ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De toppen van de voorgaande dagen werden vandaag niet doorbroken en er werd een rode candle gevormd. Ook al bleef gisteren de bevestiging ervan uit, de inverted hammer van afgelopen dinsdag kan nog steeds een top worden. Laten we rekening houden met een nieuwe daling.

  • Anders zou het lopen zouden de toppen van de laatste dagen alsnog gepasseerd worden. Dat is een optie die ik zeker wil meenemen. Ik wil met mogelijke komende maatregelen van centrale banken en overheden namelijk niets uitsluiten. Het 38,2% Fibonacci niveau van de daling 632,1 - 530,1 rond 569,1 zou in deze grafiek vervolgens het doel worden.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands kan het alle kanten op, net als gisteren het geval was. Er is namelijk zowel ruimte naar boven als naar beneden.

  • In de uurgrafiek is vandaag de stijgende wig r-r' afgerond. Normaliter houdt het een hervatting van de aan de wig voorafgaande daling in, een daling met dezelfde hellingshoek als die voorgaande daling. Die hellingshoek heb ik aangegeven met een rode dalende lijn. De meest waarschijnlijke ontwikkeling is dat we met de AEX om de dalende rode lijn gaan meanderen die u rechts in de grafiek ziet. Er zou dus opnieuw een tijd met heftige dalingen optreden, ik volg het scherp.

  • In de grafiek staan stippellijnen rond 561,5 en 547,8. Ze vormen samen een rechthoek. Volgt een uitbraak naar boven dan geeft dat een koersdoel van ongeveer 575,2. De AEX zou dan ondanks de afgeronde stijgende wig toch omhoog gaan.

  • Volgt een uitbraak naar beneden dan wordt de rechthoek een toppatroon, met een koersdoel van ongeveer 534,1. 

  • In de kwartiergrafiek heeft de markt aan het einde van de dag tegengestelde signalen afgegeven. Aan de ene kant staat er een omgekeerd hoofd en schouders patroon en daarop zou een stijging volgen. Hiertegenover staat de vlag t-t', waarop normaal gesproken een daling zal volgen. Hier kunnen we op dit moment verder niets mee, morgen zal blijken welk van de twee opties de markt kiest.

  • Bij een daling onder 550 kan er steun zijn bij het 50% Fibonacci niveau van de stijging 530,1 - 562,2 rond 546,2 of het 61,8% niveau rond 542,4.

Resumerend: 

Het belangrijkste gegeven van vandaag is de afronding van de stijgende wig r-r' in de uurgrafiek. Gebruikelijk is dat het de start is van een nieuwe dalingsfase, met een hellingshoek die ongeveer gelijk is aan de hoek van de daling die vooraf ging aan de wig. We zouden dus opnieuw een stevige knieval maken. Ik volg vanzelfsprekend scherp of het inderdaad zover komt, bereid om te draaien mocht het koersverloop dat noodzakelijk maken. Met centrale banken en overheden die elk willekeurig moment nieuwe maatregelen bekend kunnen maken kun je niet oplettend genoeg zijn. Vooralsnog ziet het er nu deze wig is afgemaakt echter slecht uit. Laten we ons nochtans niet gek laten maken door het beeld in de uurgrafiek en het stap voor stap bekijken. De eerste stap is dat ik morgen volg of we naar boven of beneden uit de rechthoek 547,8 - 561,2 breken. Een uitbraak naar boven zou een koersdoel van 575,2 geven, maar ik zou me eerst op het niveau 569,1 in de daggrafiek richten. We zouden ondanks de wig toch omhoog gaan. Bij een uitbraak naar beneden wordt het koersdoel 534,1. Steun zou dan nog wel gevonden kunnen worden rond de niveaus 546,2 of 542,4 die we in de kwartiergrafiek zagen. Daar zou bij het dalingsscenario eventueel nog een bodem kunnen worden ontwikkeld. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 5 mrt 2020, 18.35u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

5 mrt 09.15u: Hogere opening binnen stijgende wig

5 mrt 10.00u: Openingswinst van AEX is verdwenen

5 mrt 11.00u: AEX naar beneden uit stijgende wig

Donderdag 5 mrt 2020: Wat is me opgevallen?

5 mrt 12.00u: Op dit moment steun rond 550,4

5 mrt 14.00u: Korte termijn bodem AEX bij 38,2%

5 mrt 15.00u: Het 38,2% niveau 550 is doorbroken

5 mrt 16.00u: Korte opleving voor de beursindex

5 mrt 17.00u: Er wordt aan nieuwe stijging gewerkt

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

4 mrt slot: Een stijgende wig in wording in onze AEX

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven