ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een stijging van 2,3% van deze week heeft de AEX in de buurt van de bovenkant van de dalende wig i-h gebracht. Dit patroon kan in theorie volgende week worden afgemaakt met een uitbraak aan de bovenzijde. Dat zou in principe resulteren in een voortzetting naar boven, al zijn er dan in de vorm van voorgaande toppen nog wel wat hobbels te nemen. 

  • Ik heb de dalende wig ook in de daggrafiek getekend, zodat we volgende week op dagbasis kunnen volgen wat de ontwikkeling ten opzichte van de contouren van het patroon is.  Laten we naar die grafiek gaan.

  • De bovenkant van de wig, lijn h, ligt komende maandag rond 554,9. Zou de lijn worden doorbroken (uiteraard met een slotstand) dan zijn de toppen rond 560, 568,2 en 575,7 de volgende te nemen hindernissen.

  • Het laagste punt van vandaag vinden we rond 542,8. Het zal u duidelijk zijn dat een daling onder dit niveau een slechte stap zou zijn. Het zou dan twijfelachtig worden of de dalende wig vervolgens nog wel zou worden afgemaakt met de bij dit patroon gewone uitbraak naar boven. Nu we ons er zo dicht bij bevinden zou dat een gemiste kans zijn.

  • De AEX opende onder de middellijn van de Bollinger Bands en sloot er ruim boven. Hier kan goed een stijging op volgen, maar meer is er niet over te zeggen.

  • In de uurgrafiek is een patroon ontwikkeld dat je niet erg vaak ziet in grafieken. Het is een omgekeerde rechthoekige driehoek, die bestaat uit lijn r aan de onderkant en de stippellijn rond 553,2 aan de bovenkant. Het is zoals het er hier staat een potentieel voortzettingspatroon. De ontwikkeling van dit patroon wil zeggen dat het in de markt op dit moment de teneur is om te denken aan een vervolg omhoog. Dat vervolg wordt gerealiseerd indien een blijvende uitbraak naar boven wordt neergezet. Aan het patroon zou bij afronding een koersdoel van ongeveer 563,5 kunnen worden meegegeven. Het zou dus reden zijn om rekening te houden met de mogelijkheid van een doorbraak van lijn h rond 554,9 in de daggrafiek en de top rond 560.

  • Daalt de AEX volgende week dan is het patroon geldig zolang de beursgraadmeter boven lijn r blijft. Zolang blijft het dus bij een daling mogelijk dat vervolgens toch nog een vervolg omhoog wordt neergezet. 

  • Een daling onder lijn r zou het patroon in tegenstelling hiermee ongeldig maken en een waarschijnlijke terugkeer naar 535,2, 533,2 of lager inhouden.

  • Beleggers zijn zeer optimistisch gestemd, dat ziet u in de kwartiergrafiek. Nadat vanmiddag een kleine dalende wig werd afgemaakt sloot de index op het hoogste punt van de dag. Het slot lag bovendien bij het weerstandsniveau 553,2. Beleggers staan klaar om een doorbraak te verwezenlijken.

  • Indien de AEX aanstaande maandag daalt is het zaak de daling aan de hand van Fibonacci lijnen te volgen, teneinde de potentiŽle steunniveaus te bepalen die zich boven lijn r bevinden. Behalve bij Fibonacci niveaus kan dan eventueel steun gevonden worden rond 545,7 of 542,8.

Resumerend: 

Volgende week speelt de bovenste lijn van de dalende wig i-h in de week- en  daggrafiek een belangrijke rol. Dat patroon zou afgerond kunnen worden met een uitbraak naar boven. Lijn h, de bovenste lijn van het patroon, ligt maandag rond 554,9. De AEX gaat naar 554,9 of eventueel hoger indien de omgekeerde rechthoekige driehoek in de uur- en kwartiergrafiek afgerond wordt met een uitbraak naar boven. Het is zover indien de grens 553,2 blijvend doorbroken wordt. Het zou zoals we in de uurgrafiek zagen een koersdoel van ongeveer 563,5 geven, lijn h zou dus zonder meer doorbroken kunnen worden. Weerstand zou verder te vinden zijn rond 560, 568,2 en 575,7. Ook het eerste niveau van deze drie zou gepasseerd kunnen worden. Het zou een sterke stap zijn. 
Daalt de index maandag dan bepaalt het verloop ten opzichte van lijn r het vervolg. Zolang die lijn dan niet naar beneden doorbroken wordt blijft een volgende stijging mogelijk. Steun kan bij een daling gevonden worden bij Fibonacci lijnen van de voorgaande stijging en bij stippellijnen rond 545,7 en 542,8. Een eventuele daling onder lijn r zou de omgekeerde driehoek ongeldig maken en een daling naar 535,2, 533,2 of lager aannemelijk maken. 

En dan nog dit:

Omdat ik morgen werk neem ik aanstaande maandag een vrije dag. Ik schrijf die dag dus geen updates of slotanalyse, evenmin worden actuele grafieken geplaatst. Dinsdagochtend 6 oktober aanstaande ben ik weer aanwezig, ik plaats dan rond kwart over tien mijn eerste update van de nieuwe beursweek. Ik wens u een goed weekend, tot dinsdag. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 2 okt 2020, 18.56u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Vrijdag 2 okt 2020: Wat is me opgevallen?

2 okt 10.00u: Snel herstel na een negatieve start

2 okt 12.00u: Top AEX bij 76,4% Fibonacci niveau

2 okt 14.00u: AEX index naar boven en weer terug

2 okt 16.00u: Beursgraadmeter op een lichte winst

Agenda van maandag 28 sep t/m vrijdag 2 okt 2020

 

De vorige analyse:

1 okt slot: Door stijging dichter bij bovenkant wig

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven