ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het slot van deze dag ligt 0,35% boven dat van gisteren. Dit lijkt positief, maar de candle waarmee dat hogere slot werd gerealiseerd drukt twijfel uit. Het is namelijk een doji. Morgen zal blijken of de markt die twijfel van zich af weet te schudden met de verwezenlijking van een vervolg omhoog, of de weg naar beneden kiest met een daling van de index.

  • Als ik naar de daggrafiek met Bollinger Bands kijk bekruipt me het gevoel dat iets bijzonders te gebeuren staat. De banden zijn extreem smal, de beweeglijkheid dus miniem. Het is de spreekwoordelijke stilte voor de storm. Ik houd naar aanleiding van deze situatie rekening met een fikse beweging omhoog of omlaag. Wat het wordt kan op basis van deze indicator jammer genoeg niet worden voorspeld. Dat zal echter vlug genoeg duidelijk worden, namelijk zodra de beweging start. Nu overheerst rust de handel.

  • De onderste lijn heeft steun gevormd, vooralsnog kijkt de markt voor de vervolgontwikkeling dus naar boven. De middellijn kan eventueel als weerstandslijn fungeren.

  • Vanmiddag ontstond de vlag p-q. De stijging in het laatste deel van de dag vermindert de betekenis van dit patroon nogal, ik laat het maar even los. Het patroon dat ik niet los kan en wil laten is de rechthoek tussen 568,1 en 560,5. Hier ging een daling aan vooraf en dat maakt een uitbraak aan de onderkant gevolgd door een voortzetting naar beneden tot de meest waarschijnlijke ontwikkeling.

  • Breekt de AEX echter door 568,1 dan wordt het patroon geen voortzettingspatroon, maar een bodempatroon. Dat gebeurt een enkele keer bij een rechthoek. In dat geval zou het gap gesloten kunnen worden dat afgelopen vrijdag tussen 568,1 en 575 open bleef.

  • Het hoogste punt van de stijging van het einde van de beursdag ligt bij het 76,4% Fibonacci niveau rond 566,6 van de voorgaande daling. Hier is een kleine kans op de vorming van een top. Vanaf het 76,4% niveau kan zich in theorie een nieuwe daling voordoen. Een daling zou vervolgens kunnen uitmonden in een afronding van de rechthoek als voortzettingspatroon met een uitbraak naar beneden. Wordt het 76,4% niveau evenwel doorbroken dan keert de index terug naar de bovenkant van de rechthoek, wat in een doorbraak en een terugkeer in het gap zou kunnen resulteren.

Resumerend: 

Met een stijging van 0,35% lijkt het beeld in eerste instantie positief. De candle van vandaag is echter een doji en dat is een candle die twijfel uitdrukt. Uit die twijfel kan zowel een stijging als een daling voortkomen. Wat het wordt zal blijken. In de uurgrafiek staat een rechthoek, met 568,1 als boven- en 560,5 als onderkant. Het patroon wordt op de gebruikelijke wijze afgerond indien een uitbraak aan de onderkant volgt. Dat houdt dan een voortzetting naar beneden in. De rechthoek wordt echter een bodempatroon bij een uitbraak naar boven. De kans daarop is aanwezig zodra het 76,4% niveau rond 566,6 wordt doorbroken. In dat geval zou het gap eventueel kunnen worden gesloten dat afgelopen vrijdag tussen 568,1 en 575 open bleef. Het beeld in de daggrafiek met Bollinger Bands geeft me het gevoel dat ons wellicht een grote beweging omhoog of omlaag te wachten staat, daar kijk ik dus verwachtingsvol naar uit. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 28 jul 2020, 18.54u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

28 jul 09.15u: Beleggers goed gemutst begonnen

28 jul 10.00u: Uitbraak bleek een valse beweging

Dinsdag 28 jul 2020: Wat is me opgevallen?

28 jul 11.00u: AEX afgelopen uur toch omhoog

28 jul 12.00u: Uiteindelijk is een vlag ontwikkeld

28 jul 14.00u: AEX is tussen de middag gedaald

28 jul 15.00u: Hogere bodem in de kwartiergrafiek

28 jul 16.00u: Nieuwe vlag afgemaakt in grafiek

28 jul 17.00u: AEX staat bij een 61,8% niveau

 

De vorige analyse:

27 jul slot: Een hele kleine winst in de AEX index

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven