ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De candle van vandaag laat zien dat het gap dat gisteren ontstond vrijwel gesloten is. Een daling is morgen dus mogelijk, want in de buurt van de bovenkant van een gap kan in principe weerstand worden gevonden.

  • Stijgt de index verder dan ben ik met name nieuwsgierig naar de loop ten opzichte van de top rond 528,7. Zolang die top niet wordt doorbroken is de ontwikkeling van een lagere top en daarmee een nieuwe daling een toekomstige mogelijkheid die we in gedachten moeten houden. Een blijvende doorbraak door 528,7 zou daarentegen een vervolg naar het 61,8% Fibonacci niveau rond 539,5 tot een aannemelijke koersontwikkeling maken. 

  • Zolang 528,7 niet bereikt is doen we er goed aan zowel een vervolg naar boven als een hervatting van de daling als mogelijkheid aan te houden.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is het beeld verbeterd. De middellijn werd namelijk doorbroken en kan vanaf morgen eventueel als steunlijn dienen.

  • In de uurgrafiek ziet u de vlag t-t'. Binnen die vlag staat lijn u en die lijn vormt samen met lijn t een stijgende wig. Komt morgenochtend een uitbraak naar beneden tot stand, een daling onder lijn t, dan worden beide patronen afgerond. Een voortzetting naar beneden is dan de meest waarschijnlijke ontwikkeling. Ik ga bij dat verloop kijken waar eventueel steun gevonden kan worden en doe daar in mijn updates verslag van.

  • Indien lijn u blijvend doorbroken wordt kan weerstand gevonden worden bij lijn t' (dat is de bovenkant van de vlag t-t') of bij het 61,8% Fibonacci niveau rond 514,2. Zowel bij lijn t' als bij 514,2 kan dan in theorie een top worden gemaakt in deze grafiek. Een doorbraak door lijn t' zou de vlag onbruikbaar maken en een flinke kans op een terugkeer naar 528,7 creŽren.

Resumerend: 

Vandaag werd het gap van gisteren vrijwel gesloten. Dit houdt in dat we in ons achterhoofd rekening moeten houden met een eventuele daling, in de buurt van de bovenkant van het gap kan namelijk weerstand worden gevonden. Zou de index verder naar boven gaan dan ben ik met name geÔnteresseerd in het koersverloop ten opzichte van de top rond 528,7 in de daggrafiek. Bij de vorming van een lagere top onder dat punt zou een nieuwe daling mogelijk zijn, terwijl een doorbraak een vervolg naar 539,5 waarschijnlijk zou maken. Op dit moment zijn beide scenario's nog mogelijk.
In de uur- en kwartiergrafiek staat de vlag t-t'. Binnen dat patroon vinden we lijn u, waardoor ook sprake is van een stijgende wig. Beide patronen worden tegelijkertijd afgemaakt indien morgen een daling onder lijn t volgt. Een voortzetting naar beneden is dan de meest aannemelijke ontwikkeling. Ik zal in dat geval zoeken naar potentiŽle steunniveaus en mijn bevindingen in mijn updates vermelden. 
Bij een stijging met een blijvende doorbraak door lijn u wordt de wig ongeldig en kan weerstand gevonden worden bij lijn t' of rond het Fibonacci niveau 514,2. Zowel de lijn als het niveau zijn plaatsen waar een top kan ontstaan, plaatsen dus die het beginpunt kunnen zijn van een volgende dalingsfase. Een doorbraak door lijn t' daarentegen zou de besproken vlag t-t' ongeldig maken en een flinke kans geven op een gang naar de top rond 528,7. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 5 mei 2020, 18.39u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

5 mei 09.15u: Markt nu ineens weer goed gestemd

5 mei 10.00u: Weerstand bij 38,2% Fibonacci niveau

5 mei 11.00u: Gap van vanmorgen is bijna gesloten

Dinsdag 5 mei 2020: Wat is me opgevallen?

5 mei 12.00u: Stijging opgezet in afgelopen uur

5 mei 14.00u: De beweging omhoog bleef intact 

5 mei 15.00u: AEX staatbij de top van vanmorgen

5 mei 16.00u: Door top van vanmorgen gebroken

5 mei 17.00u: De AEX index is verder gestegen

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

4 mei slot: AEX naar beneden uit patroon gebroken

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven