bodem. De komende week moet blijken of deze candle een basis vormt voor een vervolg naar boven, dus of de candle bevestigd wordt als bodem.

  • In de daggrafiek heb ik ten opzichte van gisteren een parameter toegevoegd. Ik heb namelijk Fibonacci lijnen over de daling 829,7 - 755,6 in de grafiek geplaatst. De grijze stippellijnen rond 792,6 (50%) en 801,4 (61,8%) zijn potentiŽle weerstandsniveaus, waar een kans is op de vorming van een top. Het 50% niveau valt vrijwel samen met de top van 16 december jongstleden. Hier ligt dus om twee redenen mogelijke weerstand. Volgende week is het daarom om te beginnen zaak om te kijken of hier eventueel de ontwikkeling van een top uit voortspruit.

  • Het hoogste punt van vandaag vinden we rond 793,3. Wordt dat punt blijvend uitgenomen dan gaat de index naar 796,5 of hoger. Andere mogelijke doelen zijn dan 801,4, 804,5 of de top rond 809,2.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands geeft de doorbraak door de middellijn van gisteren ruimte naar boven. Deze indicator vormt dus geen belemmering voor een eventuele stijging. Daalt de graadmeter dan is de middellijn een potentiŽle steunlijn.

  • In de uurgrafiek ziet u boven het koersverloop van vandaag de bij de daggrafiek besproken grenzen 796,5, 801,4, 804,5 en 809,2. Gaat de index omhoog dan kunt u van grens tot grens bekijken hoever de graadmeter komt.

  • Een daling zou een terugkeer naar het gap aannemelijk maken dat gisteren open bleef. Dat zou alsnog gesloten worden bij een daling naar 782,1 of lager. Bij de bovenkant 784,4 ervan kan in theorie steun liggen.

Resumerend: 

Onze markt heeft met een draai van -2% naar +2,4% deze week een opmerkelijke koersontwikkeling neergezet. Vorige week leek het optimisme tanende, deze week bleek het tegendeel. In de weekgrafiek staat nu een potentiŽle bodem en we kunnen volgende week gaan kijken of de markt op deze candle weet voort te borduren. Het hoogste punt van vandaag is 793,3. Wordt dit blijvend gepasseerd dan zijn 796,5, 801,4, 804,5 of de top rond 809,2 mogelijke doelen. Ter hoogte van elk van deze grenzen is topvorming een mogelijkheid. Eventueel kan echter direct een daling volgen. Het grijze 50% niveau in de daggrafiek is namelijk ook een grens waar in theorie een top kan ontstaan. Een daling zou een terugkeer naar het gap van gisteren aannemelijk maken. Dat wordt gesloten ingeval de AEX naar 782,1 of lager gaat. Bij de bovenkant ervan rond 784,4 kan eventueel steun worden aangetroffen.

En dan nog dit:

Volgende week neem ik even afstand van de beurs en van de klok die me voorschrijft wanneer te schrijven. Ik neem een week vrijaf, maar niet de hele week. Op vrijdagmiddag 31 december werk ik namelijk wel. Die middag schrijf ik de laatste analyse van 2021, die ik in de loop van die middag zal plaatsen. Blijft me over u en de uwen fijne Kerstdagen te wensen, ik zie u graag aanstaande vrijdagmiddag terug voor de eindejaarsanalyse. 
-Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 24 dec 2021, 15.23u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Vrijdag 24 dec 2021: Wat is me opgevallen?

24 dec 10.00u: Geen verandering in eerste uur

24 dec 12.00u: Index bij de top van gisteren

Agenda van maandag 20 dec t/m vrijdag 24 dec 2021

 

De vorige analyse:

23 dec slot: AEX door 61,8% niveau gebroken

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven